reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Trochę tego jest w 1 trymestrze. Oznaczenie grupy krwi robi się 2 razy. Badanie moczu (mam nabłonki i niską masę czy jakoś tak)
Też mam nabłonki w moczu i podwyższone leukocyty i to dosyć sporo i bakterie więc pewnie jakąś infekcje mam. 14go mam drugą wizytę to pewnie coś przepisze na infekcje.

reklama
Też mam nabłonki w moczu i podwyższone leukocyty i to dosyć sporo i bakterie więc pewnie jakąś infekcje mam. 14go mam drugą wizytę to pewnie coś przepisze na infekcje.
U mnie mocz po raz pierwszy od zawsze wyszedł ok...w morfologii 3 wartości powyżej normy ale baaaardzo nieznacznie. Ja się cieszę, że wyniki endokrynologiczne tym razem wyszły wszystkie ok

U mnie mocz po raz pierwszy od zawsze wyszedł ok...w morfologii 3 wartości powyżej normy ale baaaardzo nieznacznie. Ja się cieszę, że wyniki endokrynologiczne tym razem wyszły wszystkie ok
W morfologi też miałam 3 lekko powyżej normy a 1 lekko poniżej ale ogólnie to spoko No i tsh 1,6 lekko poszło do góry.

W morfologi też miałam 3 lekko powyżej normy a 1 lekko poniżej ale ogólnie to spoko No i tsh 1,6 lekko poszło do góry.
Tsh 1.33...i inne wyniki takie, ze endokrynolog mówi, że może się w ciąży tak wyregulować, że w ogóle zrezygnujemy z leków....trochę to dziwne, tym bardziej, że wcześniej przy baaardzo nieregularnym przyjmowaniu lekarstwa miałam tsh 2.35

Tsh 1.33...i inne wyniki takie, ze endokrynolog mówi, że może się w ciąży tak wyregulować, że w ogóle zrezygnujemy z leków....trochę to dziwne, tym bardziej, że wcześniej przy baaardzo nieregularnym przyjmowaniu lekarstwa miałam tsh 2.35
Mi mówił ze do końca 1 trymestru pewnie jeszcze wzrośnie. Miałam 1,4 a po 2,5 tyg 1,6 i tak biorę mała dawkę bo 25 za miesiac mam kontrole i muszę powtórzyć plus ft4.

Ja na początku maja jak badałam to miałam tsh 2,31, a jak w piątek trafiłam do szpitala z tymi wymiotami to wyszło 0,44 😱😱

reklama
Cześć dziewczyny :) mnie tez dawno tu nie było ale duzo się w moim życiu dzieje. Generalnie chodzę prywatnie do gina ale w luxmed robię badania bo mam tam pakiet, zrobiłam wszystkie zlecone badania wlasnie w luxmed i w dzień matki lekarz dał mi posłuchać serduszko ❤️. Wyniki wyszły w normie, ale marker ca 125 wyszedł mi wysoki bo 75 przy maxie 35. Wiedziałam ze mam torbielke bo gin wychwycił ją na usg ale lekarz z luxmedu wysłał mnie na dodatkowe badania pod katem raka jajnika. Na szczęście wyniki wyszły w normie, ale strachu się trochę najadłam. Marker ca-125 może być w ciazy podwyższony i nie oznacza to nic złego to naturalne, tak wiec dziewczyny nie stresujcie się na zapas jeśli tez macie go podwyższonego. W weekend powiedzieliśmy o ciazy jednym rodzicom, bardzo się ucieszyli i czuje się lżej, ze nie muszę przed nimi tego ukrywać :) wczoraj byliśmy na drugiej wizycie prywatnej, dzidzia rosnie ma lekko ponad 2cm i przypomina już małego człowieczka! Podobno obok jest mały krwiak, ale lekarz wstrzymał się z przypisywaniem mi chemii bo twierdzi, ze sam się zaraz wchłonie. Muszę się tylko oszczędzać ale generalnie nie plamilam i bardzo dobrze się czuje. Następna wizyta 29 czerwca i będę miec robione usg genetyczne. Mój gin powiedział, ze to wystarczy, ale pewnie zrobię tez prenatalne. Za zgoda lekarza jutro lecę na mini city break i wierze ze tez wszystko będzie dobrze;) teraz tylko w pracy muszę poinformowac, ale trochę się stresuje bo przyjęli mnie dopiero w kwietniu 🙈 witam wszystkie nowe dziewczyny🌸 i bardzo mi przykro za niepowodzenia u innych dziewczyn pod moja nieobecność, jeszcze będzie dobrze 💗

Do góry