reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dziekuję za gratulacje recenzji - będę teraz się przygotowywać do obrony, ale to nie znaczy że nie będę na forum:tak:.
Ja mam jakieś szalone niedobory magnezu, co się objawia skurczami łydek w nocy i lataniem powieki w dzień. Brałam magnez wieczorem i od kilku dni zestaw witamin również z magnezem Prenetal (przedtem nie brałam nic oprócz jodu bo jestem pod opieką endokrynologiczną i folika w pierwszym trymestrze). Ale lekarz dziś powiedział że skoro nadal są dolegliwości, to brać ten magnez nawet drugi raz dziennie aż mi nie przejdzie. Mam nadzieję że wie co mówi.:nerd:

reklama
Ja na ryby nie mogę patrzeć, od razu mnie na wymioty bierze, więc nie jem.
A witaminki to ja biorę FEMINATAL N, już drugi opakowanie po 60 tabletek.Do końca 3 miesiąca brałam tylko Folik, a potem od 4 miesiąca właśnie te witaminki:tak:

Jak to miło, spotkac w koncu dziewczyny w ciazy co nie łykają tonami witaminy dla kobiet w ciazy. Ja mam dobrą morfologie, wiec moja ginka powiedziała po co łykac wiecej, czegos co nie jest potrzebne. Gdzies nawet czytałam, ze nadmiar witamin w ciązy jest szkodliwy.
Jak mówiłam kuzynce mojego mężą, ze nie biorę witamin dla kobiet w ciązy, to powiedziała, ze jestem pierwszą od ktorej to słyszy ::baffled:. Ja tez uważam, ze to przesada łykac witaminy jak nie sa potrzebne - w koncu to syntetyki.

witaminiki dla kobiet w ciązy to tylko zarobek firm farmaceutycznych z takiej kapsułki wchłania sie 3%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

witajcie
ja po pierwszej nocy w swoim domku :-)

koko przespała do 3-30 potem mleczko i do 7-35
Raf tez dobrze spał az tak dobrze ze jak wieczorem przyszłam z łazienki chrapał jak ..... mops nie tak myszorka zaplanowała pierwszą noc w domeczku :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a ja słyszałam kazdy szelest ale jest fajnie
niestety nie mamy jeszcze tam netu takze bede przychodzić do mamy poklikać
pozdrawiam udaje sie na poszukiwanie rolet i wózeczka dla GABRYSI

ja bralam prenetal classic a moj gin zalecal elevit, viec jak skonczyly mi sie vit to w aptece mi powiedziano,ze elevit maja wywazona ilosc vitamin co nie prowadzi do nienaturalnego przybrania wagi przez dziecko co tez jest niekorzystne i na przyrost miesni np miesnia sercowego, wiec zaleca elevit zamiast prenatal:-)wszystko spoko tyle,ze prenetal za 100szt kosztuje 30zeta a elevit 80:crazy::crazy::crazy: no ale wybulilam, poza tym kupilam prenatal DHA. nie wiem po co te vitaminy biore, bo wyniki mam na 100% ale lykam bo przynajmniej w mozgoczaszce mam luz ,ze dbam o siebie:rofl2::rofl2::rofl2:paranoja jakas.

Tez uwazam, że nie nalezy przesadzac z witaminami- w sensie lekami. Nie pisze tego tylko dlatego,że łykam je garsciami. Biore prenatal i biofer- bo mam anemie ale to wszystko. Tylko staram sie usprawiedliwic osoby, ktore musza tego typu pigułki zażywac;-). Poza tym jestem fanką warzyw i owocow. Moja mama robi dla mnie co tydzien soczki z owocow z własnego ogrodka:-)

no to mnie pocieszylas Myszorka, 3% supi, to moje 110zeta o kant dupy....:wściekła/y:no nic ale lykac bede -psychologia tlumu:confused:przez to pogode w gdansku mam dola, snieg z deszczem wali i wiatr od morza, najchetniej to bym wieczorem poszla do baru na kilka drinkow a tak...kakalko przed pudlem, moze bedzie jakis program o fokach na National Geografic,popatrze sobie na siostrzyczki:baffled::baffled::baffled:

reklama
Ja też zajadam sie warzywami i owocami.Mam fajny przepis na soczek własnej roboty z marchwi, pomarańcz i jabłek.....może stać kilka dni, bo się go pasteryzuje
Jak któraś będzie chciała, to dam przepis
A teraz zmykam, do lekarza:-D

Do góry