reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Aninek śliczne maleństwo, łezka się kręci.........

Dotka to jest super wynik Hgb:D ja zaczynałam od 11, a skończyłam na 9 jak lekarz zadecydował o zastrzykach z żelaza, nigdy w życiu, będę żarła wszystko co by nie zastrzyki, od których do dzisiaj mnie pośladki bolą///

Troszkę mogłaby być wyższa! Wiesz teraz to jeszcze nie problem ale zapotrzebowanie na żelazo wzrasta w II trymestrze i wtedy musi być większa bo inaczej będziesz musiała przyjmować preparaty żelaza! Ja piję codziennie sok z buraczków, marchwi, jabłek i pomarańczy :) mieszam wszystkie składniki w sokowirówce i pyszny sok wychodzi! W pierwszej ciąży też piłam i nie musiałam nic brac bo wyniki miałam super! Do tego jedz pietruszkę np na kanapki zamiast szczypiorku - ma dużo witaminy C - więcej niż cytryna a żelazo jest lepiej wchłaniane z wit C :)

Abby tak ta cyste mam na jajniku. Mam jej opis, ale nic z niego nie rozumiem :no: W kazdym badz razie lekarz powiedzial, ze jest nie grozna, wiec juz sie nie bede nia stresowac. Mam nadzieje, ze sama zniknie. Bardziej sie denerwuje tym, ze dzis zaczynam nowa prace...

Aninek ja miałam torbiel na prawym jajniku 28 mm jeszcze na pierwszej wizycie a na drugiej już nie było po niej śladu! Torbiele w ciąży mają to do siebie że pod wpływem hormonów się wchłaniają, trzeba tylko je kontrolować przez USG żeby zbytnio nie urosły! Nie martw się wszystko będzie dobrze! Powodzenia w pracy, przynajmniej czas ci będzie szybciej leciał :) Ja też w pracy ale mam troszkę czasu żeby poklikać :)

Abby dzieki postaram sie tak robic jak piszesz. Ale ja juz kiedys mialam problemy z zelazem, a niska hemoglobine od zawsze i juz przyjmowalam zelazo w tabletkach ktore pomagalo ale jak widac potem rezerwy znow sie wyczerpywaly

skanowanie0001.jpgskanowanie0002.jpg

Ja już po wizycie :) Dzidziuś piękny duzy -idealnie na 8 tydzień. Serducho biło głośni i wyraźnie było je widać. Ciąża chyba pojedyncza, nic nie mówił o mnogiej, ja nic nie widziałam więcej oprócz jednego. A zapomniałam dopytać, no ale chyba by mi powiedział. Żadnych cyst, krwiaków. Ciałko żóte wielgaśne połączone z dzidziokiem :) Kolejna wizyta 10 lipca -czyli za 4 tygodnie i wtedy prenatalne. Wszytsko mam w cenie, usg 3d i 4 d też. Co to jest 4d?

Mam zrobić:
-morfologie
-mocz
-glukoze
-hbs
-WA
I toxomegalie i cytomegalie -miałam i je już i powiedział żeby w sumie nie robić, ale chyba zrobie.

Dziewczyny co to jest to WA badanie? Mówił, ale zapomniałam

reklama
Kropka gratulacje a tak sie balas ;) mowl jaki puls malenstwo mialo?
a to chyba WR a nie WA - WR to kiła, mi zlecono jeszcze HIV,HBs i HCV

Do góry