reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Hehe to mój Konrad zaraz będzie miał 2 lata a waży troszkę ponad 12 kg... :-D Dzieci w 2 roku życia przybierają około 2 kg przez cały rok. :tak:

My mamy taki bujak:

graco-silhouette-hustawka.jpg

Tyle że w bardziej beżowym kolorze. I on jest do 13kg. Jest schowany ale pewnie jak urodzę to Konrada też jeszcze posadzić mogę, Ma 5 szybkości bujania (choć na raczej z bujania mało korzystałam) dużo piosenek, dźwięków i wymieniane zabawki nad głową. Ale i tak o wiele częściej korzystałam z bujaka;

Zobacz załącznik 592797

Konrad do dzisiaj w nim siada i się buja bo jest do 18 kg i ma pozycję siedzącą - oj będzie wojna o niego jak pojawi się maluch bo Konrad go uwielbia... :-D

Ja muszę zrobić w końcu listę zakupów bo mąż ma jutro pojechać... jeju jakoś mnie to przeraża :szok:

Załączniki

• graco-silhouette-hustawka.jpg
    graco-silhouette-hustawka.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 48
reklama
No to ja właśnie dokładnie ten model mam z Fishera :-) Konrad pare razy się przewrócił wchodząc nogami... ale głównie to siada na niego tyłkiem i ubiera się lub nakłada buty :-D Czasem poogląda jakąś bajkę - w sumie nie jakaś... on tylko Domisie ogląda... inne zupełnie go nie ciekawią, ale to dobrze :-)

On jest sam, a moi bujali sie nawzajem ;) z taką namiętnością ze tylko patrzyłam które będzie ryczeć i z jakiego powodu ;) Kuba jak skończył roczek to już był ananas niemożliwy ;)
ja go kupiłam za 30 zł i nie żałuje ;) ale 200 bym za niego nie dała ;)

co do pasow poporodowych to ja za wczesnie nakladalam. Po poridzie dostawalam takie docinki, ze co ja znowu w ciazy itp. To zakladalam. Pozniej macica mi ostro bolala i klula 3 dni. Gin powiedzial, ze absolutnie do 6 tyg po porodzie nie zaciskac brzucha, macica samoczynnie musi sie obkurczyc. Dodam, że 2 msce po porodzie wyladowalam na IP ginekologicznym bo mialam niezbijajaca sie goraczke i nie wiadomo czemu. Po badaniu ginekologicznym ordynator powiedzial, że moja macica jeszcze sie nie obkurczyla

Anisen ja swojego kupiłam za 80zł w stanie idealnym i nie żałuję! To jeden z najczęściej używanych akcesoriów (oprócz karuzeli też z FP rainforest bo też u nas super się sprawdziła)

1majka - super ten biustonosz! mega wygodny i ładnie piersi trzyma i podkreśla, a miseczkę faktycznie można odpiąć do karmienia jedną ręką. Polecam!

reklama
Ja uzywalam pas poporodowy zaraz po porodzie ale mnie nic nie bolalo, jakbym czual dyskomfort to bym nie nosila.

Dziewczyny a mozecie wstawic gdzies te linki do stanikow, pizam i do sprzedawcow odmktorych mozna kupic wszystkie duperele ? Dziekuje.

Do góry