reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja płacę po 200 za wizytę+usg, ale wielu lekarzy w moim mieście bierze po 300 za tę samą usługę. Moja gin dolicza dodatkowo za cytologię, cycki itd... ale to chyba jak każdy.
Pappa nie wiem ile, będę robić w stolicy. Mam nadzieję, że nie miliony.

U nas prywatnie wizyta 200 zł.
Ja chodzę na NFZ i jestem zadowolona. Mój lekarz pracuje w szpitalu.
Czy są tu dziewczyny które nie będą robić prenatalnych badań ?
Z 1 synkiem 6 lat temu nie robiłam żadnych testów ani nic. Wtedy nawet lekarz mnie nie informował o czyms takim. Zastanawiam się czy muszę to zrobić , czy nie.

Dziewczyny a robicie pappe bo macie jakieś wskazania do badania, czy profilaktycznie?
Bo u nas wygląda to tak, że robi się prenatalne usg i jeżeli wychodzą źle wyniki, to dopiero lekarz kieruje na pappe.

U nas prywatnie wizyta 200 zł.
Ja chodzę na NFZ i jestem zadowolona. Mój lekarz pracuje w szpitalu.
Czy są tu dziewczyny które nie będą robić prenatalnych badań ?
Z 1 synkiem 6 lat temu nie robiłam żadnych testów ani nic. Wtedy nawet lekarz mnie nie informował o czyms takim. Zastanawiam się czy muszę to zrobić , czy nie.

Chyba nie są obowiązkowe. Ale zalecane.

Dziewczyny a robicie pappe bo macie jakieś wskazania do badania, czy profilaktycznie?
Bo u nas wygląda to tak, że robi się prenatalne usg i jeżeli wychodzą źle wyniki, to dopiero lekarz kieruje na pappe.

Ja mam na NFZ i jest w pakiecie. Więc robię. Jak bym robiła prywatnie pewnie też bym zrobiła by dwa razy się nie stresować.

W Krakowie 250 to taki standard za wizytę z USG ale są i 500 zł. ;).
W zeszłym roku u jednej płaciłam 170 a u innej 220.

Dziewczyny w nocy mi się śniło że ja chodzę z martwym płodem. Od 4 nie śpię to jest jakaś masakra. Dziś wizyta na 11 a mi chodzą po głowie czarne myśli :(

Dziewczyny w nocy mi się śniło że ja chodzę z martwym płodem. Od 4 nie śpię to jest jakaś masakra. Dziś wizyta na 11 a mi chodzą po głowie czarne myśli :(
Może to taki stres przed wizytą? Mi największe pierdoły śnią się zawsze przed wizytą, mimo, że staram się nie nakrecac, to chyba działa jakoś podświadomie 🤷🏻‍♀️

reklama
Ja mam jutro. Aż boje się co mi się przyśni. Jeszcze 2h i masz wizytę. Ja mam jutro na 9.20 i staram się o tym nie myśleć.

Do góry