reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

reklama
ale super kolejne zakupy!

ja zawsze kupuję staniki przez komp, tak więc nie boję się tego. Mam marki, które pasuję zawsze i tego się trzymam:) a w sklepach nigdy nie mogę dostać rozmiaru, który nosze (nosiłam) przed ciąża, czyli 60C.

Jaguś - no właśnie o tym myślę, o czym Ty piszesz:)

Kaha - widziałam to cudo wczoraj u koleżanki:) wyglada cudnie! tylko powiedz mi, jak ze stabilnością? bo kurde, ja już widzę, jak dziecię wypada z tego

juliana -słodki jest ten komplecik i cena bardzo przystępna
Ja też już kończę zakupy. Właściwie to zostały mi już tylko chusteczki i pieluchy, których narazie nie mam zamiaru kupować

kaha moja córcia wazy 10 kg a ma 17 miesiecy ale ja sama mialam ten bujak i wsumie nie wyobrazam sobie w nim dziecia wiekszego jak 9 miesiecy z tymi kg to oni pisza po to zeby sie chustawka nei popsula bo np synek sasiadki bardzo pulchny w wieku 9 mieisecy mial 12kg hehe .

majka ja tez mam ten stanik caffe late i polecam nie ma sie nad cyzm zastanawiac ,tyle ze ja wzielam sobie w obwodzie tak na styk a ja tyje wiec domówilam ostatnio takei przedluzki (dostepne na ich aukcjach) wsumie to moze i lepeij bo przedluzki w niczym nie przeszkadzaja a pozniej jak bede chudla podczas karmienia to przedluzke odczepie i stanik nie bedzie za luzny hehe ;)

vinga - nawet jak do roku to i tak dla mnie różnicy to nie robi :)
inomama - o stabliność nie masz się co martwić bo dziecko zapinane jest pasami:) A stabilne same w sobie jest:) Wątpię żeby dziecko z tego wypadło. Te bujaczki mają wiele pozytywnych opinii.
blue -widzisz każde dziecko jest inne :) Moja koleżanka tez miała ten bujak i nadal jej córeczka ciągle do niego włazi a ma 1.5 roku:) Nawet ja moja Zuzia wyrośnie z tego to kupię nowe, inne, siedzące:)

Juliana ten kocyk bedzie za cienki na spacery do wozka, ja teraz kupilam podobny zestaw ale z mysla o przykrywaniu w domu, na zewnatrz trzeba miec grubszy , welurowy czy jakis taki puszysty i nieco wiekszy niz ten z tego zestawu.

A jesli chodzi o sprzet czy foteliki to nie zawsze to sie sprawdza z kilogramami, moj Dawid zawsze byl bardzo szczuplutki a wzrostowo odpowiadal przedzialowi wiekowemu, i tak nosidelko bylo do 13 kg ale on tych 13 nie mial a fotelik byl juz za krotki, teraz jest to samo , chlopcy w jego wieku waza ponad 20-23kg a on 17.5 za to wzrostem jest w normie albo i wyzszy od niektorych dzieci. Reasumujac:-) czasem sprzet jest maksymalnie do jakis kilogramow a dziecko zanim ta wage ma to juz sie nei miesci.

reklama
Co maluszek to inny :) jeden chudszy drugi grubszy więc się okaże do kiedy bujaczek posłuży a jest PRZE BOSKI kurcze szkoda tylko że taki drogi :( oby cena szła z jakością i bezpieczeństwem :)

A mam pytanie do Mam które już mają dzieci, czy kupowałyście sobie pasy poporodowe?Takie ściągające, niby żeby brzuch się szybciej "wchłonął" ?

Do góry