reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny tak dużo piszecie że ciężko nadrobić, ja wczoraj się mega źle czułam, zwykle mdłości przechodzą koło 15, a wczoraj trzymały mnie aż do wieczora i nawet w łóżku mi się podnosiło :( a dziś o dziwo na razie jest spoko, nawet zjadłam śniadanie bez większego problemu :) ale trochę jednak sobie pospalam bo od 22 do 9:30 😁
Może uda mi się dzisiaj posprzątać, któraś z was pisała że na ogół bardzo lubi porządek a teraz totalnie brak sił na sprzątanie, mam to samo, dlatego jak tylko dzisiaj dzidzia mi pozwoli to biorę się za porządki 💪

Wszystkim wizytujacym dzisiaj POWODZENIA ❤️

reklama
Dziewczyny! Jestem taka szczęśliwa i zaryczana jak bóbr! Dzidzia ma 4,17 cm, tętno 169, ruchliwa jak mama 😭😭 torbiel się wchłonęła, nie ma śladu! 3 lipca mam usg prenatalne, ale już dziś lekarz pokazywał mi mózg, nosek, rączki i nóżki... to niesamowite. Z OM 10+5, z usg 11+1 🤷🏻‍♀️ Nie mogę wyjść z euforii, wybaczcie 😂😂😂🤪
Super🥰🥰🥰

Tak ? Bo mi lekarka mówiła pół godziny i szczerze myślałam że tyle musi byc i koniec...
Dziewczyny ,które biorą eutyrox jak to jest z badaniami ?
Idę w przyszłym tyg na krew ,w tym znowu tsh ,lepiej isc zupełnie naczczo czy mam wziąć tą tabletkę bo glupieje 🙄
Ja dzisiaj poszłam po tabletce i też nie wiem czy dobrze a nie zapytałam lekarza🙄

Ja w kantonie francuskim ❤. Uwielbiam. Uwielbiam Szwajcarię za te widoki naturę i wszędzie te zwierzęta na polach i łąkach. Wszędzie owce, kozy, krowy nawet i alpaki się znajdą. I jeszcze co lubię porządek i zorganizowanie tutaj.
Ja mieszkałam w Zurychu, może mnie ten ich dialekt zraził 😉 Francuska część jeszcze piękniejsza, jak bym musiała znowu wyjechać to wybrałabym właśnie francuską część Szwajcarii. Ale się rozmarzyłam, muszę tam kiedyś wrócić 🙂

Cześć dziewczyny :)
Ja dziś11t2d i największy problem jest w tym , że muszę wziąć tabletki na tarczyce 30 min przed posiłkiem, juz mnie ssa...
Bardzo ciężko znoszę głód, od zawsze😂
Ostatnio super z rana wchodzi mi kaszka mleczno ryżowa o smaku malinowym od 4msc😂😂😂
Dziś świętuje swoje urodzinki i czeka mnie cały dzień robienia a to jedzonka a to sprzątanie...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty😘
Sto lat ! Wszystkiego co najlepsze ! Dużo zdrówka, pięknego czasu ciąży no i dużo miłości! 🌼🌻🌷🌹

Ja zawsze idę na czczo bez tabletki, tabletkę jem po badaniu
Pierwsze dwa badania byłam na czczo teraz po zmianie dawki leku może i dobrze że poszłam po tabletce przynajmniej można zobaczyć czy TSH spada po hormonie hmm tak myślę może się mylę zapytam przy kolejne wizycie, pobranie miałam o 9 i do tej pory na czczo raczej nie dałabym rady.

reklama
Pierwsze dwa badania byłam na czczo teraz po zmianie dawki leku może i dobrze że poszłam po tabletce przynajmniej można zobaczyć czy TSH spada po hormonie hmm tak myślę może się mylę zapytam przy kolejne wizycie, pobranie miałam o 9 i do tej pory na czczo raczej nie dałabym rady.
Ale powiem że teraz jak miałam badanie TSH do ginekologa, to byłam na wizycie o 17.30, po niej położna pobrała mi od razu krew do badań i było tam też badanie TSH więc ja nawet na czczo nie byłam, więc w sumie nie wiem jak to jest 🤔

Do góry