reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Możliwe, że WR- ale wygląda jak WA. HBS też mam zlecone, HCV nie mam. Grupe krwi i hiva chciał zlecić, ale już mam zrobione robiłam w maju zeszłego roku, więc raczej się nie zaraziła :p

Pytałam o progesteron, ale powiedział, że nie trzeba robić, że już by się coś działo po odstawieniu luteiny - a odstawiłam ją 8 dni temu. Poza tym jest ciałko żółte piękne, więc progesteron wytwarza.

reklama
ok ja wlasnie wyniki odczytalam wszystko ok -hcv,hbs,hiv,toxo obie, cytomegalie tylko igG, no i mocz - orpocz tej hemoglobiny na pograniczu, zobaczymy co mi na nia powie w przyszlym tyg
czekam tylko jeszcze na wynik tego WR i oznaczenie grupy krwi

Kropeczka no to superancko........cieszę się strasznie:) cudna fasoleczka....

WR to odczyn Wassermana...na kiłę...

Dotka ja jutro śmigam na badania, echh pobiorą krwi hektolitry hihihi, a ile zapłaciłaś?

Hej
Kropka gratuluję ślicznej dzidzi! Ja przy pierwszej ciąży robiłam wszystkie te badania na przeciwciała HIV itp. i teraz też musiałam powtarzać oprócz grupy krwi bo gin powiedział że do zakażenia mogło dojść! Ale na szczęście wszystkie wyniki dobre :)W pierwszej robiłam prywatnie i zapłaciłam ok 280 zł a teraz na fundusz:-)

aha, za pierwszym i drugim razem wyszły mi tylko przeciwciała różyczkowe ale to chyba oznacza że kiedyś tam chorowałam!

to i ja po wizycie..
Lekarz gbur jakich mało.. Serio.. Starałam się być uśmiechnięta, miła.. A on na zadne moje pytania nie chcial odpowiedziec tylko kiwal głową.. Pyta się czy cos mnie boli.. Mówie mu, że dość czesto dół brzucha mnie boli, tak bylo też w pierwszej ciazy.. to wiecie co - wyśmiał mnie.. Patafian i tyle.. W zyciu do niego nie pojde..
A i najsmieszniejsze jest to, że dostałam skierowanie na USG na 2 lipca:szok: kuzwa.. Ja dalej nic nie wiem.. I jeszcze tyle czekac..
A do tego tak niedelikatnie mnie zbadał, że teraz wszystko mnie boli.. Aaa i co najśmieszniejsze - do niego bylo dziś az 4 pacjentki...:szok: a do tej lekarki co bede chodzic to zapisy juz na wrzesien sa..
Ahh szkoda słow.. Smiać mi się chce, że chyba w polowie ciazy znajde jakiegos dobrego lekarza prowadzacego

reklama
No to faktycznie masakra :/ a nie mozesz gdzies prywatnie podejsc zeby Ci usg zrobili? bo 2 lipca to juz faktycznie pozno bedzie wtedy to juz powinnas miec robione te przeziernosci i inne ;) no i wyniki badan z krwi juz jakies miec - nie przejmuj sie znajdziesz kogos na pewno

Do góry