reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

SeeYa - na szczęście nie, pierwsza ciąża książkowo... teraz się trochę bałam, bo trzy i pół roku miałam mirenę, wyjęłam ją 9 czy 10 lutego i po dwóch miesiączkach, trzecia już nie nadeszła, jakos 11 kwietnia była ta owocna owulacja :) i tak miałam shiza na poczatku czy nie jest za wcześnie - ale mam nadzieję, ze nie :) a co piersi to juz teraz miałam tak kilka razy ze ból trochę ustąpił - bolało tylko przy dotyku a potem ból się znowu nasilał, więc tym razem też tak będzie :) Musimy zrozumiec ze z naszymi fasolkami na prawde dzieją się cuda, z małęgo niewidocznego ziarenka powstaje człowiek, więc trudno żeby wszystko pojawiało się na już, musi minąć trochę czasu aż wszystko się prawidłowo rozwinie :)

tutti - ja jeszcze na razie zdecydowanie polecic nie moge, bo dopiero raz użyłam :) ale czytałam fajne opinie- chociaz wiadomo dla każdego coś innego będzie dobre. swój kremik kupiłam w rossmanie, ale w aptekach i innych drogeriach na pewno będą, no i w internecie też :)

noo gray dobry jest, ale jak ktoś może smiało współżyć w pierwszym trymestrze :D Tez bym poczytała jakieś "nastrojowe" książki, ale nie mam pomysłu na żadne tytuły, stricte poradników nie chce mi sie czytać :p więc na razie zostaje mi forum :)

reklama
To zalezy gdzie ci sie zagnieździł :) ja mam lekko na lewo ale to duzo pod pępkiem jest kochana.
Zadne pytanie nie jest głupie - wiesz ile ja takich mam ??:D
Plany na weekend zadne... Miłosny jechac na 2 dni na fjordy ale pogoda masakra wiec zostajemy w domu znajomi przyjda

Tutti bo w 10 tygodniu jest apogeum złego samopoczucia wiec uważaj na siebie bo dopadają cie po prostu objawy... Ja tak jak ty mowisz miałam dwa razy przy kichaniu i tez sie wystraszyłam ale wszystko ok :)

tutti - dzidziorki nasze jeszcze bardzo nisko są, wydaje mi się ze jakos w podbrzuszu nawet... tez mam shiza nawet jak muszę sięgnąc po cos wyżej (bo ja niska jestem) staram się nie robic za bardzo energicznych ruchów.. musimy się przyzwyczaić do trochę delikatniejszych ruchów chyba, bez przypadkowych szarpnięć. Myśle ze teraz fasolka jest jeszcze dobrze chroniona przez nasze różne błony, i taki ruch jak np twój w niczym jej nie zaszkodzi, a boli bo wszystko tam rośnie, rozciąga się, więc jest bardziej wrażliwe, tak mi się wydaje :)
Dla mie to była katorga tańczyc na własnym weselu - najbardziej z pijanymy wujkami myślącymi że są mistrzami tańca, a tak na prawde wymachiwali tymi rekoma jak opętani, na szczęście udawało mi się jakos ich pochamować a i mój maż poudawał troche strasznie zazdrosnego i przychodził robić "odbijanego" :D jak widział że ktoś przesadza :) Nie ma z tym żartów, dwa tygodnie wcześniej koleżanka z forum poroniła właśnie na swoim weselu :( była w podobnym tygodniu jakos 12 wtedy :(

Tutti nie mam pojecia co to ale wiem ze wszystko ok :)
Moze wiązadła macicy sa wrażliwe bo sie rozciąga :)

Aktina no ja w ciazy nie byłam na weselu ale słynnego wuja Romana dancingowca z lat 80tych nie zapomne.. Miałam drapowana suknie a on mi caaaaala podeptał i mi sie tren zrobił hahahahah masakra

a ja sie dziewczyny obudzilam bez bolacych piersi:( i juz sie schizuje..wprawdzie sikac polecialam od razu.i to wlasnie sikanie mnie obidzilo,ale juz mam czarne mysli...a nastepna wizyta w piatek....masakra z tym wszystki, wiedzialam ze jak po tej obumarlej ciazy,zajde w kolejna to.zeswiruje:( u mnie niby 8t1d...wczoraj sie zle czulam,niskie cisnienie i zero sil...
ale moze ta luteina mi.cos pomaga i bedzie dobrze? tylko czemu cycki nie bola;(

