reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

A moim zdaniem to smoka I ta dzidzia sama wybierze :) Tak mielismy z mlodym...Jezu chyba z 10 roznych probowalam :) Takie owakie I wszystkimi plul jak najety nic nie chcial wziasc do buzi. Dopiero po czasie znajoma mi powiedziala ze moze nie lezy mu material z ktorego smok zrobiony (bo wszystki byly wlasnie silikonowe) I to byl strzal w dyche w naszym przypadku bo kupilam taki zwykly kauczukowy (zloty znaczy :) I guma mieksza troche I od razu "zaskoczyl" :)

reklama
u mnie sudocrem uczulal oboje :9. kupiłam w pierwszej ciązy wielkie opakowanie ekonomiczne i ... po 3 posmarowaniach musiała odstawić bo dziecko mialo pupę czerwoną jak buraczek. dalam siostrze bo jej mała tylko sudocrem mogła ;) . Przy Kubie nie zrobiłam błędu i kupiłam maluteńkie próbki i okazalo sie ze sud też blee ze to elentan plus maść ( nie krem!!!) i bephanten maść. Teraz też zaopatrzę sie w próbki alantana, bephantyenu, sudocremu czy moze nawet z mutelli ;)
to samo tyczy pampersów. Nie kupować wielkich eko opakowań na początek. małe. może sie okazać ze dziecku nie będzie pasować albo ... Wam. Zawsze mozna potem kupić wielkie jak sie sprawdzą :) nam pasowały z 1 Hugisy i pampers ale premium care te białe ( pampersy niebieskie ble, przesikiwali każdego pampka) , 2 były na noc premium na dzień dada ;) od 3 lecimy tylko na dada :)
to samo tyczy sie chusteczek. i chyba lepsze jest woda i mydełko szare albo sama woda cieputka niz te chusteczki.

U nas Konrad szybko podłapał smoka "Lovi" i nigdy nie kupowałam innych...

Co do pampersów i maści zgadzam się z Anisen nie każdemu dziecku to samo pasuję... u nas Hagiesy TRAGEDIA! Tyłek wiecznie czerwony... to samo Dada... i przeszły tylko pampersy to białe Prenium Care... Dopiero jak mały miał pół roku zaczęliśmy wprowadzać Dady i jakoś przeszło. To samo z kremami... Sudocrem się nie sprawdzał... lepiej działał Bepanten albo na już odparzoną pupę - Termentiol.

Bluelovi haha jak ja czytam twoje posty to mnie śmiech bierze... :-D ja się cieszę z synka ale z kolei zazdroszczę ci córki :-p

Pustiszi ja też polecam Butelki TT ale smoczki to u nas tylko Lovi.

Ostatnia edycja:
dokładnie. każd dziecko inne. nawet jak sie ma juz jedno drugie moze być zzupełnie inne ;) dlatego nie kupować wielkich opakowań na początek mimo ze są o wiee tańsze niz te malutkie. może sie okazać ze będzie dobre ale ... jak sie okaże ze nie pasuje to ile wywalicie w kosz? pól biedy jak sie komuś znajomemu przyda.
dla mnie tragedia były te lidlowskie tour , nie dosyć ze każdy przesikany to jeszcze na zgięciach podrażniały tak ze aż dziecko mialo wysypkę. to samo rossmanowskie ;) ale tak jak napisalam każda mama musi sie przekonać sama co dla niej.
Fajnie ze z niektórych firm mozna kupic nawet po kilka sztuk ;)

Wiadomo szkrab wybierze ale zanim to zrobi to coś kupię, bo wiedzy zbytniej nawet w nazwach firm nie mam znam tylko Avent bo tam zamawiałam rzeczy do katalogu w pracy i nic wiecej mnie nie interesowało. A że ja niedoświadczona wole zapytać popróbować tego co wy akurat i moje dziecie może będzie zadowolone :tak:

dziewczyny...a mam pytanko...co myslicie o monitorze oddechu?? moja bratowa ma, I będzie sprzedawac, I mogę miec za 100zł...I się zastanawiam czy brac...:confused:

ja miałam przy Kini sunza potem dostaam w prezencie od znjomego inny model tego monitora. mam dwa. jakoś wyszlo ze nie sprzadłam żadnego. Ten mniejszy bym sprzedała za 100 + przesyłka bo po co mi dwa. muszę wystawić na sprzadaż.
Powiem tak, mi sie przydał bo żadne nie spalo z nami i dzieki temu ja spałam lepiej bo nie martwiłam sie czy oddycha ;) ale czy konieczny. hmm dla wcześniaczków czy z niską masą urodzeniową pewnie tak, ale pozostałe mamy mogą sie bez tego obyć

ja nie miałam, ba, nawet nie wiedziałam na początku, że coś takiego istnieje :p
u nas najpierw szły pampers a teraz już od dawna huggies. mają ładną cene w biedronce :) a i dobre też są. ja dla Nataniela robiłam wielkie zapasy pieluch i całe szczęście że mógł je nosić. teraz wiem że to wielki błąd bo mogły go uczulić

Nieczytałam całego wątku zakupowego i mogłam coś przeoczyć, ale dziewczyny czy myślałyście już coś o czterech kołach dla naszych maleństw?
Może warto byłoby założyć osobny wątek.
Listopadówki 2010 (kiedyś tam byłam) miały całkiem sporo dpowiedzenia na ten temat.

reklama
Vinga, ja oglądałam dziś w sieci używane Jane Nomad i na tablica.pl widziałam na pewno ze 2-3 ogłoszenia o Jane Twin, niestety nie pamiętam, skąd.
Może zajrzyj teraz?

Ikasia, rozmawiałam w tym tyg. z moją przyjaciółką, która za chwilę urodzi drugie dziecko i ona jest już którąś osobą chwalącą elektroniczną nianię/monitor oddechu.
Dzięki tej rozmowie ja jestem właściwie na 100% zdecydowana na angelcare, z tym że używany, tak do 300 zł, bo jak patrzyłam na allegro, to nowa niania z monitorem kosztuje ponad 500 zł i na taki wydatek to mnie nie stać.

Ostatnia edycja:
Do góry