reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Podziwiam kobiety które są w ciąży, pracują i jeszcze ogarniają małe szkraby 😍
Poprzednią ciążę leżałam od 11 tc, w tej jeśli nie będę musiała, to nie zamierzam rezygnować z pracy. Pracuję zdalnie plus mam własną działalność, po prostu sporo czasu spędzam przy kompie, a to można też robić z łóżka ;) Syn na szczęście chodzi do przedszkola, więc zawsze kilka godzin względnego spokoju. Chociaż ostatnio ten spokój to taki nikły, bo moja mama kończy remont mieszkania, ja go nadzoruję ;) Sporo się dzieje, ale to dobrze. Nie mam czas na czarnowidztwo ;)
 
reklama
Bardziej mam na myśli sposób przyrządzania kebaba
Nie zawsze to mięso jest świeże, często przeleżałe
Sama miałam ostatnio ochotę na ser pleśniowy rokpol i naczytałam się czego nie można jeść przez bakterie które mogą szkodzić płodowi
Dlatego też zapytałam o to czy masz jakiś sprawdzony kebab
Może za dużo naoglądałam się też książula na yt ☺️
No tutaj raczej wybieram sprawdzona miejscówkę bo w jakiejś nowej może bym odpuściła :D a co do serów pleśniowych można o ile są robione z mleka pasteryzowanego (większość marketowych właśnie takich jest) :D

EDIT: widzę że ten rokpol jest z pasteryzowanego także śmiało, nie żałuj sobie :D
 
No tutaj raczej wybieram sprawdzona miejscówkę bo w jakiejś nowej może bym odpuściła :D a co do serów pleśniowych można o ile są robione z mleka pasteryzowanego (większość marketowych właśnie takich jest) :D
Ja mam często smaka na pizzke zamawiamy do mieszkania i wcinam, przy braku apetytu to się cieszę że na cokolwiek przyszedł mi smak :)
 
No tutaj raczej wybieram sprawdzona miejscówkę bo w jakiejś nowej może bym odpuściła :D a co do serów pleśniowych można o ile są robione z mleka pasteryzowanego (większość marketowych właśnie takich jest) :D

EDIT: widzę że ten rokpol jest z pasteryzowanego także śmiało, nie żałuj sobie :D
no właśnie czytałam że jak są po obróbce termicznej to niby można
a chciałam zrobić na obiad pierś z kurczaka zapiekaną z rokpolem
 
Poprzednią ciążę leżałam od 11 tc, w tej jeśli nie będę musiała, to nie zamierzam rezygnować z pracy. Pracuję zdalnie plus mam własną działalność, po prostu sporo czasu spędzam przy kompie, a to można też robić z łóżka ;) Syn na szczęście chodzi do przedszkola, więc zawsze kilka godzin względnego spokoju. Chociaż ostatnio ten spokój to taki nikły, bo moja mama kończy remont mieszkania, ja go nadzoruję ;) Sporo się dzieje, ale to dobrze. Nie mam czas na czarnowidztwo ;)
oho widzę że już masz datę porodu :) to przywitasz Nowy Rok hucznie :)
 
no właśnie czytałam że jak są po obróbce termicznej to niby można
a chciałam zrobić na obiad pierś z kurczaka zapiekaną z rokpolem
To tym bardziej!! Nie dość że już jest po obróbce (pasteryzacja) to jeszcze Ty dodatkowo upieczesz. Ja też ostatnio robiłam zapiekankę z serem pleśniowym a to co zostało skroiłam na kanapkę ;)
W tych całych serach chodzi o listerię która ginie już w 70 stopniach więc nawet gdybyś wzięła ser bez pasteryzacji i upiekła to i tak nie ma się czym martwić
 
reklama
Do góry