reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

bella.. to lekarz który naprawde szanuje pacjentki, jest dobrym specjalistą i przyjmuje na nfz co dla mnie jest bardzo wazne.... a szpital mi nie zaszkodzi...

reklama
Mysiak, mi chodziło tylko o USG, ja w pierwszej ciąży chodziłam do gina na początku dobrego ale USG robiłam gdzie indziej bo ona nie bardzo się w tym czuła;/
piszesz o torbie do szpitala - myślisz, że Cię położą czy tylko USG zrobią?
powodzenia i trzymam mocno kciuki, wierzę, że wszystko będzie dobrze:)

mam skierowanie na oddział, wiec mozliwe ze mnie połoza, a co do usg, to mi przysługuje ze wzgledu na wiek 2 razy usg genetyzne u specjalisty. stara dupa jestem wiec jakbby co bede miała porzadne usg, a na koniec ciazy sprawdze przepływy tez u jednego prywatanie i tyle...
oczywiscie jak wszystko pojdzie dobrez...

Mysiak jest w takim razie światełko w tunelu, skoro coś tam było, to coś z niczego się nie bierze..............co to za sprzęt ma Twój gin...........ech..........trzymam kciuki nadal.........

Gieniek wszystko będzie dobrze = musimy mieć taką nadzieję, co do pulsu to jest jeszcze czas kiedy serdusio dopiero startuje......spokojnie.......

Boże Mysiak cały dzien o Tobie myśle!!!!!! Dzięki Bogu!!!!!!! Tak trzymajcie!!!! Marsz do szpitala!!!! Tam najlepiej Ci bedzie !!!! Ale ze serduszko... Widzisz nie ma sie co załamywać kochana!!!!! Sciskam Cię mocno!!!!

milusia a no sprzet mojego gina swoje już ma....a u mnie niby 7t3d wiec...moze być mało widac, zresztą sama nie wiem... w szpitalu sie w koncu dowiem na czym stoje i czy mój dzidek jest i zyje...

Hanus.. to jeszcze nic pewnego ze to serduszko, coś tam pulsowało, dlatego ide do szpitala...

odebralam wynik hemoglobiny i na starcie mam juz 11,9 czyli ponizej normy :/
a Wy jaka macie? cos na poprawe bierzecie?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Bylam dzis u lekarza, sie wyczekalam i nastresowalam, ale chyba tylko tym czekaniem, bo ogolnie jestem bardzo dobrej mysli poki co, chociaz poprzednim razem lekarz stwierdzil ciaze w 6 tygodniu a powiedzial, ze wyglada jak 4-5, dodatkowo wykryl jakas cyste. Tym razem bylo juz widac malenstwo!!! Jestem taka szczesliwa! :-) Lekarz stwierdzil, ze wszystko jest dobrze i normalnie, chociaz cyste jest nadal ale malutka i powiedzial, ze niegrozna.

P.S: Słuchajcie zastanawia mnie ten puls, na mojej wizycie w 6t.4.d dzieciaczki miały 120/min i 121/min u was te wyniki są dużo wyższe. Czy to może oznaczać,że coś jest nie tak,czy po prostu USG było tak wcześnie,że serduszka dopiero się rozkręcały?

U mnie dzis jest 7tydzien i 6 dzien i puls malenstwa wynosi 120/min.

A tutaj zdjecie

P1060787 (2).jpg

Jest takie malenkie a juz mi sie tak podoba :-)

Pozdrawiam was wszystkie dziewczyny!

reklama
Witam
Mysiak skoro dostałaś skierowanie nie zastanawiaj się i idź. Wszystko będzie dobrze tam ci zrobią badania i na pewno szczegółowe USG! Trzymaj się.

Dotka89 co to za wynik z tej morfologii, bo nie rozumiem tzn czego dotyczy krwinek białych czy czerwonych, hemoglobinę itd?

Aninek gratuluję fasolki, śliczna rośnie. A gdzie ta cysta na jajniku może?

Do góry