reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Pewna nie jestem. Ale zaleca się wcześniej z uwagi jakby dziecko rosło szybciej niż pokazuje z ostatniej miesiączki
Też tak czytalam, że dla bezpieczeństwa lepiej pójść chwilę wcześniej, bo jeśli pójdzie się za wcześnie to zawsze można umówić nowy termin, a za późno to już po ptakach [emoji4]

Ogólnie to byłam u dwóch ginekologów, tydzień temu były same pecherzyki, dzisiaj lekarz mówił o dwóch ciałkach żółtych. Nie znam wymiarów :( Chcialabym żeby okazało się, że potrzebują więcej czasu. Dziękuję za wsparcie [emoji3590][emoji3590]
W wielu miejscach czytałam że bliźniaki nie raz potrzebują chwilę dłużej, więc jak są pęcherzyki żółtkowe to byłabym dobrej myśli [emoji3590]

USG genetyczne, inaczej USG przesiewoww, wykonuje się pomiędzy 11. a 14. tygodniem ciąży. Ginekolog bada długość ciemieniowo-siedzeniową płodu, czyli CRL. Waha się ona od 45 do 84 mm.

ja mam właśnie już gorączkę 38.3 😔 zaczynam się zastanawiać i bać czy to nie korona...niby nie miałam z nikim kontaku ale... rozmawiałam dziś z lekarzem i mówiła, żeby żadnych leków nie brać, masakra..

Dziewczyny, muszę się wygadać.. Jestem tak zmartwiona tym wszystkim.. Byłam dzisiaj na wizycie, 7+3 z OM i dalej nie ma zarodka ani serduszka. Są za to dwa pecherzyki żółtkowe. Lekarz dał tydzień na ocenę sytuacji. Sama nie wiem już jak się odnaleźć. Nie chcę ani myśleć o tym, że za tydzień mogę go nie zobaczyć.. Pociesza mnie fakt, że od przedwczoraj wymiotowałam dwa razy czyli coś się ruszyło, bo wcześniej było bezobjawowo.
Niektóre dziewczyny miały zarodek dopiero w 9 tc więc spokojnie poczekaj znam sporo przypadków gdzie dziewczyny w 10 tc szły do szpitala na zabieg a okazało się że na usg jest zarodek z serduszkiem będzie dobrze 💖

reklama
ja mam właśnie już gorączkę 38.3 [emoji17] zaczynam się zastanawiać i bać czy to nie korona...niby nie miałam z nikim kontaku ale... rozmawiałam dziś z lekarzem i mówiła, żeby żadnych leków nie brać, masakra..
Trzymaj się ciepło i wspieraj się gorąca herbata [emoji17][emoji3590] mam nadzieję że szybko Ci przejdzie [emoji3590]

Do góry