reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Witam. Jestem w 8 tygodniu ciąży. Termin wychodzi mi 14 stycznia 2023. Rok temu poroniłam w 7/8 tygodniu. Teraz tez sie bardzo boje. Wizytę u lekarza mam za 2 tygodnie. Robiłam sobie badanie beta hcg i jestem trochę załamana : wtorek wynik 34 500, a piątek 47 950. Bardzo mały przyrost. Czy któraś z Was tez taki miała mały na przełomie 7/8 tydzień.
Powyżej 10000 przyrost bety zwalnia. Nie ma sensu już go sprawdzać na tym etapie.

reklama
Ja tez poroniłam między 6 a 8 tc w tym roku..
znowu jestem w ciąży, jak robiłam betę była ponad 45000 a to był gdzieś 6 tydzień, ale lekarz w ogóle chyba nie zwrocil znaczącej uwagi na ten wynik wiec nie wiem na ile te badania później maja sens…

Trzymam za Ciebie strasznie mocno kciuki!!🤞🤞🤞 znam ten ból… i ten lęk.
Za tydzień mam kolejna wizytę, powienien być 8tc i cholernie się boje, choć nie mam żadnych plamien ani nic… dziś w nocy mega straszne sny 😰 ciężkie są te emocje
Będzie dobrze, każda z nas wchodząc na fotel boi się...nie masz plamień więc zobaczysz, że będzie ok 🙂 a co do snów to jak powiedział mój poprzedni ginekolog....głowa radzi sobie z nową sytuacją i jest to normalne. Dawaj znać co i jak...ja też czekam na tą kontrolną wizytę z duszą na ramieniu...

Witam. Jestem w 8 tygodniu ciąży. Termin wychodzi mi 14 stycznia 2023. Rok temu poroniłam w 7/8 tygodniu. Teraz tez sie bardzo boje. Wizytę u lekarza mam za 2 tygodnie. Robiłam sobie badanie beta hcg i jestem trochę załamana : wtorek wynik 34 500, a piątek 47 950. Bardzo mały przyrost. Czy któraś z Was tez taki miała mały na przełomie 7/8 tydzień.
Gdzieś czytałam, że jak beta na początku szybko rośnie to później może trochę zwolnić, ale nie mam takiego doświadczenia osobiście.

Ja też mam za sobą stratę w 2019 roku, a i ciąża z synem była dość trudna i skomplikowana. Od początku leżenie plackiem, leki na podtrzymanie, tułanie się po szpitalach. Wiedziałam, że teraz też nie będzie łatwo, ale podjęłam ryzyko. Strach jest ogromny. Każde pociągnięcie w podbrzuszu, większe jego napięcie czy inaczej zabarwiona wydzielina generują milion czarnych myśli.
Dziewczyny musi być dobrze, bierzemy leki dbamy o siebie, brzuszki rosną. I trzeba mieć wiarę, że dotrwamy do szczęśliwych rozwiązań.

Będzie dobrze, każda z nas wchodząc na fotel boi się...nie masz plamień więc zobaczysz, że będzie ok 🙂 a co do snów to jak powiedział mój poprzedni ginekolog....głowa radzi sobie z nową sytuacją i jest to normalne. Dawaj znać co i jak...ja też czekam na tą kontrolną wizytę z duszą na ramieniu...
Taka mam nadzieje❤️ Choć wcześniej tez zupełnie nic nie zwiastowało takiego końca, ale jak to mówi mój doktor teraz statystki są po naszej stronie a natura często oddaje to co zabiera 🌸🙂
A Twoja kontrolna kiedy ?
Mi przesunął o jeden dzień później, na sobotę 😬 czekam jak na zbawienie, tym bardziej ze potem chcemy wyruszyć na krótki wypoczynek :)

Powiem wam, że przez całe życie myślałam, że ciąża to taki błogi stan dla kobiety bez stresu, (co też ja w głowie miałam?), ale kurcze nigdy o nic się tak nie bałam, jak tylko o to by sie ta malutka fasolka dobrze zadomowiła w brzuszku. ❤ Cała reszta nie ma znaczenia.

reklama
Ja będę robić betę w poniedziałek i środa także Powiem Ci jaki przyrost właśnie będzie w pon 7+1

Do góry