reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja kochana
Dziewczyny wiem że już większość z Was miała robione tsh ale ciężko mi się dokopać teraz 😁 czy wynik 3.62 to dobry wynik ?
Według norm laboratorium 0.27-4.20 .
I teraz myślę czy nie za wysoki ten wynik....
Ja kochana miałam 2.95 i mnie gin skierował do endokrynologa, od 3 dni biorę najniższa dawkę euthyrox, skontaktuj się z lekarzem lepiej :)

Ja mam jeszcze coś... W mojej rodzinie nie zdarzały się poronienia, wśród koleżanek tylko jedna coś takiego przechodziła a przynajmniej o tym mówiła... I jak zobaczyłam II kreski ostatnie o czym myślałam to poronienie... A tutaj dziewczyny mają takie okropne doświadczenia z tym związane i w takiej skali, że zaczęłam myśleć o tym w kategoriach dlaczego miałabym mieć takie szczęście i miało by mnie to nie spotkać... 😑
Kurde, a u mnie właśnie dookoła mnóstwo poronień w różnym wieku, w różnych ciążach, ale wszystkie dość wcześnie - do 10tyg. Więc jak sama zaszłam w ciążę to z przerażeniem czytalam statystyki poronień i liczyłam tygodnie i myslalam, że jeśli minęłam już 8 i 9 tydz to już z górki.. Dopiero pierwsze usg w 10 tyg uświadomiło mnie ze mam puste jajo.. Czasem myślę o tym, że tak bardzo się tego bałam, że sobie to przyciągnęłam.. 🙈

Dziewczyny jak długo czekałyście na wyniki na toksoplazmozę, różyczkę i HCV?
Robiłam dzisiaj badania i w systemie widzę tylko wyniki TSH. Zastanawiam się czy na wyniki badań na przeciwciała czeka się dłużej czy to są te badania, które muszę odebrać osobiście?
Ja odebrałam tego samego dnia :)

reklama
Do góry