reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Jak się czujecie?

Ja czuję się normalnie raczej. Brzuch boli jak na okres i to chyba tyle. Mieszkam za granicą wiec bety nie zrobię, do lekarza nie pójdę… musze czekać, najwcześniej na prywatne usg planuje iść okolo 8 tygodnia, chyba że będzie się coś działo.
Ja mam bóle krzyża i ogólnie dopóki nie będę mieć potwierdzonej tej bety ze dwa razy to nie wierzę 🫢 miałam też plamienie dwa dni temu może to było to
Implementacyjne - nic nie wiem, czuję się jakoś przedziwnie, czytam też w międzyczasie o ciąży pozamacicznej 🫣 potrzebuję żeby ktoś mi powiedział żeby przestać 😃
niestety ja Ci tego nie powiem, sama myślę o wszystkich możliwych opcjach, łącznie z ciążą pozamaciczna 🙈🙈🙈
Ja też mam okropne bóle krzyżowe. Najgorzej jak długo jestem w jednej pozycji. Test robiłam 3 dni przed @ był cień cienia. Następnego dnia poleciałam na betę wynik 47,10 po 48 h wynik 180 🥹 wizytę u ginekologa mam we wtorek 😎 boję się jak nie wiem co. Jestem po 2 stratach więc myśli w głowie milion.
trzyma kciuki żeby wszystko było ok, z resztą jak u każdej z nas 🤞🤞🤞

reklama
U mnie ok, choć od czasu do czasu odczuwam ciągnięcie w podbrzuszu, poza tym dobrze 😊 po jakim czasie od testu idziecie na wizytę?

Ja cień ciebia na teście zobaczyłam 23 kwietnia. Wizytę mam 7 maja. Mam zalecenie od swojego gin żeby dość szybko była ta wizyta. Odkad zobaczyłam te 2 kreski jestem też na duphastonie i luteinie takie miałam zalecenie więc u mnie dość szybko ta wizyta. Nastawiam się że nie zobaczę na tej wizycie zbyt wiele ale będę miała głowę spokojniejszą. A u was kiedy wizyta?

Ja czuję się różnie czasem takie kłucie to w lewej to w prawej stronie podbrzusza. Czasem uczucie jak na miesiączkę

Ja biorę cały czas od początku starań preparat Pueria Uno - polecony przez gin
to ja mam pueria duo na później, a teraz kompletuje pojedyncze. Wychodzi ze będę łykać metylowy kwas foliowy, metylowa b12, choline i omega wszystko mam z solgar, bo chyba lepszych u nas nie znalazłam.

Ja cień ciebia na teście zobaczyłam 23 kwietnia. Wizytę mam 7 maja. Mam zalecenie od swojego gin żeby dość szybko była ta wizyta. Odkad zobaczyłam te 2 kreski jestem też na duphastonie i luteinie takie miałam zalecenie więc u mnie dość szybko ta wizyta. Nastawiam się że nie zobaczę na tej wizycie zbyt wiele ale będę miała głowę spokojniejszą. A u was kiedy wizyta?
to ja miałam termin miesiączki na 1 maja, ale test zrobiłam 3 dopiero, bo dwa dni opóźnienia to się zdarzały nie raz. Wciąż karmię piersią więc te okresy nie zawsze były idealnie punktualne.

reklama
Ja chyba pójdę już w 5 tygodniu, bo mam delikatne plamienie raz na jakiś czas, a ogolnie chyba jestem przewrażliwiona i chce po prostu żeby lekarz mnie sprawdził. Tylko wyniki muszę zrobić to już jutro :)

Do góry