reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

bella.. to lekarz który naprawde szanuje pacjentki, jest dobrym specjalistą i przyjmuje na nfz co dla mnie jest bardzo wazne.... a szpital mi nie zaszkodzi...

reklama
Mysiak, mi chodziło tylko o USG, ja w pierwszej ciąży chodziłam do gina na początku dobrego ale USG robiłam gdzie indziej bo ona nie bardzo się w tym czuła;/
piszesz o torbie do szpitala - myślisz, że Cię położą czy tylko USG zrobią?
powodzenia i trzymam mocno kciuki, wierzę, że wszystko będzie dobrze:)

mam skierowanie na oddział, wiec mozliwe ze mnie połoza, a co do usg, to mi przysługuje ze wzgledu na wiek 2 razy usg genetyzne u specjalisty. stara dupa jestem wiec jakbby co bede miała porzadne usg, a na koniec ciazy sprawdze przepływy tez u jednego prywatanie i tyle...
oczywiscie jak wszystko pojdzie dobrez...

Mysiak jest w takim razie światełko w tunelu, skoro coś tam było, to coś z niczego się nie bierze..............co to za sprzęt ma Twój gin...........ech..........trzymam kciuki nadal.........

Gieniek wszystko będzie dobrze = musimy mieć taką nadzieję, co do pulsu to jest jeszcze czas kiedy serdusio dopiero startuje......spokojnie.......

Boże Mysiak cały dzien o Tobie myśle!!!!!! Dzięki Bogu!!!!!!! Tak trzymajcie!!!! Marsz do szpitala!!!! Tam najlepiej Ci bedzie !!!! Ale ze serduszko... Widzisz nie ma sie co załamywać kochana!!!!! Sciskam Cię mocno!!!!

milusia a no sprzet mojego gina swoje już ma....a u mnie niby 7t3d wiec...moze być mało widac, zresztą sama nie wiem... w szpitalu sie w koncu dowiem na czym stoje i czy mój dzidek jest i zyje...

Hanus.. to jeszcze nic pewnego ze to serduszko, coś tam pulsowało, dlatego ide do szpitala...

odebralam wynik hemoglobiny i na starcie mam juz 11,9 czyli ponizej normy :/
a Wy jaka macie? cos na poprawe bierzecie?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Bylam dzis u lekarza, sie wyczekalam i nastresowalam, ale chyba tylko tym czekaniem, bo ogolnie jestem bardzo dobrej mysli poki co, chociaz poprzednim razem lekarz stwierdzil ciaze w 6 tygodniu a powiedzial, ze wyglada jak 4-5, dodatkowo wykryl jakas cyste. Tym razem bylo juz widac malenstwo!!! Jestem taka szczesliwa! :-) Lekarz stwierdzil, ze wszystko jest dobrze i normalnie, chociaz cyste jest nadal ale malutka i powiedzial, ze niegrozna.

P.S: Słuchajcie zastanawia mnie ten puls, na mojej wizycie w 6t.4.d dzieciaczki miały 120/min i 121/min u was te wyniki są dużo wyższe. Czy to może oznaczać,że coś jest nie tak,czy po prostu USG było tak wcześnie,że serduszka dopiero się rozkręcały?

U mnie dzis jest 7tydzien i 6 dzien i puls malenstwa wynosi 120/min.

A tutaj zdjecie

P1060787 (2).jpg

Jest takie malenkie a juz mi sie tak podoba :-)

Pozdrawiam was wszystkie dziewczyny!

reklama
Witam
Mysiak skoro dostałaś skierowanie nie zastanawiaj się i idź. Wszystko będzie dobrze tam ci zrobią badania i na pewno szczegółowe USG! Trzymaj się.

Dotka89 co to za wynik z tej morfologii, bo nie rozumiem tzn czego dotyczy krwinek białych czy czerwonych, hemoglobinę itd?

Aninek gratuluję fasolki, śliczna rośnie. A gdzie ta cysta na jajniku może?

Do góry