reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Kurcze widze, ze nie tylko ja mam takie sny. Ost. ciągle mi sie sni, ze będe zaraz rodzić, ze juz jestem w szpitalu i chodzi pełno dziewczyn w ciazy.:dry:

reklama
Hej
Rożek: mam 2, jeden dostałam w prezencie,taki bialusi, mię
ciutki misiowy, mial być dal Oli do chrztu, ale było za ciepło na rozek, więc jest nie używany, a drugi kupiliśmy z wkładem kokosowym :-)
Krem do buźki: Elobaza, sprawdziłam na Oli, ekstra jest i Bambino
Wkładki laktacyjne, :NUK, CANPOL
Laktator :Tiupe,
Butelki i smoczki:Tomme Tippee
Termometr do ucha:Braun i z miękką końcówką
Krem na brodawki:maść MALTAN

Madzka ja co prawda nie mam z tym problemu ..ale mam pomysł od koleżanki
Smarujemy się oliwką i na to nakładamy folię spożywczą:-D:-D:-D:-D:-D, omijając brodawkę oczywiście.Brzmi śmiesznie ale jest skuteczne. To samo można zastosować na brzuszek jak swędzi:-)

Mnie jak swedziały cycuchy to sobie kupiłam mięciutki stanik z bawełny bez fiżbin- bardzo pomogło. Biuscik w ciazy trzeba miękko i wygodnie nosic.

Dzien dobry.
Ale ciezko sie czytało tyle tworczych stron:-)No ale dobrnęłam do samego konca
Przede wszystkim- PAULINEK- ogromnie sie ciesze,że wszystko jest w porzadku. A mały jest przeuroczy...Jestem w pracy ale to nie przeszkodziło w tym,żeby łezka mi poleciała...;-)Trzymamy kciuki za Twojego synusia...
Jobo- ciesze sie,że wszystko w porzadku. Musisz teraz duzo odpoczywac
Frodo- co do pytan o chusteczki, rozki itp- to ja szczerze mowiac jeszcze sie nad tym nie zastanawiałam. Chyba powinnam:baffled:
Wczoraj przywiezlismy łózeczko- zdjecia wkleje wieczorem bo w piatek nie zdazyłam:zawstydzona/y:

Paulinek- gratulacje, chyba wszystkie Ci już zazdrościmy że masz go już tutaj na świecie i możesz na Niego patrzec:) czekamy oczywiście na więcej zdjęć!
Dziewczyny ja też mam takie skurcze- twardnieje mi brzuch co jakiś czas- co mam robić? to nie boli, ale gdy dłuzej siedze gdzieś to zaczyna czesto mi twardnieć, czy powinnam sie zgłosic do szpitala??????????????????????????

joaaa a jak czest Ci twradnieje? Bo jak kilka razy dziennie- tak do 15 to nic powaznego- macica przygotowuje sie...a jesli czaesciej to przy najblizszej wizycie zglos to do lekarza a jesli idziesz dopiero za jakis czas to zglos sie do szpita. Pewnie beda kazali Ci brac nospe albo przepisza Ci fenoterol

reklama
Paulinek jeszcze raz wszystkiego naj, niech mały rośnie i dożo zdrówka dla was. Jest taki śliczny i malusieńki a ty tak pewnie go trzymasz:tak::tak::tak:

mnie brzuszek tez czasami twardnieje, tak może 2 , 3 razy na dzień ale puszcza po około 30 sekundach, ale jeśli dzieje sie to częściej to trzeba się zgłosić do lekarza.:tak::tak:
ja do gina idę za tydzień i mu o tym powiem.:nerd:
ale wydarzyło sie jeszcze coś. otóż jak pojawiła mi sie linia na brzuszku to na drugi dzień dosłownie w przeciągu 2 godzin pojawiła się również obwódka na około pępka, taka lekko sina. nie wiem czy sie bac, czy kogoś alarmować?
macie coś takiego?

Do góry