Dokładnie, ja jeszcze nie odczułam tej cudowności a czas mi leci tak wolno, ze już mam wszystkiego dosyć.
Nic Chłop ma sam sobie coś zrobić a ja żyję dziś na truskawkach i czereśniach.
U mnie tak samo, widać tylko spożywczą ciąże. Ogólnie żadne stare jeansy cisną i mam tylko jedne kupione niedawno mom jeansiaki z gumką z tyłu i na brzuchu mają trochę więcej materiału to myślę, że pochodzę do końca wakacji. A i z sin say kupiłam materiałowe spodnie też na gumkę
Tak jak to dziewczyny już pisały zależy od wady. Jeśli chodzi np. o zespół downa to jestem na nie. Sporo osób widuję u mnie w pracy i widać, że dopóki są rodzice to jest w miarę ok, ale co potem. Jest to ciężkie życie dla takiego dziecka i jego rodziców.
Trudno jest tak w 100%, bo rozpiętość jest wielka.
No np. przy takiej wadzie rozwojowej jak zajęcza warga to pewnie bym nie usunęła, bo to jest to zrobienia. Wiadomo operacje małego dziecka nie napawają optymizmem, ale nie jest to też już taki koniec świata.
Dokładnie, wszystko jest super jak to pokazują w tv. Mnie np. zdenerwował program Kossakowskiego down the road, bo moim zdaniem jest zakłamany i pokazuje w większości wszystko w różowych barwach. U mnie np. na sporo osób przewijających się przez gabinet żadna nie umiała mówić. Programów które pokazują drugą stronę medalu jest niewiele, bo przecież wszyscy musimy być tacy poprawni i tolerancyjni w naszych poglądach.
Te dzieci którymi się opiekowałam to jedna para to bliźniaki to dziewczynki miały 2.5. jedna zdrowa druga z Downem. Dowiedzieli się przy porodzie. Dzieci z invitro bo nie mogli zajść kilka lat. Ta dziewczynka nauczyła się chodzić jak miała prawie dwa lata. To i tak szybko. Dzięki siostrze bliźniaczce szybciej się rozwijala. Rozumiała wszystko ale nie mówiła. Była prze tulasnym dzieckiem ale też bardzo wymagającym. Druga dziewczynka miała 6 lat. I nauczyła się chodzić około 4 lat. Była dużo mniej samodzielna. Dużo płakała. Ale w domu i korzystała z toalety. A tak to pampersy. I też nie mówiła.
U sąsiadów w rodzinie był chłopczyk z Downem i nauczył się chodzić w wieku 12 lat dopiero.
Ten program pokazuje ich od takiej "normalnej" strony a nie od ich.