reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

A moim zdaniem to smoka I ta dzidzia sama wybierze :) Tak mielismy z mlodym...Jezu chyba z 10 roznych probowalam :) Takie owakie I wszystkimi plul jak najety nic nie chcial wziasc do buzi. Dopiero po czasie znajoma mi powiedziala ze moze nie lezy mu material z ktorego smok zrobiony (bo wszystki byly wlasnie silikonowe) I to byl strzal w dyche w naszym przypadku bo kupilam taki zwykly kauczukowy (zloty znaczy :) I guma mieksza troche I od razu "zaskoczyl" :)

reklama
u mnie sudocrem uczulal oboje :9. kupiłam w pierwszej ciązy wielkie opakowanie ekonomiczne i ... po 3 posmarowaniach musiała odstawić bo dziecko mialo pupę czerwoną jak buraczek. dalam siostrze bo jej mała tylko sudocrem mogła ;) . Przy Kubie nie zrobiłam błędu i kupiłam maluteńkie próbki i okazalo sie ze sud też blee ze to elentan plus maść ( nie krem!!!) i bephanten maść. Teraz też zaopatrzę sie w próbki alantana, bephantyenu, sudocremu czy moze nawet z mutelli ;)
to samo tyczy pampersów. Nie kupować wielkich eko opakowań na początek. małe. może sie okazać ze dziecku nie będzie pasować albo ... Wam. Zawsze mozna potem kupić wielkie jak sie sprawdzą :) nam pasowały z 1 Hugisy i pampers ale premium care te białe ( pampersy niebieskie ble, przesikiwali każdego pampka) , 2 były na noc premium na dzień dada ;) od 3 lecimy tylko na dada :)
to samo tyczy sie chusteczek. i chyba lepsze jest woda i mydełko szare albo sama woda cieputka niz te chusteczki.

U nas Konrad szybko podłapał smoka "Lovi" i nigdy nie kupowałam innych...

Co do pampersów i maści zgadzam się z Anisen nie każdemu dziecku to samo pasuję... u nas Hagiesy TRAGEDIA! Tyłek wiecznie czerwony... to samo Dada... i przeszły tylko pampersy to białe Prenium Care... Dopiero jak mały miał pół roku zaczęliśmy wprowadzać Dady i jakoś przeszło. To samo z kremami... Sudocrem się nie sprawdzał... lepiej działał Bepanten albo na już odparzoną pupę - Termentiol.

Bluelovi haha jak ja czytam twoje posty to mnie śmiech bierze... :-D ja się cieszę z synka ale z kolei zazdroszczę ci córki :-p

Pustiszi ja też polecam Butelki TT ale smoczki to u nas tylko Lovi.

Ostatnia edycja:
dokładnie. każd dziecko inne. nawet jak sie ma juz jedno drugie moze być zzupełnie inne ;) dlatego nie kupować wielkich opakowań na początek mimo ze są o wiee tańsze niz te malutkie. może sie okazać ze będzie dobre ale ... jak sie okaże ze nie pasuje to ile wywalicie w kosz? pól biedy jak sie komuś znajomemu przyda.
dla mnie tragedia były te lidlowskie tour , nie dosyć ze każdy przesikany to jeszcze na zgięciach podrażniały tak ze aż dziecko mialo wysypkę. to samo rossmanowskie ;) ale tak jak napisalam każda mama musi sie przekonać sama co dla niej.
Fajnie ze z niektórych firm mozna kupic nawet po kilka sztuk ;)

Wiadomo szkrab wybierze ale zanim to zrobi to coś kupię, bo wiedzy zbytniej nawet w nazwach firm nie mam znam tylko Avent bo tam zamawiałam rzeczy do katalogu w pracy i nic wiecej mnie nie interesowało. A że ja niedoświadczona wole zapytać popróbować tego co wy akurat i moje dziecie może będzie zadowolone :tak:

dziewczyny...a mam pytanko...co myslicie o monitorze oddechu?? moja bratowa ma, I będzie sprzedawac, I mogę miec za 100zł...I się zastanawiam czy brac...:confused:

ja miałam przy Kini sunza potem dostaam w prezencie od znjomego inny model tego monitora. mam dwa. jakoś wyszlo ze nie sprzadłam żadnego. Ten mniejszy bym sprzedała za 100 + przesyłka bo po co mi dwa. muszę wystawić na sprzadaż.
Powiem tak, mi sie przydał bo żadne nie spalo z nami i dzieki temu ja spałam lepiej bo nie martwiłam sie czy oddycha ;) ale czy konieczny. hmm dla wcześniaczków czy z niską masą urodzeniową pewnie tak, ale pozostałe mamy mogą sie bez tego obyć

ja nie miałam, ba, nawet nie wiedziałam na początku, że coś takiego istnieje :p
u nas najpierw szły pampers a teraz już od dawna huggies. mają ładną cene w biedronce :) a i dobre też są. ja dla Nataniela robiłam wielkie zapasy pieluch i całe szczęście że mógł je nosić. teraz wiem że to wielki błąd bo mogły go uczulić

Nieczytałam całego wątku zakupowego i mogłam coś przeoczyć, ale dziewczyny czy myślałyście już coś o czterech kołach dla naszych maleństw?
Może warto byłoby założyć osobny wątek.
Listopadówki 2010 (kiedyś tam byłam) miały całkiem sporo dpowiedzenia na ten temat.

reklama
Vinga, ja oglądałam dziś w sieci używane Jane Nomad i na tablica.pl widziałam na pewno ze 2-3 ogłoszenia o Jane Twin, niestety nie pamiętam, skąd.
Może zajrzyj teraz?

Ikasia, rozmawiałam w tym tyg. z moją przyjaciółką, która za chwilę urodzi drugie dziecko i ona jest już którąś osobą chwalącą elektroniczną nianię/monitor oddechu.
Dzięki tej rozmowie ja jestem właściwie na 100% zdecydowana na angelcare, z tym że używany, tak do 300 zł, bo jak patrzyłam na allegro, to nowa niania z monitorem kosztuje ponad 500 zł i na taki wydatek to mnie nie stać.

Ostatnia edycja:
Do góry