reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Jeśli to infekcja to raczej nie wystarczą... ja cały czas biorę probiotyk a gdy teraz zaatakowała mnie infekcją to nic nie pomogło, tylko antybiotyk.

Kupiłam provag. I zaraz zażyje wapno. Rozmawiałam dziś z mężem na ten temat i doszliśmy do wniosku że ja mam chyba alergię na ten preparat co dają aby gładko robić USG. Bo ostatnio po wizycie u tego gina prywatnie też miałam takie uczucie.

Dziś nie udało mi się odebrać wyników. W poniedziałek rano podejdę. Potem mam wizytę u diabetologa i pójdę do pracy na chwilę.
Jak mi do poniedziałku nie przejdzie a będzie mój gin na NFZ to zapytam co mi poleca.

Dziewczyny mam do Was dość intymne pytanie i nie zdziwi mnie jak żadna nie odpowie. Jak jest u Was teraz z seksem🙊 bo przyznam się, że kończę globulki i chcę wrócić do tematu ale trochę się boję? Czy uznajecie to za w pełni bezpieczne teraz w ciąży i szalejecie, czy oszczędzacie się w tym temacie ?🙊
Oszczędzamy do 12tyg.
u mnie jest w drugą stronę, partner się boi 😆
U mnie też druga połówka ma większe obawy.

mnie cały dzień ten brzuch boli, ehh. pewnie przez infekcje i wczorajsze badanie. kupię po pracy te globulki mam nadzieję, że pomogą a nie zaszkodzą dziecku.

A jaką masz glukozę? Ketony świadczą o tym że organizm głoduje.
Też mam ketony w moczu i też rosną, glukoza w normach. Oj tam oj tam, że odrazu głoduje, pozyskuje energię z tłuszczyku ;) , tak to jest jak muli i się nic nie je albo wymiotuje, nie wkręcajmy sobie odrazu cukrzycy chociaż sprawdzić można.

reklama
Też mam ketony w moczu i też rosną, glukoza w normach. Oj tam oj tam, że odrazu głoduje, pozyskuje energię z tłuszczyku ;) , tak to jest jak muli i się nic nie je albo wymiotuje, nie wkręcajmy sobie odrazu cukrzycy chociaż sprawdzić można.
Jeśli cukier (glukoza) jest w normie to nie ma cukrzycy. Ketony świadczą o tym że oraganizm jest głodny. Ale jeśli człowiek wymiotuje lub nie jest w stanie nic przełknąć no to jest "normalne" że mogą się pojawić.

Do góry