reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Maja nie kupowałam tej poduszki poporodowej, to chyba coś jak koło do pływania. Nie znam nikogo kto by używał wiec chyba zbędny gadżet

Te tanie staniki miałam, szmaty, nie staniki ;)

pieluszki flanelowe do podlozenia pod buzię, na łóżko, owiniecia do/po kąpieli, zasloniecia buzi na wietrze itp, itd

Kurde u nas od wczoraj brak gazu bo robią nowa instalacje w bloku i powinni godzinę temu włączyć a póki co cisza, obiad nie ma się jak ugotować a o 16 musze na szkole rodzenia iść :s

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

reklama
ja śpię na obu bokach , ale na prawym nie za długo, bo mi jakoś nie jest wygodnie i Hania mnie maltretuje rękami i nogami :)

pieluszki flanelowe ponoć są dobre po kąpieli, tak słyszalam, ale nie wiem nie znam się jeszcze :)

Dziewczyny mam pytanie, czy wy też czujecie dziecko tak bardzo nisko , tam gdzie zaczynają się już włosy łonowe? Bo ja zauważyłam ostatnio, że Hanie czuję tak bardzo nisko, a bolał mnie też ostatnio brzuch i był bardzo twardy i zastanawiam się, czy coś się stało, czy wy też tak macie?

no parcie na pęcherz to już mam jakiś czas, wstaję kilka razy w nocy do wc, ale dziwne mi się wydaje, żeby tak nisko było czuć dziecko?

ja śpię na obu bokach , ale na prawym nie za długo, bo mi jakoś nie jest wygodnie i Hania mnie maltretuje rękami i nogami :)

pieluszki flanelowe ponoć są dobre po kąpieli, tak słyszalam, ale nie wiem nie znam się jeszcze :)

Dziewczyny mam pytanie, czy wy też czujecie dziecko tak bardzo nisko , tam gdzie zaczynają się już włosy łonowe? Bo ja zauważyłam ostatnio, że Hanie czuję tak bardzo nisko, a bolał mnie też ostatnio brzuch i był bardzo twardy i zastanawiam się, czy coś się stało, czy wy też tak macie?

Ja mam małego nisko i przez toniby te szyjkę taka krótka

Maja okręgu nie miałam, ale dziewczyny ode mnie z forum sobie chwaliły. Ja wszędzie siedziałam na poduszce. Ostatnio nie kupiłam i teraz też nie będę, zwłaszcza, że nie wiadomo jak poród się skończy.
Staniki te najtańsze fajnie się sprawdziły w pierwszych tygodniach, jak nawet między karmieniami jest różnica w rozmiarze. Do tego nawały, przeciekanie i inne cuda. Porządne staniki kupiłam dopiero jak laktacja i rozmiar się unormowaly.
Pieluszki flanelowe. Hmm, miałam pięć, czasem się przydały żeby pod coś podłożyć, albo przykryć. Miałam to wykorzystałam, ale jak dla mnie nie są niezbędne.

Paulettah widzisz uswiadomilas mnie, ze moze i u mnie ta szyjka sie przez to skrocila.
Kurcze a ja z zakupami ciagle w lesieeee, ze wszystkim prawie, ale nic jak cos meza bede ganiac :)

ja przez całą ciążę czuję mega nisko smyranie i takie jakby "bąbelki?" (wtf?) :O albo jakby zegarek tykał eh :/
mój gin kazał brać magnez, na każdą moją dolegliwość każe brać magnez :p

To chyba macie główkowe dzieci a ja ruchy mega wysoko duzo mad pępkiem i w okolicach pępka i z prawej storny nad koscia biodrowa ;)

reklama
Emenems ja właśnie tego smyrania nie czaje bo ja też czuje że kopie z prawej i z lewej strony cały czas tam po obu stronach atakuje ale dodatkowo jak z boku kopie to tam nisko też to czuje właśnie i to jest mega irytujące np stoję w kolejce w sklepie albo idę na spacer a tam takie rzeczy się dzieją dlatego pisałam ostatnio że to nie możliwe że tam jest jeden osobnik i takie akrobacje wykonuje bo jak?sam jeden w tylu miejscach na raz? :D

Do góry