reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Własnie z siłowni wróciłam ciesz sie bardzo bo moje dzieci były bardzo grzeczne 1,5 godziny pocwiczyłam czuje sie rewelacyjnie.Amelka ma gorączke jak dostanie nurofen to na 6 godzinjej zbije.
Do ilu może być temp przy ząbkowaniu Amelka na 38stopni.Zaczeło padać moje kochanie zmoknie bo do pracy rowerkiem jezdzi a ma do pracy jakies 5 kilometrów i jeszcze chodnik dla rowerów do samego Turku.A ja daje ogórka zielonego ale sporadycznie Amelka woli kiszone.

reklama
Celinka uwielbia kiszone ogórki. A zielonych ogórków nie wolno łączyć z pomidorami i innymi warzywami które mają masę wit. C. Czyli do surówek się nie nadają.

Ja tez nie dawałam grochu i fasoli-są wdyzmjące.Jeszcze poczekam z tym:-)
tak to ej wszystko-kiszone ogórki tez lubi-bo kwaśne, one zdrowe bo zawierają zdrowe bakterie.za to kroniszony są zakazane naszym dzieciom ze względu na ocet
Oli uwielbia zupkę dyniowa, pomidorową i ogórkową

Ogórek konserwowy, zielony czy kwaszony? - Żywienie - - Onet.pl Dziecko
Ja fasolę moczę całą noc, zlewam tą wodę i wstawiam w nowej do gotowani, jak się zagotuje to scedzam i zalewam, nową wodą i tak 3 razy za 4 razem już gotuje, tylko fasole soli się jak zmięknie bo inaczej długo się gotuje.

Ja fasolę moczę całą noc, zlewam tą wodę i wstawiam w nowej do gotowani, jak się zagotuje to scedzam i zalewam, nową wodą i tak 3 razy za 4 razem już gotuje, tylko fasole soli się jak zmięknie bo inaczej długo się gotuje.

A co to za znaczenie....i tak i tak będzie wzdymająca heheh

Ja tam na razie poczekam..a inni jak sobie chcą;-)

A co to za znaczenie....i tak i tak będzie wzdymająca heheh

Ja tam na razie poczekam..a inni jak sobie chcą;-)
Właśnie nie wzdyma, zawsze tak gotujemy.
Ale jak chcesz to Twoja decyzja:-D
Moja niunia polubiła żurek, myślałam że nie będzie jej smakował bo dużo czosnku dałam a ona się zajadała, tylko białkiem pluła:-) Sukces bo nie lubi jajka, a zjadła żółtko.

Oli uwielbia czosnek, cebule-odkąd skończyl 6 miesięcy to dawałam mu do zupy

Pierwszy raz się spotkałam ze im więcej razy wypłuczemy to będzie mniej wzdymąjaca...........moze i tak
Ale na pewno wszystkie składniki odżywcze zostaną wypłukane i będzie bezwartościowa fasola.
Najzdrowsze jest gotowanie na pazre lub w małej ilości wody

Ostatnia edycja:
Kiedy ta wiosna wkońcu będzie, zimno dzisiaj u nas, byliśmy godzinkę na zakupach tylko, musiałam małemu kupić większe body i rajstopki lżejsze bo już powyrastał z wszystkiego!!! w tym moim mieście to już naprawdę nie możn nic kupić szukałam wszędzie i dostałam body 3 sztuki tylko w Oliviera rozmiarze, wszystko wykupione!:szok:
a potem była u mnie moja stara psiapsiółka, musiałam jej wszystko o ślubie powiedzieć, bo latem wychodzi za mąż i jeszcze wszystkiego nie załatwiła!!!
Oli już fasole jadł, jest np. z bobowity obiadek warzywa po meksykańsku i jest tam czerwona fasola!

Nina mój też jadł ten obiadek i nic mu nie było_Ogólnie jeszcze się nie zdarzyło żeby kiedykolwiek mu coś było po zjedzeniu jakichkolwiek nowości.Z zup uwielbia pomidorową i krupniczek.Inne też zjada ale z mniejszym entuzjazmem.:-D:-D
A ja dziś dostałam wreszcie mój rower (nie chwaliłam się Wam ale mąż po wielkich namowach kupił mi stacjonarny rower treningowy) i od dziś zaczynam.Może szybciej uda mi się zrzucić te moje zbędne kilogramy.:tak::tak:

reklama
Oli tez je wszystko i nic mu nie jest!
pam fajnie, mozesz sobie w pokoju jeżdzić hi hi :-D my tez kiedys mielismy taki rower ale moja mama go sprzedała bo jej zawadzał oczywiście teraz żałujemy!!! też bym sobie pojeżdziła! miłego pedałowania :-)

Do góry