reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Nie nie kochana bo ja mam ustawione w aplikacji bieżące tygodnie a nie ukończone Czyli te które już trwają. Więc jak jest napisane 11+2 to znaczy że to bieżący 11 tydzieńA dokładnie 2 dzień tego 11 tygodnia. Tzn ka tak myślę
Startowo zazwyczaj w aplikacji są właśnie ukończone tygodnie czyli wtedy faktycznie 10+3 do 11 tydzień, 11+4 to 12 tydzien. Wszystko zależy od ustawienia aplikacji czy masz ustawione tygodnie bieżące czy ukończone:*!

reklama
Mam nadzieję że jak każda skończy już 12 tydzień i przejdziemy przez wszystkie prenatalne to wszystko się uspokoi i będziemy mogły gadać o ubrankach, wózkach i pokojach dla dzieci :)
Ja się już nie mogę doczekać aż coś kupię. Bronię się przed stronami z wózkami jak mogę, ale jak już zacznie być bezpieczniej to chyba zwariuje w „szale zakupowym”😍

Trzymam ogromnie kciuki za dzisiejsze wizytujące!!! Wiem, że łatwo powiedzieć, ale wszystko będzie dobrze na 150 % a co do snów to mi się już też śniło plamienie, martwe dzieci na usg.... A do tego wszystkiego nie mam już objawów raczej poza wrażliwymi piersiami i bolem od czasu do czasu. Ale pocieszam się tym, że to już prawie końcówka pierwszego trymestru i u każdej z nas objawy ustępuja w innym czasie :) na pewno będzie dobrze!!!! 🤞🤞🤞

Ja dziś zaspałam do pracy i szef dzwonił gdzie jestem. Pierwszy raz mi się to zdarzyło. W sensie że dzwonił od prawie roku. Jutro mam wizytę a jeszcze nie mówiłam szefowi że jutro przyjdę później. Jakoś się stresuje.

Nie nie kochana bo ja mam ustawione w aplikacji bieżące tygodnie a nie ukończone Czyli te które już trwają. Więc jak jest napisane 11+2 to znaczy że to bieżący 11 tydzieńA dokładnie 2 dzień tego 11 tygodnia. Tzn ka tak myślę
Ja osttanio na wizycie pytałam lekarza jak to jest, bo też nie wiedziałam jak to liczyć, powiedział mi że np 8+0 to jest mówi że zaczął się 9 tydzien, a 8+6 że się skończył 9 tydzień i jutro (czyli jak bd 9+0) zaczynam 10 :D

Ja osttanio na wizycie pytałam lekarza jak to jest, bo też nie wiedziałam jak to liczyć, powiedział mi że np 8+0 to jest mówi że zaczął się 9 tydzien, a 8+6 że się skończył 9 tydzień i jutro (czyli jak bd 9+0) zaczynam 10 :D
Mi moja aplikacja pokazuje 11+7 😂😂😂 ona ma załamanie czasoprzestrzeni. Ale tak masz rację z tymi wyliczeniami tylko że mi to liczy automatycznie bo sobie ustawiłam żeby tak mi właśnie liczyło. To starałam się właśnie wytłumaczyć 😅

Załączniki

• Screenshot_20200618_092633_com.gravid.gravid.jpg
    Screenshot_20200618_092633_com.gravid.gravid.jpg
    154,6 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Do góry