reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Hej dziewczyny. Ja dopiero wstałam ze synkiem . Tak dobrze mi się spało bo rano padał deszczyk 😊
Narazie bez większych mdłości.
Kolejny dzień śnią mi się pierdoły 😡😱

Czy któraś ma konkretnie smaka na coś ? Typu kwaśne słodkie ??
Ja w ciąży że synkiem miałam ochotę na kwaśne. Potrafiłam lecieć do sklepu po ogórki kiszone , po kapustę . W święta to reklamówkę pomarańczy kupiłam bo tak mi się chciało kwaśnego 😂🤤
Teraz ni jak ten smak . Raz mam na słodkie raz na kwaśne. Mówią że kwaśne to na chłopca.

Ja cały czas mam ochotę na lody owocowe kwaskowe typu jabłko😉
Do słodkiego w ogóle mnie nie ciągnie a przed ciążą potrafiłam jeść tonami czekoladę. 😅

Dziś na obiad u mnie będą pampuchy, normalnie wieki nie jadłam🍴🥰

reklama
Pytałam wczoraj ale znikło w gąszczu postów więc ponawiam. Jakie są normy TSH w ciąży? Czy jest to zależne od laboratorium i w każdym są inne?

Przyjęło się, że do 2,5 jest ok. Dużo kobiet w ciąży bierze lewotyroksynę, dlatego że zwiększa się masa ciała i wtedy jej więcej potrzebujemy - organizm może nie nadążyć dostarczać. Jak się ma wysokie TSH (niedoczynność) trzeba badać co ok 4-6 tyg. i obniżać (zwiększyć dawkę euthyroxu). Jeżeli jest nisko - to tylko kontrolować.

Cześć dziewczyny :)
Ja dziś11t2d i największy problem jest w tym , że muszę wziąć tabletki na tarczyce 30 min przed posiłkiem, juz mnie ssa...
Bardzo ciężko znoszę głód, od zawsze😂
Ostatnio super z rana wchodzi mi kaszka mleczno ryżowa o smaku malinowym od 4msc😂😂😂
Dziś świętuje swoje urodzinki i czeka mnie cały dzień robienia a to jedzonka a to sprzątanie...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty😘

Kochana wszystkiego, wszystkiego najpiękniejszego z okazji Twojego święta! Przede wszystkim zdrówka dla Ciebie i maluszka 😍

Hej dziewczyny. Ja dopiero wstałam ze synkiem . Tak dobrze mi się spało bo rano padał deszczyk 😊
Narazie bez większych mdłości.
Kolejny dzień śnią mi się pierdoły 😡😱

Czy któraś ma konkretnie smaka na coś ? Typu kwaśne słodkie ??
Ja w ciąży że synkiem miałam ochotę na kwaśne. Potrafiłam lecieć do sklepu po ogórki kiszone , po kapustę . W święta to reklamówkę pomarańczy kupiłam bo tak mi się chciało kwaśnego 😂🤤
Teraz ni jak ten smak . Raz mam na słodkie raz na kwaśne. Mówią że kwaśne to na chłopca.
Ja różnie, ale z córką nie mogłam patrzeć na mięso, maka, przechodząc obok kebaba zdawało mnie na wymioty, wchodził tylko nabiał, owoce i słodycze. Teraz 2 dni temu wciągnęłam kebaba i był pyszny, ogórasy kiszone i małosolne, surówki warzywne i ogólnie poza wędliną smak na mięsko, a i jeszcze serki topione których normalnie nie jem wcale, a teraz to mój top tygodnia, ale owsianka, serek wiejski, lody też ok.
Jak patrzę na usg to myślę córcia, chociaż mój to się chyba zapłacze z 5 babą w domu...
Dziewczyny! Jestem taka szczęśliwa i zaryczana jak bóbr! Dzidzia ma 4,17 cm, tętno 169, ruchliwa jak mama 😭😭 torbiel się wchłonęła, nie ma śladu! 3 lipca mam usg prenatalne, ale już dziś lekarz pokazywał mi mózg, nosek, rączki i nóżki... to niesamowite. Z OM 10+5, z usg 11+1 🤷🏻‍♀️ Nie mogę wyjść z euforii, wybaczcie 😂😂😂🤪
Cudowne bobo. Brałaś coś na torbiel? Jakiej była wielkości?

Przyjęło się, że do 2,5 jest ok. Dużo kobiet w ciąży bierze lewotyroksynę, dlatego że zwiększa się masa ciała i wtedy jej więcej potrzebujemy - organizm może nie nadążyć dostarczać. Jak się ma wysokie TSH (niedoczynność) trzeba badać co ok 4-6 tyg. i obniżać (zwiększyć dawkę euthyroxu). Jeżeli jest nisko - to tylko kontrolować.
Wyszło mi 3,47 więc jakby trochę za wysoko. W poniedziałek lekarz, zobaczę co powie

Ja różnie, ale z córką nie mogłam patrzeć na mięso, maka, przechodząc obok kebaba zdawało mnie na wymioty, wchodził tylko nabiał, owoce i słodycze. Teraz 2 dni temu wciągnęłam kebaba i był pyszny, ogórasy kiszone i małosolne, surówki warzywne i ogólnie poza wędliną smak na mięsko, a i jeszcze serki topione których normalnie nie jem wcale, a teraz to mój top tygodnia, ale owsianka, serek wiejski, lody też ok.
Jak patrzę na usg to myślę córcia, chociaż mój to się chyba zapłacze z 5 babą w domu...

Cudowne bobo. Brałaś coś na torbiel? Jakiej była wielkości?

Torbiel miała 3,5 cm 4 tygodnie temu, nie brałam żadnych leków ☺️ a dzisiaj nie było śladu, lekarz sam się dopytywał na którym to było jajniku 😂

reklama
Dziewczyny! Jestem taka szczęśliwa i zaryczana jak bóbr! Dzidzia ma 4,17 cm, tętno 169, ruchliwa jak mama 😭😭 torbiel się wchłonęła, nie ma śladu! 3 lipca mam usg prenatalne, ale już dziś lekarz pokazywał mi mózg, nosek, rączki i nóżki... to niesamowite. Z OM 10+5, z usg 11+1 🤷🏻‍♀️ Nie mogę wyjść z euforii, wybaczcie 😂😂😂🤪

Jaka już duża dziecinka!!! 😍 CUDownie czytac takie wiadomości! Fajnie, że już 3 lipca masz prenatalne, szybko Ci teraz zleci i oby ta euforia już z Tobą została! Dzisiaj na pewno będziesz miała wspaniały dzień 🥳

Do góry