reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny mam do Was dość intymne pytanie i nie zdziwi mnie jak żadna nie odpowie. Jak jest u Was teraz z seksem🙊 bo przyznam się, że kończę globulki i chcę wrócić do tematu ale trochę się boję? Czy uznajecie to za w pełni bezpieczne teraz w ciąży i szalejecie, czy oszczędzacie się w tym temacie ?🙊
[/QUOTE]
Ja się oszczędzam, raz na tydzień 🙂 bardzo mnie stresuje zbliżenie w tych pierwszych tyg. Ale jak już będzie ,, bezpiecznie" dla mnie czyli po 12 tyg. Po badaniach prenatalnych.

reklama

Załączniki

• IMG_20200605_193453.jpg
    IMG_20200605_193453.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 79
Dziewczyny mam do Was dość intymne pytanie i nie zdziwi mnie jak żadna nie odpowie. Jak jest u Was teraz z seksem🙊 bo przyznam się, że kończę globulki i chcę wrócić do tematu ale trochę się boję? Czy uznajecie to za w pełni bezpieczne teraz w ciąży i szalejecie, czy oszczędzacie się w tym temacie ?🙊
A ja powiem szczerze że u mnie libido nie umie pozbierać się z podłogi... 🙄 nie wiem czy to przez podświadomy strach, ale naprawdę ostatnią rzeczą na którą mam ochotę to seks 🤷‍♀️ aż mi szkoda męża bo ma od dwóch tygodni celibat... Ale może wtorkowa wizyta rozwieje moje wątpliwości

Ja się w sumie nie nastawiam, że będzie już serduszko. Poprostu po 2tyg od ostatniego usg napewno coś się zmieniło w jakąś stronę (dobrą lub złą) i ja chcę to już wiedzieć zwłaszcza, że mój gin ma bardzo dobry sprzęt. W 4+5 bardzo wyraźnie w przybliżeniu widziałam pęcherzyk i ciążowy i żółtkowy.
W którym tygodniu jesteś?
Daj znać jutro po usg.
To jak już w 4t5d widać było pęcherzyk to po 2 tyg na pewno będzie zarodek z serduszkiem

Apropo tych objawów, zastanawiałyście się kiedyś czy to może jest dziedziczne? Tak jak i tycie w ciąży? Czytałam kiedyś artykuł o tym, że jeżeli matka nie miała objawowej ciąży to jest wysokie prawdopodobieństwo, że i córka nie będzie miała... Tak samo z tyciem, znam kilka przypadków, że córki tyły tyle samo co ich matki w ciąży... Ciekawe zjawisko 🤔🤔
Nie wiem, chyba też zależy od budowy ciała i innych czynników, czy jest podobieństwo między matką a córką. U mnie np wszystko jest inne niż u mojej mamy :)

Dziewczyny muszę Wam powiedzieć, że od tygodnia mam takiego doła, że jeszcze tyle czasu do wizyty- 18.06 a ja nie wiem, co się dzieje w moim brzuchu. Postanowiłam, że pójdę do mojego gina w poniedziałek 8.06 choćby tylko na usg żeby wiedzieć czy tam wszystko w porządku. Może jakiś zarodek się pojawi. To będzie 6+5. Myślicie, że nie za wcześnie chcę iść?
Szczerze mówiąc, to ja też nie wytrzymałam do wizyty na 18.06 :) byłam u gina wczoraj. Zarodek był malutki i miał 4,9 mm (7w2d)... Nie wiem co Ci doradzić. Może u Ciebie też coś już będzie. Wiem, że ta niepewność jest najgorsza!!!

Dziwne trochę , ja dostałam skierowanie na wszystkie te badania na fundusz.
Jeżeli ft4 i ft3 jest w normie i jest się pod kontrolą endokrynologa to nie ma co się martwić tsh jeśli bierze się leki ja przy córce miałam w 8 tc tsh 27 ale ft3 i ft4 w normie szybko wzięłam tabletki i zaraz tsh spadło i z córką i ciaza było wszystko ok ja mam coś takiego że jak zachodze w ciążę to mi skacze tsh a jak nie jestem w ciszy mam tsh wporzadku

Dziewczyny, właśnie odczytałam swoje dzisiejsze badanie moczu. Mam podwyższone ketony (dwukrotnie), obecne erytrocyty oraz bakterie. Wizyta dopiero 16.06 i nie wiem czy mogę tyle czekać 😭

reklama
Kochana ja Ci odpowiem jakoś nie mam na razie na to ochoty jestem w 7/8 tc piersi mnie strasznie bolą czuje się wzdeta chce mi się spać marzę o położeniu córki spać i leżenie z serialem

Do góry