reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Sali ja też nie miałam złych myśli... a wręcz wkurzałam się na teściową jak mi gadała żebym ni nie kupowała itp itd... Później jak w 30 tygodniu leżałam na porodówce to jednak przyznałam jej rację... U mnie się to szczęśliwie skonczyło, ale różnie bywa... Nie mówię że nic nie kupie (Już kupiłam kocyk :-D ) ale tak na spokojnie, bo w dzielniejszych czasach wszytko masz od ręki :-)

reklama
Ja chciał nie chciał muszę kupować jak coś zobacze bo mój R dopiero będzie miał urlop jak bede rodziła wraca późno, zawsze jest pół godziny tylko na zakupy. Wiec to złapie tam polece też bym chciała 3 dni wolnego i wszystko na raz ;-) Znów też po trochu to mniej po kieszeniu uderzy, Aleeee nie ma tego złego rade trzeba dać a nie mamy nieproszonych myśli ...
ale racja moja ciocia urodziła córcię za późno, dopiero po 4 latach się przełamała na dzidzie. Izunia ma juz 2 latka taka super babka z niej że hej! :) wiec świadomość ze gdzieś wózek jest w domu takie średnie ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja też już kupuje wszystko...I jakoś nie mysle o tym ze cos sie moze stac...bo się nic nie stanie...a jak ma się stac ...tfu tfu....to sie stanie niezaleznie czy będę kupować czy nie...a dla mnie to sama przyjemnosc....:tak::tak:

Bluelovi - ja tam zawsze jak głośno mówie i wręcz żądam sobie coś oczywiście w życzeniu że coś bym chciała z reguły sie spełnia.
KRZYCZ !! Kochana ile wejdzie. "PTASIA CHCE" Ja Ci mówie sprawdzi się :-)

A ja wczoraj tak rozmawiałam z moim żeby zacząć kupować od listopada po opakowaniu pampersów np. Firmy pampers, ale czytam że sporą liczbę dzieciaków uczula, myślicie że odpuścic sobie i kupić jedno żeby potem nie żałować.

I jeszcze moja wielka wielka ogromna prośba proszę o rade w pl bede miala wiecej czasu na sklepiki moze jakiej firmy mam szukać butelek i smoczków do nich i tych takich no ... Hm no tych "do buzi"

Pustiszi, ja polecam Tommee Tippee - butelki i smoki na butle, a uspokajacze mieliśmy najpierw z Lovi, potem z Aventa a na końcu z Nuka i chyba z nuka najlepsze są. wszystko oczywiście sylikonowe.
do butelek kup od razu też większe smoki np. dwójeczki i krzyżyki czyli te szybkoprzepływowe. kleik tylko szybkoprzepływowymi nam leci.

Okej spisuje bardzo dziękuję. Uspokajacze tzn. To są te kolorowe do buzi tak ?? Przepraszam ale dla mnie smoczek to smoczek :( muszę zaczynać się ogarniać i zapoznawać z nazewnictwem bo się pogubię.

A do pupci mogę kupić Alantan Plus oprocz sudocremu ?? Troszke tańsze i czytałam ze spełnia swoją rolę.

Vinga nie chciałam złączysz mi posta ???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pustiszi ja dla łucji butelki mam aventa, dla malenstwa kupilam tomme tippee a smoczka do buzi kupilam z lovi one maja taki fajny ksztalt cycucha i lucji tylko te pasowały wiec malemu bablowi tez kupilam ;) a z tym krzyczeniem to mam nadzieje ze pomoze haha chociarz teraz to juz za pozno bo i tak juz daawno decyzja padła ale bd sie pozytywnie nastawiac ;))

reklama
Pustiszi, mi położna zaleciła na co dzień smarować alantanem, a jak co się będzie czerwienić to sudocremem. mi podpasował bepanthen maść do pupy.
uspokajacze to te do ciumciania sobie hehe
Blue, fakt, lovi i avent mają te smoczki symetryczne i przy karmieniu piersią one są najlepsze

Do góry