reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Marika. Chlopa nie biore pod uwage :-D :cool2:

Ładne.

Chryste, gdzie 10 tabletek dziennie 😂😂 chyba bym musiała głową w ścianę walić 😂😂😂 każdemu pasuje inna dawka, mi było za mało, musieli mi dać dopochwowo bo plamiłam i progesteron spadał drastycznie.. A Ty miałaś plamienia, bóle czy zapobiegawczo dostałaś? :)

Brałam przed ciążą by łatwiej zajść i już zostawiliśmy. Tylko zwiększyliśmy dawkę.
Lekarz zalecił 2x1. Ale bolał mnie brzuch i zwiększyłam do dwóch na noc.

Za mną dzisiaj coś od rana pizza chodzi - od tygodnia nie miałam ochoty na nic, a dzisiaj aż słyszę jak mnie ta pizza woła, więc chyba nie będę się spierała 😆

Wczoraj około 22 jadłam dwa kawałki. Bo mąż poszedł na piwo z kolegą i zamówili sobie pizzę. A że to obok nas to po spacerze z psem iklch odwiedziłam.

Mnie tylko trochę boli podbrzusze, lekko mdli i sutki przy dotyku bolą.

Któraś z was pisała o winie 0% co polecacie ?

A mamy które wchodzą w drugi trymestr, macie jeszcze bóle piersi takie jak na początku czy zelżało wszystko? Wiem, że objawy ustępuja, ale zastanawia mnie jak wygląda sprawa z piersiami 🤔🤔
Oj u mnie już tak nie bolą na początku była tragedia ani dotknąć a teraz rzadko kiedy odczuwam 😉

Ja miałam na studiach praktyki w szkole specjalnej, więc też się trochę tego naoglądałam, za każdym razem wychodziłam stamtąd przygnębiona... Oby żadna z nas nie musiała stanąć przed takim problemem i aby wszystkie nasze dzieci były zdrowie

Ja tez mam takie podejście ,marze o córce bo wiem jaka mnie i moja mamę wiez ogromna łączy , ale chce ZDROWIA , wiec jeśli będą same chłopaki to trudno :D może synowa mi podpasuje kiedyś 🤣🤣🤣

Czyli co cycek to inaczej 😃 mnie tylko rano jak dotknę a w ciągu dnia są normalne 🤷‍♀️ mogły by jeszcze trochę urosnąc, ale słyszałam ze ruszają jeszcze w 3 trymestrze 😎

reklama
Kurcze wiecie tak sobie pomyślałam jak tu będzie niedługo fajnie i wesoło, jak będziemy się dowiadywały jaka będzie płeć - to dopiero będą emocje 😁 ciekawe u ilu z nas sprawdzą się objawy typu słodkie na dziewczynkę, a mięsko na chłopca, albo problemy ze skórą na córcię, a ładna buźka na synka 🤩
No mi to jest ciężko odgadnąć co może być bo od mięsa mnie odpycha a na słodycze nie mam ochoty ja jestem raczej warzywno- owocowa 😂😂😂 pomidory ogórki cukinia mogę jest 24/h🙊

Do góry