reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny mam do Was dość intymne pytanie i nie zdziwi mnie jak żadna nie odpowie. Jak jest u Was teraz z seksem🙊 bo przyznam się, że kończę globulki i chcę wrócić do tematu ale trochę się boję? Czy uznajecie to za w pełni bezpieczne teraz w ciąży i szalejecie, czy oszczędzacie się w tym temacie ?🙊
[/QUOTE]
Ja się oszczędzam, raz na tydzień 🙂 bardzo mnie stresuje zbliżenie w tych pierwszych tyg. Ale jak już będzie ,, bezpiecznie" dla mnie czyli po 12 tyg. Po badaniach prenatalnych.

reklama

Załączniki

• IMG_20200605_193453.jpg
    IMG_20200605_193453.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 73
Dziewczyny mam do Was dość intymne pytanie i nie zdziwi mnie jak żadna nie odpowie. Jak jest u Was teraz z seksem🙊 bo przyznam się, że kończę globulki i chcę wrócić do tematu ale trochę się boję? Czy uznajecie to za w pełni bezpieczne teraz w ciąży i szalejecie, czy oszczędzacie się w tym temacie ?🙊
A ja powiem szczerze że u mnie libido nie umie pozbierać się z podłogi... 🙄 nie wiem czy to przez podświadomy strach, ale naprawdę ostatnią rzeczą na którą mam ochotę to seks 🤷‍♀️ aż mi szkoda męża bo ma od dwóch tygodni celibat... Ale może wtorkowa wizyta rozwieje moje wątpliwości

Ja się w sumie nie nastawiam, że będzie już serduszko. Poprostu po 2tyg od ostatniego usg napewno coś się zmieniło w jakąś stronę (dobrą lub złą) i ja chcę to już wiedzieć zwłaszcza, że mój gin ma bardzo dobry sprzęt. W 4+5 bardzo wyraźnie w przybliżeniu widziałam pęcherzyk i ciążowy i żółtkowy.
W którym tygodniu jesteś?
Daj znać jutro po usg.
To jak już w 4t5d widać było pęcherzyk to po 2 tyg na pewno będzie zarodek z serduszkiem

Apropo tych objawów, zastanawiałyście się kiedyś czy to może jest dziedziczne? Tak jak i tycie w ciąży? Czytałam kiedyś artykuł o tym, że jeżeli matka nie miała objawowej ciąży to jest wysokie prawdopodobieństwo, że i córka nie będzie miała... Tak samo z tyciem, znam kilka przypadków, że córki tyły tyle samo co ich matki w ciąży... Ciekawe zjawisko 🤔🤔
Nie wiem, chyba też zależy od budowy ciała i innych czynników, czy jest podobieństwo między matką a córką. U mnie np wszystko jest inne niż u mojej mamy :)

Dziewczyny muszę Wam powiedzieć, że od tygodnia mam takiego doła, że jeszcze tyle czasu do wizyty- 18.06 a ja nie wiem, co się dzieje w moim brzuchu. Postanowiłam, że pójdę do mojego gina w poniedziałek 8.06 choćby tylko na usg żeby wiedzieć czy tam wszystko w porządku. Może jakiś zarodek się pojawi. To będzie 6+5. Myślicie, że nie za wcześnie chcę iść?
Szczerze mówiąc, to ja też nie wytrzymałam do wizyty na 18.06 :) byłam u gina wczoraj. Zarodek był malutki i miał 4,9 mm (7w2d)... Nie wiem co Ci doradzić. Może u Ciebie też coś już będzie. Wiem, że ta niepewność jest najgorsza!!!

Dziwne trochę , ja dostałam skierowanie na wszystkie te badania na fundusz.
Jeżeli ft4 i ft3 jest w normie i jest się pod kontrolą endokrynologa to nie ma co się martwić tsh jeśli bierze się leki ja przy córce miałam w 8 tc tsh 27 ale ft3 i ft4 w normie szybko wzięłam tabletki i zaraz tsh spadło i z córką i ciaza było wszystko ok ja mam coś takiego że jak zachodze w ciążę to mi skacze tsh a jak nie jestem w ciszy mam tsh wporzadku

Dziewczyny, właśnie odczytałam swoje dzisiejsze badanie moczu. Mam podwyższone ketony (dwukrotnie), obecne erytrocyty oraz bakterie. Wizyta dopiero 16.06 i nie wiem czy mogę tyle czekać 😭

reklama
Kochana ja Ci odpowiem jakoś nie mam na razie na to ochoty jestem w 7/8 tc piersi mnie strasznie bolą czuje się wzdeta chce mi się spać marzę o położeniu córki spać i leżenie z serialem

Do góry