reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Anja, no masz rację z tymi wydatkami. A drzewko ok, tylko dzieci do ok roku nie widzą pastelowych kolorów tylko takie ostre jak biały, czarny, czerwony, żółty, więc tak naprawdę to będzie ozdoba dla rodziców a nie dla dzidzi. A skąd masz to drzewko i zwierzątka? to szablony czy naklejki?

jak bralam na studiach psychologie koloru to chlopcy najpierw widza niebieski taki ultrafiolet po 10dniu zycia a dziewczynki ok 12dnia czerwony. chodzi o kontrasty:bialy-czarny, czerwony-zolty, niebieski-pomaranczowy.

To by sie zgadzało z tymi kolorami. Mama mi mowiła, ze jak byłam niemowlakiem to ona nosiła czerwony szlafrok i ją wowczas poznawałam a jak podchodziła w czyms innym to płakałam dopoki mnie na rece nie wzieła i nie zaczeła mowić.

Ponieważ ciągle wracamy i mowimy o wadze w ciazy to załączam taki artykulik o wadze w ciazy :)
kurcze nie mąge załaczyc linka :-(

Naklejki z allegro, narazie nie mam pomyslu co do ozdob. Kupilam fajne obrazki i narazie tyle. Moze pokupuje jakies gadgety w IKEI

U nas na ścianach będą wisieć oczywiście zdjęcia maleństwa:-D:-D:-D.Mężuś fajnie obrobi, pod kolor pokoju.....ja uwielbiam czarno-białe.
Ze ślubu wiszą w dużym pokoju, ale takie ogromne 30x45, aż 7zdjeć:tak:

reklama
Oooo, glinka fajna sprawa, w Jysku widziałam i też się zastanawiałam nad kupnem :-D
U nas w sypialni największa ściana będzie od dołu do połowy żółtą pastelową tapetą w księżyce i gwiazdki, a na górnej części zostanie ściana tak jak jest - czyli pastelowa żółć również :)) Między tymi dwoma pasami będzie mały pasek z motywem jak na tapecie, tylko tło będzie jasne błękitne... :) Co tam będzie wisiało oprócz lampki nad dzidziowym łóżkiem to jeszcze nie wymyśliłam ^^

Do góry