reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Zmiana najlepiej zeby lekarz taka diagnozę potwierdził dwa razy. Teraz to moze byc po prostu błąd. Ale jesli już nawet tak bedzie to najważniejsze zeby sprawdzać jak sie miewa maleństwo w brzuchu. Bo zła diagnoza nie zawsze ma złe konsekwencje.

Kas88 bosko to wyglada ,ale obawiałabym sie i o swój jak i dziecka kręgosłup.Co nie zmienia faktu ze wyglada to uroczo :)

Paulettah na poczatek warto miec przede wszystkim rzeczy łatwo otwierane od dołu ;)
Tj zeby przy zmianie pieluszki jak najmniej sie nagimnastykować :)
No i też zeby malucha nie przegrzać. Jak body z długim to na to śpioszki takie zapinane na ramionach lub półśpiochy czyli spodenki ze stopkami ewentualnie cienki kaftan czyli bluzeczka zapinana od przodu. Jak body krótkie to pajac czyli nóżki i rączki zabudowane :)
Generalnie zależy jaka kto ma temperaturę w domu no i na początku przeciez wiele z nas trzyma maluchy w rozkach ,otulaczach a to dodatkowa warstwa ciepła.
Odradzam wszelkie śpiochy bez rozpinanego dołu. Dostałam przy synku takie i totalny niewypał. Trzeba było ściągać całość przy każdym przewijaniu.

Masz kilka propozycji :)

ImageUploadedByForum BabyBoom1442603848.460542.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1442603870.757066.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1442603896.758014.jpg

Opcja z bluzeczka jest dla zaawansowanych ;)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1442603848.460542.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1442603848.460542.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 47
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1442603870.757066.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1442603870.757066.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 45
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1442603896.758014.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1442603896.758014.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 51
A pod rożek lub otulacz można zostawić krótki rękawek czy jednak długi? Ja mam zwykle dość ciepło w sypialni, bo ja zmarźluch jestem.

to tez troche zalezy od dziecka bo sa i te co wola cieplej a inne nie, jak dorosly, ja zawsze zastanawiam sie jakbym ja sie czula na miejscu dziecka czy bedzie mi zimno czy cieplo czy np jak ubiore sie w bluzke z kr.rekawem i przykryje kocem i bede lezec dlugi czas to jak mi bedzie

Juti777 pod otulacz krotki bym zaryzykowała bo w tym przypadku dziecko rączek nie wyciągnie ,ale do rożka juz długi.

Nelvik pewnie ze zależy od dziecka. Dlatego polecam obowiązkowo miec termometr. Noworodkom mierzy sie temp przez minimum pierwsze dwa tyg życia codziennie. To tez pomoże ocenić czy ani nie przegrzewamy ani tez nie wyziębiamy dziecka.

reklama
Do góry