reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Jeśli to infekcja to raczej nie wystarczą... ja cały czas biorę probiotyk a gdy teraz zaatakowała mnie infekcją to nic nie pomogło, tylko antybiotyk.

Kupiłam provag. I zaraz zażyje wapno. Rozmawiałam dziś z mężem na ten temat i doszliśmy do wniosku że ja mam chyba alergię na ten preparat co dają aby gładko robić USG. Bo ostatnio po wizycie u tego gina prywatnie też miałam takie uczucie.

Dziś nie udało mi się odebrać wyników. W poniedziałek rano podejdę. Potem mam wizytę u diabetologa i pójdę do pracy na chwilę.
Jak mi do poniedziałku nie przejdzie a będzie mój gin na NFZ to zapytam co mi poleca.

Dziewczyny mam do Was dość intymne pytanie i nie zdziwi mnie jak żadna nie odpowie. Jak jest u Was teraz z seksem🙊 bo przyznam się, że kończę globulki i chcę wrócić do tematu ale trochę się boję? Czy uznajecie to za w pełni bezpieczne teraz w ciąży i szalejecie, czy oszczędzacie się w tym temacie ?🙊
Oszczędzamy do 12tyg.
u mnie jest w drugą stronę, partner się boi 😆
U mnie też druga połówka ma większe obawy.

mnie cały dzień ten brzuch boli, ehh. pewnie przez infekcje i wczorajsze badanie. kupię po pracy te globulki mam nadzieję, że pomogą a nie zaszkodzą dziecku.

A jaką masz glukozę? Ketony świadczą o tym że organizm głoduje.
Też mam ketony w moczu i też rosną, glukoza w normach. Oj tam oj tam, że odrazu głoduje, pozyskuje energię z tłuszczyku ;) , tak to jest jak muli i się nic nie je albo wymiotuje, nie wkręcajmy sobie odrazu cukrzycy chociaż sprawdzić można.

reklama
Też mam ketony w moczu i też rosną, glukoza w normach. Oj tam oj tam, że odrazu głoduje, pozyskuje energię z tłuszczyku ;) , tak to jest jak muli i się nic nie je albo wymiotuje, nie wkręcajmy sobie odrazu cukrzycy chociaż sprawdzić można.
Jeśli cukier (glukoza) jest w normie to nie ma cukrzycy. Ketony świadczą o tym że oraganizm jest głodny. Ale jeśli człowiek wymiotuje lub nie jest w stanie nic przełknąć no to jest "normalne" że mogą się pojawić.

Do góry