reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe terminy

reklama
Ja tez byłam wczoraj na USG, usłyszałam bicie serduszka swojego dziecka i dostałam pierwsze USG:) Super, że synuś się w końcu pojawił, bo na USG tydzień temu miałam brak echa zarodka i czynność serca nieobecna, ale już jest wszystko ok:) Na obecną chwile jestem w siódmym tygodniu i 3 dniu, a poród mam na 27 stycznia jednak, a nie jak wczesniej pisałam na 23 stycznia.

Kluliczek, miałam dziś drugie USG i z niego znowu dzidzia jest dzień większa niż obliczyłam to z owulacji, więc popraw mi datę wg USG na 16 stycznia.

Tylko mam jeden "problem" - wg USG dzidzia ma dziś 9t4d, a wg jednych suwaczków to 16 stycznia a wg innych 15 stycznia - bo był rok przestępny i różne suwaczki różnie to liczą. Na wyniku badania nie mam napisanej daty przewidywanego porodu... W każdym razie na pewno dzień lub dwa wcześniej niż wcześniej podałam.

Tylko mam jeden "problem" - wg USG dzidzia ma dziś 9t4d, a wg jednych suwaczków to 16 stycznia a wg innych 15 stycznia
Leika, i tak odchylenie w praktyce wynosi 2 tygodnie :-)
Poza tym mi się nawet nie udało znaleźć jednoznacznej definicji długości ciąży od poczęcia - jedne źródła mówią 266 dni, drugie 268... Więc i suwaczki mogą różnie liczyć :-)

Witam.
Byłam dzisiaj na USG, mam termin na 5 stycznia, 11 tydzień ciąży. Ciąża bliźniacza :-)
Pozdrawiam wszystkie styczniowe mamusie :-):-)

Witam.
Byłam dzisiaj na USG, mam termin na 5 stycznia, 11 tydzień ciąży. Ciąża bliźniacza :-)
Goniaa, jak ja Ci zazdroszczę! Zawsze marzyłam o bliźniakach! :-)
Jak się czujesz? Bo wszędzie piszą, że z bliźniakami wszystkie paskudne objawy ma się podwójnie, np. nudności. Mam nadzieję, że u Ciebie się to nie sprawdza! Pozdrawiam cieplutko :-)

reklama
Hey Melulu :-)
Co do objawów to męczą mnie tylko mdłości wieczorne trwające dzień w dzień. Ale tak poza tym to jest wszystko w porządku :-) Jak na moje objawy to nic nie wskazywało ciąży bliźniaczej. A tu USG pokazało mi malutkie dwie istotki :-):-)
Pozdrawiam.

Do góry