reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny w nocy mi się śniło że ja chodzę z martwym płodem. Od 4 nie śpię to jest jakaś masakra. Dziś wizyta na 11 a mi chodzą po głowie czarne myśli :(
Ostatnie dni na forum były dosyć ciężkie i myślę, że chcąc nie chcąc i tak zostaje to gdzieś w podświadomości... Ja też miewam takie sny, czasami bardziej brutalne i nie wierzę że takie rzeczy mogą się śnić... Ale potrafię tez obudzić się całą zalana łzami... Ja też dzisiaj wizyta na 13 i ciśnienie poza skalą... jak zwykle w głowie ta sama mantra,, że brak objawów, brzuch płaski jak deska, cycki jak cycki I o .... Boję się. Ja przeżywam za każdym razem jak mrówka okres ale co zrobić jak człowiek tak walczył , wywalczył i boi się stracić A u mnie to wielka ruletka. Jak.sie okaże, że wszystko ok idę dzidzi kupić znowu coś małego jednego... To nasz tradycja 🤦‍♀️😅😂.

reklama
Ostatnie dni na forum były dosyć ciężkie i myślę, że chcąc nie chcąc i tak zostaje to gdzieś w podświadomości... Ja też miewam takie sny, czasami bardziej brutalne i nie wierzę że takie rzeczy mogą się śnić... Ale potrafię tez obudzić się całą zalana łzami... Ja też dzisiaj wizyta na 13 i ciśnienie poza skalą... jak zwykle w głowie ta sama mantra,, że brak objawów, brzuch płaski jak deska, cycki jak cycki I o .... Boję się. Ja przeżywam za każdym razem jak mrówka okres ale co zrobić jak człowiek tak walczył , wywalczył i boi się stracić A u mnie to wielka ruletka. Jak.sie okaże, że wszystko ok idę dzidzi kupić znowu coś małego jednego... To nasz tradycja 🤦‍♀️😅😂.
Też sobie obiecałam że jak na USG w 12 tygodniu wyjdzie wszystko dobrze to zacznę sobie kupować ciuszki i gadżety dla dziecka. Nie odczuje się tak tego a na końcu będzie już sporo kupione 😊

Też sobie obiecałam że jak na USG w 12 tygodniu wyjdzie wszystko dobrze to zacznę sobie kupować ciuszki i gadżety dla dziecka. Nie odczuje się tak tego a na końcu będzie już sporo kupione 😊
Hahaha dokładnie! przez ten czas już się nazbiera A mimo wszystko nie pójdzie z portfela za jednym strzałem 😁😂💙🧡❤.

Dzięki dziewczyny 😚 postaram się czymś zająć przez ten czas. Może się trochę uspokoje. Myślicie że tym razem będę miała już USG przez brzuch ? To jest 11 +5.

U nas to różnica miedzy dziećmi będzie 6,5 roku więc kompletnie nie mam nic po synku. A tu jednak trzeba trochę kupić. Wózek planuję kupić używany . Mieszkam na wsi , mam duże podwórko więc w zimę spacerki będę robić po podwórku a do lata to już pewnie do spacerówki się przesiądziemy.

Dzięki dziewczyny 😚 postaram się czymś zająć przez ten czas. Może się trochę uspokoje. Myślicie że tym razem będę miała już USG przez brzuch ? To jest 11 +5.
Myślę, że przez brzuch. Ja mam tyłozgięcie macicy i trochę trudniej przez brzuch zrobić mi usg, a robił mi w 10t+1d.

Taka nagroda, że grzecznie rośnie 😁 - super! Myślę, że każda jedna z nas na tym forum miała taki moment załamania i wmawiała sobie, że coś jest nie tak - sama przez to przechodziłam w 8 tc i do tej pory chociaż raz dziennie jakąś głupia myśl przyjdzie mi do głowy, ale zaraz się w myślach ochrzaniam i tłumacze sobie, że ja nie mam na to najmniejszego wpływu, a takim głupim stresem i nerwami mogę tylko fasolce zaszkodzić, dlatego poki nie dzieje się nic mocno niepokojącego - krwawienie, silny ból itd, to wierzę, że wszystko musi być dobrze! 🥰 i dziewczyny ktore martwicie się i analizujecie wszystkie objawy - pamiętajcie, że to naprawdę nie jest żaden wyznacznik - kazda z nas ma inne i inaczej je przechodzi, a ich zanik nie świadczy o tym, że dzieje się coś złego - wczoraj dziewczyna napisała tutaj, że miała normalne objawy, a ciąża obumarła.. nad tym naprawdę nie jesteśmy w stanie zapanować.. A więc dziewczyny od dzisiaj głowa do góry, cycki (niektóre obolałe 😁) do przodu i z dobrym nastawieniem czekamy na kolejne wizyty, a fasolki niech czują od nas spokój i niech ladnie i zdrowo rosną 😍 CUDownego dnia Wam życzę, bo u mnie dzisiaj zmiana pogody i po raz pierwszy w ciazy boli mnie głowa, mam nadzieję, że szybko przejdzie 😔

reklama
Masz rację ostatnio na forum panowało takie nastawienie może mi się udzieliło ,chodź bardzo walczyłam żeby nie :) który masz tydzień???

Do góry