reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Kurde, mnie przeraża cena tych fotelików z podstawkami :-D Ile dziecko w tym pojeździ btw? Bo niby do 13 kilo, ale jak już samo będzie siedziało to nie wyobrażam sobie, żeby w takim foteliku kołysce jeszcze jeździło...

reklama
pandorax Anja moja wiktoria jest z 22 stycznia i to jest dzien dziadka a szampan wg niemieckich poloznych z ktorymi rodzila moja siostra mieszkajaca w niemczech wplywa na zwiekszenie laktacji i piwo karmelowe tez wiec mala lampke szampana po porodzie chyba mozna i tak sie alkochol wypoci bo po porodzie pocimy sie strasznie zeby usunac nadmiar plynow z organizmu czy cos tam

Ja mam imieniny 21 stycznia ^^ Ale wolałabym, żeby mała się nie urodziła tego dnia, za dużo imprez by było (moje imieniny, córki męża urodziny i jeszcze do tego urodziny naszej córki, uch). :-)

Tak, 22 stycznia to dzień dziadka - będziemy tu wspólnie robić imprezkę:-);-) na forum.
Nad fotelikiem też się zastanawiamy, jeszcze nie mamy. Coraz bardziej przekonuję się że albo odkupię od kogoś znajomego albo nowy bo tych z allegro to się boję - naczytałam się o tym, jak to usiłują wcisnąć ludziom foteliki po kraksie samochodowej, a taki już nie jest bezpieczny:no:.

ja tam mam fotelik bez firmy ale ma wszystkie atesty jest szeroki wiec dziecku bedzie wygodnie i ma wkladke dla noworodkow zeby przytrzymac glowke i daszek zeby nie wialo i kosztowal 100 zl nowy nie musze miec firmowki a do starszakow mialam pozyczony od siostry :tak:

Jasne Helena, mysle ,ze w publicznym szpitalu to norma uraczyc nowa mamusie pieknym kieliszkiem franscuskiego Don Perignion i miseczka kawioru:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Podobno to standart w prywatnych klinikach, po szyciu pigula wnosi na sale szampan dla mamy i taty i wszyscy maja toast;-):szok:i zdjecia:-):-)
czujesz taki klimat w "naszych szpitalikach"buaaahhhhhaa:-D:-D:-D:-D:-D

Anja dobre Don Perignion na polskiej porodówce :-D:-D:-D:-D:-D:-D

a fotelik do 13 kilo powinien starczyć do jakiegoś 9 miesiąca, bo jakby się nasze dzidzie porodziły w lato to 9 miesiąc wypadłby w zimę a wtedy to więcej ubranek sie zakłada i by sie już nie zmieściło w 9 miesiącu + kombinezonik:tak::tak:

ale nadrukowane!
pierwsze -poki pamietam- Sylka - daj znac jak dojdzie koperta. Powinna byc kolo czwartku, piatku. Adres zwrotny musi byc zawsze w usa podawany ale z podziekowaniami sie prosze nie wyglupiac
xx_nerwusek.gif

Albiniec wszystkiego naj naj naj
xx_tort.gif
xx_tort.gif
xx_tort.gif

Ja kupuje fotelik z podstawa bo do mojego peg perego tylko taki pasuje. Kosztuje cholernie duuuuzo- przynajmniej tak mi sie wydaje.Za wozek dalam 350 $ a sam fotelik kosztuje 230$. czyli prawie drugi wozek bym miala. Ale coz- tak to czasem bywa. Ciagle czekam bo zamowilam go 2 tyg temu i wpalcilam 100 $ zaliczki i nikt nie dzwoni ze juz moge go odebrac. Ale poczekam do niedzieli- papiery jak cos mam na dowod zaplaty.

Sylka- delikatnie to ujelas ze nabralam ksztaltow na twarzy- kobieto ! hihihi jak sie po prostu zrobilam GRUBA!!!!!! hihihi
ale wiecie co?! jak zobaczylam Anie i pomyslalam o swojej Dominiczce- to w momencie kilogramy i bole kregoslupa przestaly sie dla mnie liczyc. Ojjj bede miec zajawke na punkcie wlasnego dziecka- a to nie jest zdrowe podejscie
icon_confused.gif

Anja w moim szpitalu pierwsze co poczulam po porodzie to jak polozne wiozly mnie na luzku do sali pooperacyjnej i obijaly luzkiem wszystkie mozliwe sciany nawet kwiatow nie wolno bylo wnosic na sale a jak przyszedl maz i ktoras przyszla zmienic kroplowke to mosial wyjsc bo nie bylo miejsca sala mialawymiary 3m/5m i staly tam 4 luzka :szok: maz wogule byl w szoku bo odwiozl mnie do szpitala i pojechal w trase wrocil na drugi dzien i chcial zebym do niego wyszla bo myslal ze urodzilam poprzedniego dnia :shocked2:atu operacja pytal sie czy jeszcze chce miec dzieci czy bede sie bala ,nie balam sie i za rok bylam tam znowu:tak:
za to teraz SIE BOJE

reklama
wiec jak sie domyslam Don Perignion po porodzie znasz z jakis amerykanskich filmow, nie z autopsji.....;-)jak ktras bedzie miala podany SZAMPAN po porodzie, to chyba mamy 5 rzeczypospolita, a moze 6:no::no::no::no:huk'nols!

Do góry