Spokojnie :)
Mnie dwa dni przed wizytą tez piersi przestały boleć, z dzidzią wszystko okej :)
W jeden dzień miałam całą game objawów i byłam nie do życia a w drugi czułam się bardzo dobrze, mimo wszystko jak narazie jest dobrze.
Głowa do góry!

Ale dzisiaj okropny poranek mam. Wyspałam się z Młodą po południu od 16-18 spałyśmy, a później od 3 w nocy nie mogłam spać. Wszystko mi przeszkadzało i bolało- biodra, kostki, żebra, no wszystko. Dopiero zasnęłam po 5 chyba. Masakra.

A dzisiaj obudziłąm się i mnie boli po lewej stronie jakby w bliźnie czy w jajniku nie wiem. Tak bliżej biodra- tam mam troszkę niżej tą bliznę lekko zapadniętą i brzydszą. Ale ponoć może ciągnąć nawet i pół ciąży. Musze dopytać w środę, tylko że boli jak cholera :(

SeeYou- może masz szczęście i przechodzisz bezobjawowo. Ja za to mam piersi wielkie, bolące. Nawet prawą mam teraz większą, a zawsze odwrotnie. Mnie też same z siebie nie bolą, ale wystarczy że dotknę i ała :p

Będę dzisiaj marudzić, bo czuję się okropnie :(

Tutti- nie czytaj poradników :p Poczytaj sobie ksiązki-po wieści lub te na faktach:
Tata rządzi, czyli 63 zasady szczęśliwego ojca
Mama w czterech ścianach- szczególnie si przyda po porodzie, podniesie na duchu, ze nie tylko my mamy ciężko
Zawołąjcie położną- fajna książka jak to się rodziło kiedyś
W Paryżu dzieci nie grymaszą- taki książko-poradnik, ale bardzo madry i ciekawy
Mama dookoła świata- album- książka
Położna 550 cudó narodzin
Idealna mama nie istnieje i co z tego?
a dla rozrywki Zgorzkniała *****- taka trochę feministyczna- większość recenzji znajdziesz u mnie na blogu: Nie tylko różowo...: Biblioteczka
A jeszcze zapomniałam- Projekt matka- ostatnio były po dyszkę w biedronce. Napisałą blogerka, któa prowadzi zmino blog, czy jakoś tak

Tutti- a co do bólu to się wszystko rozciąga, więc tak może boleć. Szczególnie przy gwałtownych ruchach, albo jak się przeciążysz. Ja dzisiaj zdycham na lewy bok, ale i na nim spałam w nocy i po cc jestem. A przy kichaniu tak samo mam
Krem polecam Oillan na rozstępy- prawie nie ma zapachu, to emolient- bez niebezpiecznych dodatków, hipoalergiczny.

Plany na weekend- dzisiaj porobć parę rzeczy do pracy- grafiki, reklamy do gazety, bo w pn ruszamy z promocją, a ja nie mam nic zrobione. A jutro miałam iść z Młodą na dzień dziecka do parku- miasto robi, ale siostra zadzwoniła czy jednak na kawe nie przyjdziemy, bo siostrzeniec ma komunię, więc idę do niej.Miała zaprosić tylko chrzestnych, a tu na ostatnią chwilę telefon. Jeszcze musze jakąś pamiątkę kupić.

Idę za 2 tyg na wesele do kuzynki M. Przynajmniej powiem, ze źle się czuję i nie będę musiała tańczyć :p

hehe wykropkowało jeden tytuł- ostatnie to Zgorzkniała p*i*z*d*a :p

Ostatnia edycja:
Ło matko znowu taki długi post wywaliłam.

Paracetamol można w ciąży brać nie? Bo się zastanawiam czy nie wziąć tak mnie boli ten lewy bok. Byle do środy.

reklama
Do góry