reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

A Ja o dziwo mam od kilku dni wspanialy humor i bardzo dobrze sie czuje :tak: dzis wyprasowalam wielka sterte ubran jutro moze wypiore jakies ubranka dla malenstwa takie wieksze 74-92 nie mam co ze soba zrobic i bardzo sie niecierpliwie bardzo bym chciala juz urodzic Jestem ciekawa jak beda sie zachowywac dzieciaki gdy malenstwo sie urodzi teraz nie moga sie doczekac ale co bedzie potem?

reklama
Kurcze to u mnie chyba cos innego. Krocze owszem mi rozwala, ale razem z podbrzuszem i tak co kilkanascie minut mam napady, ktore po chwili przechodza i do tego brzuszek sie napina szczegolnie p pawej stronie. Zazynam sie martwic. A jak wygladaja te prawdziwe porodowe skorcze, czy bol czuje sie w calym brzuchu, czy tylko w czesci...??

Mili- pierdoły opowiadaja o zlym wpływie kompa na rozwoj dziecka. Kurcze tak naprawde to wszystko promioeniuje- telewizor, komorka....A spaliny...to tez nie wpływa dobrze....Kurcze to najlepiej jakby kobieta w ciazy zamknela sie na 9 miesiecy w domu- najlepiej w srodku lasu bo to zdrowo i bez telefonu, telewizora i wszystkiego co ludzkie....BZDURY
Anja- ja tez dzis nie mam najlepszego dnia....tez zamierzam zamowic jakies jedzeinie bo nie mam siły a jeszcze musze dojechac komunikacja miejska do domu. Zwariuje!!
Pumi- ale Ty masz ładnie w tej Pensylwanii...:-)No i gratki dla Twojej szwagierki.I dla Ciebie tez cioteczko;-)

jesli chodzi o bol miednicy i wogule krocza to mam to juz od dobrych 2-3 mcy. chociaz nie rodzilam naturalnie to strasznie mnie boli podobno w kolejnych ciazach jest to czesciej spotykane najbardziej boli jak dlugo siedze
Czy mozecie normalnie jesc przy stole bo Ja najchetniej bym jadla w pozycji pollezacej trzymajac talez w reku to straszne ale brzuch nie pozwala mi normalnie siedziec

Paulinek- nie jestem lekarzem ale jak sa skurcze przedporodowe to raczej na cąłym brzuchu. Jesli napina sie tylko np w prawej czesci tzn ze dzidzus sie wypycha, rozpycha. Ale najlepiej to jest upewnic sie u lekarza, bo kazda ma inaczej

paulinek kurcze leż duzo jak nie przejdzie albo te napiecia bedą jaką reguła tzn w równych odstepach czasowych ......... nie najlepiej to wygląda

Asia- ale z tym lasem to tez nie za dobrze- bo nadmiar zdrowego powietrza moze zaszkodzic no i nie zapominaj o kleszczach i innych robakach hihihih
Ja nie mam boli w kroczu
583.gif
ale moze to dlatego ze jestem za wami w rankingu i jeszcze wszystko przede mna?!
brzusio tez mi sie napina z jednej strony ale u mnie to nic innego jak glowka lub wypinajaca sie pupcia Dominiki.
Dzieki za zyczenia dla szwagierki- czekam na wiadomosci ze szpitala - na razie cisza.

idę robić sałatke jarzynową
i zapiekankę wieczorem pierwsi goscie na mieszkanku mam nadzieje na pierwszą noc w duzym małżeńskim łózku:tak::szok::rofl2:

Myszorka- no to imprezka sie szykuje...A nas ciezarowy kiedy zaprosisz na parapetówe:-D?? No a pierwsza noc na nowym mieszkanku to nie moze byc przespana. BAW sie dobrze;-)

reklama
Hej hej :-) Dawno mnie tu nie było....ale się rozpisałyście:sorry: duzoooooooooo.....Mam do Was pytanko. Czy któraś z was jest ubezpieczona w KRUS??bo nurtuje mnie temat zwolnienia lekarskiego...bo jedni mówią ze to pierwsze musi być na min. 30dni a ja dostałam na 2 tygodnie a następne na 3 tyg wiec ciągłosć jest a zwolnień jest jak by na to nie patrzeć 2. no i w sumie jest więcej niż 30 dni ale na 2 zwolnieniach.P. doktor mówiła ze rzadko daje od razu na 30 dni, najczęściej właśnie po 2-3tyg i jakoś takie też uznają.....i jeszcze jedno te zwolnienia trzeba od razu zanosić,bo pani w KRUSie powiedziała ze można wszystkie na raz w styczniu, Ale spotkałam sie z b. niedoiformowanymi pracownikami KRUSu wiec dlatego pytam Was....Ale nagmatwałam, mam nadzieję ze mnie zrozumiałyście...:rofl2:

Do góry