Dzwoń do lekarza z rana, pewnie masz infekcjeDziewczyny, właśnie odczytałam swoje dzisiejsze badanie moczu. Mam podwyższone ketony (dwukrotnie), obecne erytrocyty oraz bakterie. Wizyta dopiero 16.06 i nie wiem czy mogę tyle czekać
reklama
Jeśli to infekcja to raczej nie wystarczą... ja cały czas biorę probiotyk a gdy teraz zaatakowała mnie infekcją to nic nie pomogło, tylko antybiotyk.
Kupiłam provag. I zaraz zażyje wapno. Rozmawiałam dziś z mężem na ten temat i doszliśmy do wniosku że ja mam chyba alergię na ten preparat co dają aby gładko robić USG. Bo ostatnio po wizycie u tego gina prywatnie też miałam takie uczucie.
Dziś nie udało mi się odebrać wyników. W poniedziałek rano podejdę. Potem mam wizytę u diabetologa i pójdę do pracy na chwilę.
Jak mi do poniedziałku nie przejdzie a będzie mój gin na NFZ to zapytam co mi poleca.
Oszczędzamy do 12tyg.Dziewczyny mam do Was dość intymne pytanie i nie zdziwi mnie jak żadna nie odpowie. Jak jest u Was teraz z seksem bo przyznam się, że kończę globulki i chcę wrócić do tematu ale trochę się boję? Czy uznajecie to za w pełni bezpieczne teraz w ciąży i szalejecie, czy oszczędzacie się w tym temacie ?
U mnie też druga połówka ma większe obawy.u mnie jest w drugą stronę, partner się boi
marmolada90
Fanka BB :)
Mój lekarz nie przyjmuje w sobotęDzwoń do lekarza z rana, pewnie masz infekcje
A jaką masz glukozę? Ketony świadczą o tym że organizm głoduje.Dziewczyny, właśnie odczytałam swoje dzisiejsze badanie moczu. Mam podwyższone ketony (dwukrotnie), obecne erytrocyty oraz bakterie. Wizyta dopiero 16.06 i nie wiem czy mogę tyle czekać
justa_w
Dlaczego odstawili Ci acard?A jesteś na lekach ? Mi kazali w szpitalu odstawić acard. Zostałam przy luteinie, duphastonie i magnezie dodatkowym.
marmolada90
Glukozę mam prawidłowa. Najbardziej martwi mnie obecność erytrocytów oraz bakterie. Nie wiem ile mogę z tym czekać..A jaką masz glukozę? Ketony świadczą o tym że organizm głoduje.
Mixme92
Też mam ketony w moczu i też rosną, glukoza w normach. Oj tam oj tam, że odrazu głoduje, pozyskuje energię z tłuszczyku , tak to jest jak muli i się nic nie je albo wymiotuje, nie wkręcajmy sobie odrazu cukrzycy chociaż sprawdzić można.A jaką masz glukozę? Ketony świadczą o tym że organizm głoduje.
Mixme92
Zastanów się czy prawidłowo pobrany mocz, to istotne, a trudne wbrew obiegowym opiniom.Glukozę mam prawidłowa. Najbardziej martwi mnie obecność erytrocytów oraz bakterie. Nie wiem ile mogę z tym czekać..
reklama
Jeśli cukier (glukoza) jest w normie to nie ma cukrzycy. Ketony świadczą o tym że oraganizm jest głodny. Ale jeśli człowiek wymiotuje lub nie jest w stanie nic przełknąć no to jest "normalne" że mogą się pojawić.Też mam ketony w moczu i też rosną, glukoza w normach. Oj tam oj tam, że odrazu głoduje, pozyskuje energię z tłuszczyku , tak to jest jak muli i się nic nie je albo wymiotuje, nie wkręcajmy sobie odrazu cukrzycy chociaż sprawdzić można.