reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dzień dobry!

Całe szczęście jednak częściej się zdarza,że lekarze w ciąży mówią,że jest wada a po porodzie okazuje się,że wszystko ok!Ja z przerażeniem odkryłam wczoraj,że poród za miesiąc już właściwie będzie w terminie!I zaczynam się wściekać(mężusiowi znów jego cudowna szefowa powiedziała,że w tym tygodniu on nie może iść na urlop...)Kazałam mężusiowi wziąć wniosek jak w każdej NORMALNEJ firmie i go wypisać od przyszłego tygodnia bo ja mu daję 2 tygodnie na wykończenie calusieńkiego mieszkania a następnie wpadnę w furie,depresję przedporodową i cholera wie co jeszcze...Mam nadzieję,że w końcu się przestraszy!

A teraz to ja juz za chwilkę sama uciekam.Do pracy i szkoły rodzenia! :happy: Przynajmniej te ćwiczenia tam mnie odprężaja...

Moja Zuzia też w normie ale poniżej średniej cały czas jest...W prawdzie bęben to ja mam olbrzymi...ale może jednak będzie poniżej 3kg?

reklama
Pogoda dzisiaj koszmarna...Jakos kiepsko sie czuję.Nie mam sie w co ubrać.... :happy: Czasem trzeba sobie troszkę pomarudzić.I dzisiaj jest chyba to czasem :happy:

Ach...i jeszcze przypomniał mi się mecz Polska-Kuba dzisiejszy...i jak tu nie marudzić?Jak sie takie rzeczy ogląda na "dzień dobry"?! :baffled: Mogły to wygrać...EEEEE tam...szkoda gadać...

Szczypawko- masz racje. Trzymaj sprawe na ostrzu noza...A ta szefowa Twojego meza to jakas zołza jest..Na pewno wie, że jestes w ciazy i ze macie remont a tu takie cyrki.....
A co do pogody- to jest niezwykle dołujaco masakryczna....Nic mi sie nie chce..bleeee

A ja mam termin prawie ze na koniec stycznia....O rany...Zebym w styczniu urodziła a nie w lutym...Chcoiaz moj maz twierdzi,że przy moim trybie zycia to ja nie dotrwam do 40 tygodnia. A niech go...Przenosic nie chce ale urodzic wczesniej tez nie chce....
Najwazniejsze jednak zeby to byl styczen a nie grudzioen czy luty...

AsiaS, a dlaczego nie chcesz rodzić w lutym lub grudniu?
Pumi, normalnie się wzruszam do łez jak czytam o nowonarodzonych dzidziach:laugh2:. A na kręgosłup naprawdę pomogły mi regularne ćwiczenia, m.in. te które wczesniej opisywałam. Normalnie wieczorem mogę się położyć na plecach i nie umierać z bólu. A teraz jeszcze wczoraj byłam na masażu - no po prostu marzenie...:sorry2:
Anja, opowieści o zachowaniu faceta w czasie porodu zwykle są najzabawniejsze:-D, normalnie sie uśmiałam jak dzika norka.
Byłam dziś u ginka. Przez ostatni miesiąc 1kg 100 g do przodu na mojej wadze, czyli razem 6,200 na plusie od początku ciąży. Ciśnienie 130/80 modelowe, a dzidzia wysokie ale w normie 150-160. Ginio mówi że może być duża, nawet 4 kg, mam nadzieję że tylko mnie straszy:szok:

Pandorax- nie chce rodzic w grudniu bo chyba byloby za wczesnie, tym bardziej ze planoowany termin mam na 29 stycznia a lutym dlatego nie- bo juz czuje sie zmeczona i wilka jak hipopotam (chociaz na plusie mam 7 kg) a co dopiero w lutym. POoza tym otoczenie chyba nie zniesie moich humorkow do lutego:-)

witam:tak:
majopa jesli dobrze zrozumialam to jestes na zwolnieniu od 15 pazdz do19 listopada wlacznie to jest 36 dni soboty i niedziele tez sie licza i nie wiem dlaczego twoja lekarka nie chce ci wystawic normalnego zwolnienia na 30 dni jesli chodzisz prywatnie to chyba chodzi jej o kase ja dostaje normalnie na 30 dni od wizyty do wizyty bez problemu
A pogoda dzis cudna tylko sie pochlastac ja od rana leze w lozku inic mi sie nie chce
pumi gratulacje dla szwagierki i malenstwa (wiem mam spozniony refleks):-) fajnie miec juz dzidzie przy sobie
Chyba pojde poogladac dzidziowe ubranka w szafie :happy:

Asia-ja mam dokladnie tak samo ja ty- chcialabym urodzic w 38 tc czyli w polowie stycznia. I tak sie nastawilam na ta date, ze moze dzidzia poslucha mojego wewnetrznego glosu i zdecyduje sie wyjsc w styczniu.
Wstalam dzis o 5:30 i czuje sie swietnie. Jeszcze ciemno na zewnatrz i leje. Zrobilam mezowi hot dogi do pracy bo mi go zal ze ma teraz urwanie glowy.
Wymyslilam ze pojade do sklepu party city i kupie balony, ozdoby i transparenty i pojade do domu szwagierki i ustroje na jej powitanie. Jak wroci ze szpitala to bedzie mile zszokowana. hihihih

reklama
Szwagierka ma juz synka 1,5 roczku i chciala szybko drugie dziecie- i sie udalo. A coreczka jest mala jak na polskie normy ale w ameryce to standard, dzieci z taka waga sa uznawane za duze. Amerykanki rodza malusie niemowlaczki. ( dodam ze moja szwagierka jest polka hihi)

Do góry