reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Dziewczyny tak bardzo zmartwil mnie nagły zanik moich objawów, że napisałam do lekarza - kazał mi przyjechać jutro na USG żeby sprawdzić czy wszystko ok.. trzymajcie za nas kciuki, tak bardzo się martwię...
Trzymam kciuki kochana! Ale ja od 2 dni nie mam w ogóle npbólu piersi A to był mój wiodący objaw A ostatnie 2 dninic nawet przy dotykuA z dzidzia wszystko w porządku... ❤ mam nadzieję że z Ciebie też będzie ok .. hormonu uderzają falami więc mozee to chwilowa cisza przed atakiem:p

Nie wiem, chyba też zależy od budowy ciała i innych czynników, czy jest podobieństwo między matką a córką. U mnie np wszystko jest inne niż u mojej mamy :)

Szczerze mówiąc, to ja też nie wytrzymałam do wizyty na 18.06 :) byłam u gina wczoraj. Zarodek był malutki i miał 4,9 mm (7w2d)... Nie wiem co Ci doradzić. Może u Ciebie też coś już będzie. Wiem, że ta niepewność jest najgorsza!!!
Nie wiem, chyba też zależy od budowy ciała i innych czynników, czy jest podobieństwo między matką a córką. U mnie np wszystko jest inne niż u mojej mamy :)

Szczerze mówiąc, to ja też nie wytrzymałam do wizyty na 18.06 :) byłam u gina wczoraj. Zarodek był malutki i miał 4,9 mm (7w2d)... Nie wiem co Ci doradzić. Może u Ciebie też coś już będzie. Wiem, że ta niepewność jest najgorsza!!!
Wiadomo, że na to co będzie w brzuszku wpływu nie mam ale cieszę się że miałam wpływ na wcześniejszą wizytę 😁. Już jestem spokojniejsza bo gdzie tam 18.06... ale 18.06 też pójdę 😄

Trzymam kciuki kochana! Ale ja od 2 dni nie mam w ogóle npbólu piersi A to był mój wiodący objaw A ostatnie 2 dninic nawet przy dotykuA z dzidzia wszystko w porządku... ❤ mam nadzieję że z Ciebie też będzie ok .. hormonu uderzają falami więc mozee to chwilowa cisza przed atakiem:p
Czyli jakie objawy pozostały? Pociesz mnie bo u mnie zostala tylko wrażliwość piersi 😂😂😱

u mnie jest w drugą stronę, partner się boi 😆
To tak jak u mnie .. mówię że nie koniecznie pierwsze 3 miesiące ponieważ ciąża obarczona ryzykiem ale później możemy spróbować za zgodą Pani ginekolog.. Zapomnijcie... za dużo chyba teorii w jego głowie haha no ale nie będę wywierała presji😅😂

Czyli jakie objawy pozostały? Pociesz mnie bo u mnie zostala tylko wrażliwość piersi 😂😂😱
U mnie została wrażliwość piersi i to że jestem mega zmęczona i mogłabym cały dzień spać gdybym tylko miała taką możliwość... Od wczoraj przestało mnie mulić, więc być może te moje mdłości były bardziej ze stresu związanego z wizytą 🤔 teraz tylko jak głodna jestem to tak delikatnie muli a wcześniej jak byłam głodna to mnie aż naciągało (bo głodna jestem ciągle... ) ale za to zmęczenie jest masakryczne, na nic siły nie mam, a tu energiczny 3,5 latek w domu 😆

U mnie została wrażliwość piersi i to że jestem mega zmęczona i mogłabym cały dzień spać gdybym tylko miała taką możliwość... Od wczoraj przestało mnie mulić, więc być może te moje mdłości były bardziej ze stresu związanego z wizytą 🤔 teraz tylko jak głodna jestem to tak delikatnie muli a wcześniej jak byłam głodna to mnie aż naciągało (bo głodna jestem ciągle... ) ale za to zmęczenie jest masakryczne, na nic siły nie mam, a tu energiczny 3,5 latek w domu 😆
Pocieszające są takie wypowiedzi, bo ja oczywiście wiem, że objawy są i ich nie ma czasem, ale lepiej nie być w tym samą 😂😂

Mam zaparcia ale to moja Pani ginekolog mówi, że od utrogestanu i żelaza w witaminach plis ciąża więc kumulacja ... nikomu nie życzę. Mdłości mam raz na dzień albo raz na dwa dni zależy jak leży ... dziś zdarzyło mi się pierwszy raz 🤮... zdziwiłam się bardzo.. I włosy mi wypadają garściami ale to też od dodatkowego progesteronu. Mój typowy objaw ciąży to brak apetytu schudłam już 3 kg... I ból plecow od kilku dni 🤷‍♀️🤦‍♀️😂 i cycki które już mnie nie bolą... Ale pani ginekolog mówi że jeszcze zaczną i mam się cieszyć urlopem.

reklama
Do góry