reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dzieki dziewczyny.

Asia S. ja zamierzam pracowac do konca tego roku. Pozatym wg przepisow moge wzaic max 4 tygodnie urlopu przed porodem (nie liczac zwolnienia lekarsiego, na ktore raczej nie mam co liczyc, bo oprocz ciazy nic mi nie dolega:-D, a ciaza to nie choroba:tak:). Pozatym urlop wziety przed porodem odicza sie od sumy tygodni przyslugujacych (15 tygodni). Tak samo jak ty ja warjuje w domu, wic wole do pracy - mam rozrywke:-D

reklama
Dzięki za zrozumienie:)
A ten kremik mustella to jakiś apteczny specyfik? Właśnie sie zbieram na zakupy, to moze bym kupiła skoro fajnie działa.

Anja- mi tez dzis rano zepsuł sie samochod i musiałam jechac do pracy autobusem...Cos okropnego....I jutro tez mnie to czeka:wściekła/y:No i wydatki oczywiscie...To bedzie miesiac masakra!!!!Chcemy kupic wszystko teraz w listopadzie bo w grudniu to wiadomo- swieta, inne wydatki...A jeszcze zaczyna nam sie remont od czawrtku i tez wydatki.
Joasia33- nie przesadzaj z ta bezuzytecznoscia. Jestem przekonana ze to wpływ lekow....Ja tez biore fenoterol. A jaki bierzesz do tego osłonowy? Mi lekarz przepisał staveran...
Joaaaa1- te skurcze sa normalne- to podobno przygotowanie macicy do porodu. Czasem jednak sa one grozne- ale o tym to juz decyduje lekarz i w razie czego przepisuje fenoterol....Powiedz o tym lekarzowi przy najblizszej wizycie

Ewa wlasnie chcialam o tym napisac. Od wczoraj tez mam dziwny bol podbrzusza i calego krocza. Nie jest to bol ciagly, ale raczej taki napadowy, co kilkanascie minut. Podobno to normalne. Ale jak to bedzie trwalo do wieczora to ide do lekarza, wole sie upewnic.

AsiaS - ja biorę osłonowo Isoptin, ogólnie nieźle toleruję te leki, choć dziś w nocy mąż mnie obudził z pytaniem, czy wzięłam Isoptin, bo tak mi szybko serce bije :)
Mam nadzieję, że za tydzień lekarz zmniejszy mi dawkę fenoterolu, biorę 6 razy dziennie po 1/2 od 24 tygodnia. Teraz nie mam żadnych skurczy i popadem w drugą skrajność, że mi się macica nie przygotuje należycie do porodu :( No ale mamy wielkie szczęście, że są takie leki i można spokojnie donosic ciąże bez leżenia w szpitalu. AsiaS a Ty chodzisz do pracy?

Ewa wlasnie chcialam o tym napisac. Od wczoraj tez mam dziwny bol podbrzusza i calego krocza. Nie jest to bol ciagly, ale raczej taki napadowy, co kilkanascie minut. Podobno to normalne. Ale jak to bedzie trwalo do wieczora to ide do lekarza, wole sie upewnic.

Ale ja wlasnie mam ten bol krocza niemalze bez przerwy. Ale brzuch ok, tylko samo krocze. Dziwne to dla mnie. W nocz to koszmar jest. Albo jak za dlugo w jednej pozycji. Czuje sie jakbym miala krocze po jakims wypadku albo po miesiacu w gipsie. Do gina ide w srode. Jakbzm wczesniej wiedziala od czego to i jak daj mi prosze znac na gg bo mojego gina do srody nie ma. :-(

Paulinek- tak masz racje praca to rozrywka- zawsze sie cos dzieje:-)
Joasia33- zainwestuj w siebie teraz...pokupuj sobie kremów, wez kapiel, idz na malutkispacer- pomysl o sobei;-)

Joasia33- chodze do pracy. jestem troche nerwowa, trzesa mi sie rece ale to co....;-)Ty masz silniejsza dawke tego fenoterolu bo ja biore 1/2 tabletki po 3 razy dziennie. Masz racje z tymi lekarzmi, że nie trzeba lezec w szpitalu....Kiedys to polozyliby na oddział i kazali lezec do rozwiaznia

Joasiu mustele kupisz w aptece,ale jest dosc drogi okolo 90 zl. Ale rzeczywiscie swietny kosmetyk. Jest tego cala seria,rowniez do pielegnacji noworodka,ale ze wzgledu na cene malo kto tego uzywa.

reklama
ewa to splot łonowy sie rozchodzi
mam to samo czy to taki ból jakbyś sobie p...ke odbiła? taki bardziej kości i boli przy ruchu nóg? i to własnie tam na dole a wcale nie brzuch?

Do góry