reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
czesc wszystkim;-) chyba ja dzis pierwsza
pewnie wszystkie sa zmeczone po swietach Wyrazy wspolczucia dla dziewczyn ktore stracily swoich bliskich w ostatnich dniach:-( trzymajcie sie
Mam pytanie czego bedziecie urzywac do pielegnacji pepuszka Ja przedtem urzywalam tzw fioletu ale teraz polecaja jakies nasaczone spirytusem waciki chyba ,,leko'' czy jakos tak tylko nie wiem jak by sie mialo tego urzywac bo fioletem to sie zalewalo pare kropel do pepka a te waciki to niby jak:hmm:

w szkole rodzenia kazali nam uzywac 90% spirytusu,odpada pokilku dniach i sie nie babrze:tak:waciki podobno mozna sobie wsadzic...bo spitytus jest rozcieczony i potem sie dlugo goi

Czesc wszystkim,
Ja po długiej nieobecnosci wracam do swiata normalnie funkcjonujacych ludzi. Przez 4 dni tak sie zakreciłam ze nawet nie wiem kiedt te dni zleciały....
Pumi, Paulinek- ogromne współczucie...
Jobo- ja tez chodze do pracy i mam od czasu do czasu skurcze. Na zwolnienie ide od stycznia bo ja mam taki dziwny uklad jesli chodzi o zatrudnienie. Poza tym po ostatnich kilku dniach spedzonych w domu stanowczo stowierdzam, że jest to dla mnie meczace.....Nie moge usiedziec na tyłku...wiec sprzatam, prasuje, gotuje, o maly wlos a wziałabym sie za mycie okien;-)
Co do naklejek na sciany- w Ikei sa bardzo ładne....

ojoj mi zostalo jeszcze 10tygodni:szok:kiedy to uplynelo, remont schyla sie ku koncowi, efekt super!, zostalo zamowic teraz "tylko" kuchnie a mi jak na zlosc popsul sie samochod,.cholera- czekaja mnie dodatkowe wydatki, a tu trzeba zrobic zakupy maluszkowe do konca i zamowic kuchnie:crazy:bedzie na krawedzi bankructwa w tym miesiacu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:w nastepnym swieta, najwyzej dostane pod choinke laktator i stanik do karmienia:eek:

Witajcie,
ostatni tydzien u teściów, gdzie między innymi obchodziliśmy roczek córeczki brata męża, pierwszej wnusi w rodzinie :)
Dziecko ułożone, wesołe, grzeczne, pogratulować.
Męczę się w domu.
Zmuszam się do zbania o siebie, bo jak dbać o fokę, która przytyła już 14 kg, a to jeszcze 10 tygodni. Przecież nie będę się odchudzać. Nie jem prawie słodyczy. Ale i tak dużo przybieram na wadze :( Cukier w porządku. Zapuściłam się po prostu w pierwszym trymestrze i tak mi zostało. Nauczka na przyszłość, bo na ten moment planujemu rodzeństwo dla naszej nienarodzonej jeszcze córci :)
Skórę mam suchą :(
Czuję się bezużyteczna, bo dzieckiem się jeszcze nie zajmuję, do pracy nie chodzę, bo skurcze i fenotorel.
Jeszcze 10 tygodni.
Wierzę, że uśmiech mojego maleństwa wynagrodzi mi ten czas złego samopoczucia teraz.
Pozdrawiam w kolejnym tygodniu oczekiwania na nasze Skarby :)

Dziewczyny czy Wy też macie takie skurcze niebolące ,ale robi się twardy brzuch jak kamień????
Na ostatnich badaniach pani powiedziala ze dziecko mam już główką w dół czyli szykujemy sie powoli do wyjscia ,zostało nam sie 10 tyg, a w przyszły poniedzialek jedziemy na usg 3D, już nie mogę sie doczekać:p
Powiedzcie mi jakie leki bierzecie w czasie ciąży( witaminy i inne) .Buziole!!!

Joasia33 - nie martw sie skarbie! ja przytyłam co prawda 9 kg ale też czuje sie jak małe słoniątko, czasami myślę sobie że przecież kobieta w ciąży powinna czuć sie atrakcyjnie, a u mnie oczywiście na odwrót! ciagle nażekam- nie wiem jak moj A... to wytrzymuje, w nic się nie mieszcze.
Czesto sobie popłakuje, więc asiu nie jestes sama! jesteśmy z Tobą wszystkie:*
A dziecko napewno Ci to wszystko wynagrodzi:*:*:*:*:*

Joasia33- a co do skóry, poświec choc pol godzinki po kompieli na wybalsamowanie sie:) ja używam musteli- super kremik, nawet na drugi dzien nie trzeba sie kremowac nim bo skora jest tłuściutka:) Tylko pół godzinki dla siebie-dasz rade!!

reklama
Dziewczyny sorki ze sie tak rzadko odzywam ale troch problemów mam ostatnio.
Co do skurczy to ja raczej ich nie miewam, mo|e kilka razy mialam ale delikatne.
za to mnei nurtuje jedna rzecz... boli mnie cale krocze !! :crazy: chodzi mi glownie o miesnie i bardzo kosci. czy Wy tez macie cos takiego? bo z dnia na dzien zaczynam sie bardziej niepokoic. W nocy mnei nawet ten bol potrafi obudzic. Czy to za zwiazek moze z rozwieraniem miednicy?ale nie za wczesnie?doradzcie cos !:szok:

Do góry