reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
lece ogladac z dziecmi shreka a potem pomarze o 5 Rzeczpospolitej (zeby bylo miejsce choc na tej malej sali a nie na korytarzu obok kibelka ):tak:;-):-)
DOBRANOC:-D

Witajcie,

no niemożliwe:szok::szok: żebym o tej porze była pierwsza hihihi
chociaż wstałam już około 6 rano.
potem co tygodniowe zakupy zapasów jedzenia i jestem:-D

i tak jak obiecałam:
Albiniec wszystkiego naj, naj, naj, zdrówka:tak:, 100 lat w udanym związku:tak::tak:, uroczej zdrowiutkiej dzidzi :tak:oraz krótkiego porodu:tak::tak::tak::-D.

Witam, ja już w domku, dzisiaj mnie wypisali:-D:-D:-D:-D
Wszystko ok, po badaniach się okazało, że wód nie jest wcale tak mało, ale za dużo tez nie mam.AFI 9, ale mieszczę się w granicy. która wynosi 7-15.
Ale za to dostalam no-spę do domu 4 razy dziennie, na razie przez 2 tygodnie............ciekawe czemu, bo nie było mojego lekarza dzisiaj i nie miałam jak się zappytać.
KTg co prawda wykazało skurcze ale delikatne.....
Teraz muszę Was doczytać..jak cudownie być w domu:-D:-D:-):-):happy::happy::happy:

Właśnie Was doczytałam do końca, ale żeście nadrukowały..................:tak:
Pumi Ania jest przecudna,takie śliczne ma włoski czarne i dosyć długie.Czyżby na ostatnim zdjęciu się uśmiecha?
Ja też się zaokrągliłam na twarzy:sorry2:
Asia, wózek super, też chciałam gondolkę na dużych kolach ale do naszego samochodu by się nie zmieścił i mam taki model jak Albinec, tylko nie firmy Chicco, ale wygląda prawie identycznie:tak:
Co do sexsu to my często 3, 4 razy w tygodniu:laugh2::rofl2:, mężuś się nie boi o dzidzię, bo rozmawiał z lekarzem:-)
A z tą czkawką to jak byłam w szpitalu to mały miał codziennie i 3 razy na KTG wyszło.Położna mówiła że nie ma się czym przejmować, po prostu napil się za dużo wód płodowych, a nie żadne niedotlenienie
A w necie i gazetach lepiej nie czytać o różnych komplikacjach w czasie ciąży ,przy porodzie.Nie warto się stresować.........:no:
A co do tych wód to nie jest prawdą że trzeba pić dużo wody, lekarz powiedział że to nie ma w ogóle wpływu:dry:

Sylka ale zapas ryby.............:tak:ja w ciąży nie mogę patrzeć na rybę, ble ble:baffled:
Ale zatęskniłam za domowym obiadkiem......dzisiaj mężuś upichcił schabowe, mniam mniam, a jutro na obiad do teściów
A w szpitalu było całkiem znośnie, nasz szpital jest po remoncie, wszystko nowiutkie i na wysokim poziomie, sale 2 osobowe, łazienka z prysznicem w sali, telewizor.Położne i pielęgniarki b, fajne i miłe.Miałam też fajną koleżankę, która ma termin na 5 stycznia, kto wie może na porodówce się spotkamy...................:sorry2:
Zdecydowałam ,że w tym szpitalu będę rodzić, nawet sobie koleżanką obejrzakłyśmy porodówkę, tez ładna.Jest 5 sal do porodu rodzinnego , a sale po porodzie 2 lub 1 osobowe:happy:

A najfajniejszą rzeczą w szpitalu było sluchanie 2 razy dziennie serduszka swojego synka na zapisie KTG:tak:, ale On jest szalony, zawsze podczas monitorowania rozrabiał i zapis KTG był szalony, górka, dół, itd......Położne się śmiały i stwierdziły, że b. żywe dziecko:-D:-)
Już się boje co to będzie jak się urodzi, nocki to będą zarwane................:rofl2:

reklama
A co do gierek to mężuś gra tylko wtedy jeśli nie ma mnie w domu albo mam jakieś zajęcie np. czytam książkę lub coś robię wokół siebie:-DA tak to często gramy w Scrabble
Pandorax, będzie ok, zdolna z ciebie kobietka i zdasz bez problemu:-D
A
na zły nastrój najlepiej jest poprzytulać się mężusiem :rofl2: a jak męża nie ma w domu to usiąść z dobrą książką w ręce, herbatka lub piwko bezalkoholowe oczywiście, świeczki aromaterapeutyczne fajna muzyczka i będzie milusio:-).Można też się umówić z psiapsióła na ploty i ciacha z kremem......:-pNa mnie działa:laugh2:

Do góry