reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Hej dziewczyny. Ja dopiero wstałam ze synkiem . Tak dobrze mi się spało bo rano padał deszczyk 😊
Narazie bez większych mdłości.
Kolejny dzień śnią mi się pierdoły 😡😱

Czy któraś ma konkretnie smaka na coś ? Typu kwaśne słodkie ??
Ja w ciąży że synkiem miałam ochotę na kwaśne. Potrafiłam lecieć do sklepu po ogórki kiszone , po kapustę . W święta to reklamówkę pomarańczy kupiłam bo tak mi się chciało kwaśnego 😂🤤
Teraz ni jak ten smak . Raz mam na słodkie raz na kwaśne. Mówią że kwaśne to na chłopca.

Ja cały czas mam ochotę na lody owocowe kwaskowe typu jabłko😉
Do słodkiego w ogóle mnie nie ciągnie a przed ciążą potrafiłam jeść tonami czekoladę. 😅

Dziś na obiad u mnie będą pampuchy, normalnie wieki nie jadłam🍴🥰

reklama
Pytałam wczoraj ale znikło w gąszczu postów więc ponawiam. Jakie są normy TSH w ciąży? Czy jest to zależne od laboratorium i w każdym są inne?

Przyjęło się, że do 2,5 jest ok. Dużo kobiet w ciąży bierze lewotyroksynę, dlatego że zwiększa się masa ciała i wtedy jej więcej potrzebujemy - organizm może nie nadążyć dostarczać. Jak się ma wysokie TSH (niedoczynność) trzeba badać co ok 4-6 tyg. i obniżać (zwiększyć dawkę euthyroxu). Jeżeli jest nisko - to tylko kontrolować.

Cześć dziewczyny :)
Ja dziś11t2d i największy problem jest w tym , że muszę wziąć tabletki na tarczyce 30 min przed posiłkiem, juz mnie ssa...
Bardzo ciężko znoszę głód, od zawsze😂
Ostatnio super z rana wchodzi mi kaszka mleczno ryżowa o smaku malinowym od 4msc😂😂😂
Dziś świętuje swoje urodzinki i czeka mnie cały dzień robienia a to jedzonka a to sprzątanie...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty😘

Kochana wszystkiego, wszystkiego najpiękniejszego z okazji Twojego święta! Przede wszystkim zdrówka dla Ciebie i maluszka 😍

Hej dziewczyny. Ja dopiero wstałam ze synkiem . Tak dobrze mi się spało bo rano padał deszczyk 😊
Narazie bez większych mdłości.
Kolejny dzień śnią mi się pierdoły 😡😱

Czy któraś ma konkretnie smaka na coś ? Typu kwaśne słodkie ??
Ja w ciąży że synkiem miałam ochotę na kwaśne. Potrafiłam lecieć do sklepu po ogórki kiszone , po kapustę . W święta to reklamówkę pomarańczy kupiłam bo tak mi się chciało kwaśnego 😂🤤
Teraz ni jak ten smak . Raz mam na słodkie raz na kwaśne. Mówią że kwaśne to na chłopca.
Ja różnie, ale z córką nie mogłam patrzeć na mięso, maka, przechodząc obok kebaba zdawało mnie na wymioty, wchodził tylko nabiał, owoce i słodycze. Teraz 2 dni temu wciągnęłam kebaba i był pyszny, ogórasy kiszone i małosolne, surówki warzywne i ogólnie poza wędliną smak na mięsko, a i jeszcze serki topione których normalnie nie jem wcale, a teraz to mój top tygodnia, ale owsianka, serek wiejski, lody też ok.
Jak patrzę na usg to myślę córcia, chociaż mój to się chyba zapłacze z 5 babą w domu...
Dziewczyny! Jestem taka szczęśliwa i zaryczana jak bóbr! Dzidzia ma 4,17 cm, tętno 169, ruchliwa jak mama 😭😭 torbiel się wchłonęła, nie ma śladu! 3 lipca mam usg prenatalne, ale już dziś lekarz pokazywał mi mózg, nosek, rączki i nóżki... to niesamowite. Z OM 10+5, z usg 11+1 🤷🏻‍♀️ Nie mogę wyjść z euforii, wybaczcie 😂😂😂🤪
Cudowne bobo. Brałaś coś na torbiel? Jakiej była wielkości?

Przyjęło się, że do 2,5 jest ok. Dużo kobiet w ciąży bierze lewotyroksynę, dlatego że zwiększa się masa ciała i wtedy jej więcej potrzebujemy - organizm może nie nadążyć dostarczać. Jak się ma wysokie TSH (niedoczynność) trzeba badać co ok 4-6 tyg. i obniżać (zwiększyć dawkę euthyroxu). Jeżeli jest nisko - to tylko kontrolować.
Wyszło mi 3,47 więc jakby trochę za wysoko. W poniedziałek lekarz, zobaczę co powie

Ja różnie, ale z córką nie mogłam patrzeć na mięso, maka, przechodząc obok kebaba zdawało mnie na wymioty, wchodził tylko nabiał, owoce i słodycze. Teraz 2 dni temu wciągnęłam kebaba i był pyszny, ogórasy kiszone i małosolne, surówki warzywne i ogólnie poza wędliną smak na mięsko, a i jeszcze serki topione których normalnie nie jem wcale, a teraz to mój top tygodnia, ale owsianka, serek wiejski, lody też ok.
Jak patrzę na usg to myślę córcia, chociaż mój to się chyba zapłacze z 5 babą w domu...

Cudowne bobo. Brałaś coś na torbiel? Jakiej była wielkości?

Torbiel miała 3,5 cm 4 tygodnie temu, nie brałam żadnych leków ☺️ a dzisiaj nie było śladu, lekarz sam się dopytywał na którym to było jajniku 😂

reklama
Dziewczyny! Jestem taka szczęśliwa i zaryczana jak bóbr! Dzidzia ma 4,17 cm, tętno 169, ruchliwa jak mama 😭😭 torbiel się wchłonęła, nie ma śladu! 3 lipca mam usg prenatalne, ale już dziś lekarz pokazywał mi mózg, nosek, rączki i nóżki... to niesamowite. Z OM 10+5, z usg 11+1 🤷🏻‍♀️ Nie mogę wyjść z euforii, wybaczcie 😂😂😂🤪

Jaka już duża dziecinka!!! 😍 CUDownie czytac takie wiadomości! Fajnie, że już 3 lipca masz prenatalne, szybko Ci teraz zleci i oby ta euforia już z Tobą została! Dzisiaj na pewno będziesz miała wspaniały dzień 🥳

Do góry