reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Z taka mięciutką końcówką, a z pupy to się zawsze odejmuje o 1 kreskę np. jak jest 38, to znaczy ze jet 37 naprawdę.
Może z ucha też trzeba odjąć?to by się wtedy zgadzało..........
Jak to z uchem jest to nie wiem...............
Albiniec będzie pewnie się orientowała............to jak z tą temp ?I jaki termometr jest najlepszy?
Rtęciowe mają wycofać więc odpada!

cos wam zacytuje ze szkoły rodzenia przy szpitalu Św Anny (Karowa) w Warszawie:
"Asia (26-10-2007 20:16)
ja ze szkoły rodzenia, np. zapamietalam historie ze jeden maz tak sie wczul w porod zony ze sie zesral
Asia (26-10-2007 20:17)
i pani prowadzaca radzila zabrac panom bielizne na zmiane :D

Esti ja gdzies przeczytalam ze dla tatusia piffo na porodowke hihih . Od razu sobie wyobrazilam mine lekarzy i pielegniarek w amerykanskim szpitalu na widok mojego Pawcia otwierajacego piwo na porodowce haha. Tu nawet nie wolno przewozic kapsla z butelki po alkoholu w aucie bo od razu masz mandat (my w poprzednim aucie mielismy kapsel po piwie pod siedzeniem i policja to znalazla- tlumaczylismy sie gesto) tu niewolno pic publicznie na ulicy ani przewozic otwartego alkoholu w aucie- woegole rygor pod tym wzgledem

Uwaga uwaga!!!!!!!!!!!!! najnowsze wiadomosci z porodowki:
Ania sie urodzila szybko-epidural nie zdarzyl zadzialac. parcie trwalo tylko 10 minut. Dziewczynka zdrowa i ma rozmiary jak jej braciszek ktory rodzil sie 1, 5 roku temu czyli:
280 gram i 53 cm. Mamusia sie ma dobrze , ciocia Pumi ryczy ze szczescia!!!
pewnie we srode juz beda z w domku to zwariuje ze szczescia jak ja zobacze!

a u nas w polandzie luz...kolesie chleja browar na porodowce, sraja w gacie przy bolach partych:-D:-D:-D:-D:-D:-Drzeczywiscie sie wczul...ja swojemu kaze zrobic lewatywe, by nie bylo obciachu
u nas w szkole polozna mowila,ze jeden "mezczyzna" zasnal na worku sako, przespal caly porod przykryty kocykiem....obudzily go polozne jak sie coreczka juz urodzila:tak:podobno narzekal ,ze zimno mu....
a jeden koles poszedl pod prysznic razem z zona, wyszedl w swoim szlafroczku i klapkach:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

sok bananowy:oo::eek:?

Jezeli chodzi o termometry to mam dwa elektroniczne z cienką koncówką i uważam, ze są do bani bo wiecznie mi pod pachą, pokazuja 35,5 lub 36 na maxa, w uchu 37 a rteciowy 36,5.
Natomiast byłam ost w poradni, diabetologicznej w Szpitalu i tam mi położna mierzyła temperature w uchu i jej pokazało 36,6, wiec zapytałam co to za termometr, jakiej marki i był to Beurer. Mowiła, ze nie wszystkie termemotry co mają w szpitalu są dobre, nawet takich wiodących marek jak Bosh. Rtęciowe termometry i cisnieniomierze mają, zgadza sie, ze zgodnie z rozporzadzeniem UE mają zniknąć ze sklepów i aptek do 5 lat.

reklama
Do góry