reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Kontynuując moj wpis. Lekarz straszył mnie porodem już w 36tygodniu. Brzuch obniżył mi się w 35tc, zaznaczam, ze to będzie drugi poród, szyjka jest zgładzona tez już od 36tc, i powiedział, ze do terminu nie dotrzymam. Żyłam w stresie tygodniami, bo wtedy jeszcze byłby wcześniak. Nie wiedziałam co zrobić ze świetami, itd bo w każdej chwili mogłam urodzić. A tu termin lada moment i nic się nie dzieje. Teraz boje się, ze jak przetrzymam to będą mi wywoływać. Jak coś mam iść do lekarza w poniedziałek albo wtorek, na wizytę jak nie urodzę do tego czasu. Dajcie znać jak u was!!
Hej! Ja dziś 36+1, brzuch też mi się już opuścił w 35tc, jakoś na początku. Kilka dni temu miałam USG i nie dało się już zmierzyć główki, jest już tak nisko w kanale rodnym. Szyjka na początku 33tc miała 1.98cm, od tamtej pory nie mierzyłam, bo to, że się skraca, to na tym etapie normalne, a wiem, że i z rozwarciem 1-2cm dziewczyny chodzą po kilka tygodni. Aby te 6 dni jeszcze wytrzymać, to będzie dobrze:) narazie nic się nie zapowiada na porod: żadnych skurczy czy boli, także mam nadzieję, że dotrwamy. Wow, źle ocenili plec dziecka na USG? Myślałam, że to się w dzisiejszych czasach raczej nie zdarza:)

reklama
Wiem, chwilę mnie nie było. Tak od wakacji 😋. Wpadłam, żeby życzyć wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Termin mam na 20tego ale przez to, że przed Świętami córcia nic przez 2 tygodnie nie przytyła lekarz zdecydował, że CC będzie w ten piątek. Udało się jakoś dociągnąć do stycznia i z tego się bardzo cieszę. Aktualnie młoda ma 2700 trochę Wigilia ją podtuczyła 😃
Trochę boję się się tej czwartej cesarki ale może uda się bez komplikacji...
PS. Gratuluję tym z Was, które już są z maleństwami reszcie powodzenia.

Kurcze dziewczyny macie juz na pewno imie dla dziecka. A ja mam dylemat 😭 od poczatku chcialam Alicja, mam juz nawet na scianie tabliczke z imieniem, a moj maz chcial Zuzanna i od paru dni chodzi mi po glowie ta Zuza. W zyciu wiekszego metliku w glowie nie mialam. Nie potrafie zdecydowac 😱

Kurcze dziewczyny macie juz na pewno imie dla dziecka. A ja mam dylemat [emoji24] od poczatku chcialam Alicja, mam juz nawet na scianie tabliczke z imieniem, a moj maz chcial Zuzanna i od paru dni chodzi mi po glowie ta Zuza. W zyciu wiekszego metliku w glowie nie mialam. Nie potrafie zdecydowac [emoji33]
Alicja[emoji3531]

Kurcze dziewczyny macie juz na pewno imie dla dziecka. A ja mam dylemat 😭 od poczatku chcialam Alicja, mam juz nawet na scianie tabliczke z imieniem, a moj maz chcial Zuzanna i od paru dni chodzi mi po glowie ta Zuza. W zyciu wiekszego metliku w glowie nie mialam. Nie potrafie zdecydowac 😱
O widzisz u mnie od zawsze mąż był za Zuzią, A ja za Alicją. A jak już zaszlam w ciążę to na trzy-czte-ry powiedzieliśmy Ola:)

A wy tez tak macie, któraś z was jest już w terminie albo po? Bo ja z pierwsza córka w ogóle nie myślałam o porodzie, i lekarz powiedział ze wszytsko gotowe, czekać na skurcze i urodziłam za 2 dni. A teraz tak usłyszałam już 4 tygodnie temu i żyje cały czas w stresie. Każdej nocy zasypiam i myśle czy to nie tej nocy obudza mnie skurcze albo wody. Meczy mnie to strasznie. Wolałabym nie wiedzieć i być zaskoczona niż tak o tym rozmyślać. Na dodatek teraz już wiem co mnie czeka.. tez tak macie? Jak sobie radzicie z tym stresem?

Alicja :) siostra ma termin na 05.01, będzie Zuzia, męża siostra ma 2 córeczki, jedna z nich to Zuzia. Wszędzie Zuzie 😅 albo dajcie dwa imiona: Alicja Zuzanna

reklama
Do góry