reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Pewna nie jestem. Ale zaleca się wcześniej z uwagi jakby dziecko rosło szybciej niż pokazuje z ostatniej miesiączki
Też tak czytalam, że dla bezpieczeństwa lepiej pójść chwilę wcześniej, bo jeśli pójdzie się za wcześnie to zawsze można umówić nowy termin, a za późno to już po ptakach [emoji4]

Ogólnie to byłam u dwóch ginekologów, tydzień temu były same pecherzyki, dzisiaj lekarz mówił o dwóch ciałkach żółtych. Nie znam wymiarów :( Chcialabym żeby okazało się, że potrzebują więcej czasu. Dziękuję za wsparcie [emoji3590][emoji3590]
W wielu miejscach czytałam że bliźniaki nie raz potrzebują chwilę dłużej, więc jak są pęcherzyki żółtkowe to byłabym dobrej myśli [emoji3590]

USG genetyczne, inaczej USG przesiewoww, wykonuje się pomiędzy 11. a 14. tygodniem ciąży. Ginekolog bada długość ciemieniowo-siedzeniową płodu, czyli CRL. Waha się ona od 45 do 84 mm.

ja mam właśnie już gorączkę 38.3 😔 zaczynam się zastanawiać i bać czy to nie korona...niby nie miałam z nikim kontaku ale... rozmawiałam dziś z lekarzem i mówiła, żeby żadnych leków nie brać, masakra..

Dziewczyny, muszę się wygadać.. Jestem tak zmartwiona tym wszystkim.. Byłam dzisiaj na wizycie, 7+3 z OM i dalej nie ma zarodka ani serduszka. Są za to dwa pecherzyki żółtkowe. Lekarz dał tydzień na ocenę sytuacji. Sama nie wiem już jak się odnaleźć. Nie chcę ani myśleć o tym, że za tydzień mogę go nie zobaczyć.. Pociesza mnie fakt, że od przedwczoraj wymiotowałam dwa razy czyli coś się ruszyło, bo wcześniej było bezobjawowo.
Niektóre dziewczyny miały zarodek dopiero w 9 tc więc spokojnie poczekaj znam sporo przypadków gdzie dziewczyny w 10 tc szły do szpitala na zabieg a okazało się że na usg jest zarodek z serduszkiem będzie dobrze 💖

reklama
ja mam właśnie już gorączkę 38.3 [emoji17] zaczynam się zastanawiać i bać czy to nie korona...niby nie miałam z nikim kontaku ale... rozmawiałam dziś z lekarzem i mówiła, żeby żadnych leków nie brać, masakra..
Trzymaj się ciepło i wspieraj się gorąca herbata [emoji17][emoji3590] mam nadzieję że szybko Ci przejdzie [emoji3590]

Do góry