reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Hehehe...u mnie w sklepach juz wlasnie zaczynaja puszczac koledy I zaczyna sie ten caly swiateczny szal... :) I tez tak tu jes ze choinki I cale domy postrojone sa od 1-szego grudnia :) No I ja tez wlasnie dlatego musze porozgladac sie za jakas choinka juz teraz niestety...Bo jak bede chciala w polowie grudnia cos kupic to moge zapomniec o tym zeby miec w ogole jakis wybor :)

reklama
Ja w listopadzie chce zalatwic prezenty świąteczne,juz mniej wiecej wiem co komu kupić,a potem w grudniu chyba by mnie szlag trafił :p

Ikasia jak ja czytam ile Ty tego już masz to stanowczo stwierdzam że chyba mogła byś w tym wszystkim ogarnąć trojaczki:-D Ja przy bliźniakach tyle tego wszystkiego nie miałam:-D

Milusia wcale tak dużo tego nie ma...ja juz od dawna nie kupuje na 56 czy 62 tylko 68...a z rzeczy..wydaje mi sie ze standard...z kombinezonem porostu była okazja,;) mam teraz dwa...a tak mnie wszyscy straszyli ze mam nie kupowac tych malych body i okazali sie ze mam tylko dwie sztuki na 56...wiec jeszcze z dwie chce dokupic;)

Fajne te Wasze zakupy dziewczyny!
Ja mam dziś doła strasznego, więc dla poprawy humoru zakupiłam kilka kosmetyków dla malutkiej (płyn do kąpieli, krem na mróz, preparat do pielęgnacji pępuszka) i aspirator do noska Fridy. Aaa i jeszcze jeden ręczniczek z kapturkiem w sh za całe 3,5 zł :)

Anisen my tylko raz zrobilismy ze w ten sam dzien objechalismy 2 wigilie (100km_miedzy rodzicami a tesciami)Od tego czasu zawsze wigilia u moich rodzicow ,szczególnie jak tesciowie sie rozeszli i mieszkaja w tym samym domu kazde na innym piętrze.To jak dla mnie za duzo .Nie uszczęsliwie wszystkich.Wigilia to dla mnie ma byc radosny i spokojny dzien a nie nerwówka.W drugi dzien jedziemy do tesciow i trochę na górze trochę na dole:baffled:.nic nie poradzimy.Dwa obiady,przekąski ciasta itp.:-DNie mogą siię dogadać między sobą a nie chcę zeby męzowi bylo przykro.

my pewnie u teściów ale ja mam swoja rodzine 500 km od domu...a w domu u siebie nic robic nie bede...owszem jak co roku dzień przed Mikołajkami stroje dom....ot takie przerózne ozdoby,światełka w pokoju młodej wzdłóż karnisza,takie sopelki kolorowe..Św mikołaj na drzwiach czy girlandy w jadalni....może jakis stroik ale na samo Boże Narodzenie nie bedę nic robiła. Nie mam jak...z resztą nawet nie wiem czy męzul bedzie na wigilie i świeta...

Ja mam kombineson zimowy jeden...potem mam kombinezon taki podszyty misiem z kapturkiem ze smyka wygląda jakby był z wełny takie sploty ma...ale nie jest mega gruby taki w sam raz na jesien wiosnę i rozmiarowo tez bedzie gites. Ten drugi kupiłam córce i jest kremowy a pierwszy to spadek po kuzynach....

ja też musze dokupić body te najmniejsze a tak to moj syn bedzie miał ciuszków aż nadto na cały rok...tylko może jakieś "lekarzowe" dokupię. Po kuzynach rzecz jasna.... i troszke po córce takich uniwersalnych.

zastanawiam sie kiedy rozłożyć łóżeczko...ale chyba sobie zrobię prezent na Mikołaja i 6 każe mężulowi stargać je z piętra i rozłożyć....

reklama
My mamy około 2.5 godziny jazdy pomiędzy naszymi domami rodzinnymi. Postanowiliśmy, że święta będziemy spędzać na przemian raz u mojej mamy, raz u teściów.

Ja też nie mam jeszcze wielu rzeczy (najgorzej denerwuje mnie to nasze niezdecydowanie z wózkiem grrrr), Ikasia - świecisz przykładem :-D

Do góry