reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

A jednak szpital :no:. No-spa wyciszyła tylko te drobne skurcze a te większe zostały. Trzymajcie kciuki. Odezwę się po powrocie. Żebym się tylko nie rozpakowała wcześniej.:szok:

reklama
a co do zakupów to mam na razie jeden rożek feretti, ale dokupię jeszcze jeden. laktatror myślę, ze chicco
wkładki laktacyjne zakupię kila rodzajów, żeby móc wykluczyć najgorsze.
krem dla dzieci linomag i sudokrem, może penatan, chociaż wczoraj koleżanka zachwalała johnsona
na brodawki bepanten maść, co nie trzeba wycierać przed karmieniem dzidzi, bo jest nieszkodliwy i zjadliwy dla dzieci, no i rewelacyjny na popękane brodawki. Akurat to juz kupiłam, bo w ciąży na początku miałam problem i pomogło po kilku przesmarowaniach:tak::tak:

Jobo- trzymamy kciuki. Bedzie dobrze.Jak wrocisz to sie koniecznie do nas odezwij.
Sylka- ja tez mam sina obwodke wokół pępka. Malo tego pepek mnie czasem pobolewa ale to kwestia rozciagliwosci- mam nadzieje:confused:
Wkładki laktacyjne mam juz i musze przyznac ze zaczelam uzywac bo mi juz wycieka z piersi.:-(

Jobo 3maj sie , bys jeszcze wytrzymala przynajmniej miesiac z tym rozpakowaniem:tak:
Tak czy inaczej juz za 2 miesiace wiekszosc z nas bedzie juz trzymac malenstwa przy sobie:rofl2:
wczoraj mielismy rodzinny obiad, moja mama, rodzice i rodzenstwo Lukiego, bylo super sympatycznie no i wszyscy czekaja na dzidziusia:-Dto takie mile!

Sylka- zartuję ,zartuję:-)
Agnie- ja mam to samo, brzuch mi twardnieje podczas chodzenia labo dluzszego stania dlatego staram sie duzo odpoczywac. Dlatego tez miedzy innymi chodze do pracy, bo tu musze siedziec a w domu to na pewno nie usiedzialabym n atyłku nawet 10 minut

reklama
Witam.
Jobo, trzymaj się cieplutko, dawaj znać jakby co;-)
O maściach jeszcze nie myślałam, z tego co wiem, im prościej tym mniejsza szansa na uczulenie - nie wiem czemu ale jakoś się tego boję. Np. do kąpieli chcę dolewać parafinę w płynie, to wystarcza zamiast smarowania całego ciałka. Do pupki sudocrem. Pieluchy na początek pampersy, a później jak nie będzie reakcji uczuleniowych powoli będę stosować też tańsze, chociaż tylko w domu, bo podobno tylko pampersy tak dobrze trzymają i nie czuć w nich wilgoci. Nad resztą jeszcze nie myślałam. Obecnie zastanawiam się nad wanienką - większa? mniejsza? żeby zmieściła się do wanny i żeby może na dłuzej starczyła, bo dzidzie jednak szybko rosną. No i fotelika ciągle nie mam:no:

Do góry