reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
ja jestem zadowolona z gg :-)

wiki juz jadl fasole i groszek w salatkach :-)
Amelka też jadła groszek i fasolke.Chyba jednak to zeby bo całe dłonie w buziunu trzyma i jak narazie niema gorączki,ładnie sie bawi tylko jak jej dziąsełka posmaruje zelem.Mąz pracuje do 16 a o 15 mam siłownie wiec wezme dziewczyny ze sobą tym bardziej że mam 20 merów bo siłownia jest w gimnazjum.Jeszcze steper mi sie zepsół i trzeba zespawać dopiero jutro pojedziemy do szwagra, wiec cwicze bez niego ale to już nie to.A jutro m mnie do mamusi zawozi i dopiero po pracy po nas przyjedzie.
Aga Wiktor jaz zawsze czarujący.
Jagna Celinka niezle rozrabia piekna dziewczynka.

Olgunia, Celinka uwielbia fasolę, groszek z marchewką już jadła. Grochu jeszcze nie jadła, bo nie robiłam grochówki na obiad.
Nutka Celinka ma to samo, całe ręce w buzi, ale nie daje sobie dziąsełek posmarować:wściekła/y:, ulgę przynosi jej spacer:-D Prawie cały dzień na podwórku biega.

aha i brzuszek go nie bolał?
groch jest bardzo zdrowy i ma dużo rzeczy w sobie :tak:
Groch
Dla dzieci lepszy jest łuskany. Suchy groch ma więcej witamin z grupy B niż świeży. Zawiera też witaminy E, C oraz sód, magnez, wapń i żelazo.
Od kiedy: od 2. roku
Jak podawać: w zupach, jako purée.

Fasola
Najpopularniejsze odmiany to biała, perłowa, jaś, kidney, czarna, trzykolorowa, mung. Fasola jest dobrym źródłem magnezu, fosforu, żelaza, wapnia, cynku i manganu.
Jak podawać: duszoną z warzywami, w zupach, jako purée, w sałatkach.

znalazłam takie coś :tak:

aha i brzuszek go nie bolał?
groch jest bardzo zdrowy i ma dużo rzeczy w sobie :tak:
Groch
Dla dzieci lepszy jest łuskany. Suchy groch ma więcej witamin z grupy B niż świeży. Zawiera też witaminy E, C oraz sód, magnez, wapń i żelazo.
Jak podawać: w zupach, jako purée.

Fasola
Najpopularniejsze odmiany to biała, perłowa, jaś, kidney, czarna, trzykolorowa, mung. Fasola jest dobrym źródłem magnezu, fosforu, żelaza, wapnia, cynku i manganu.
Jak podawać: duszoną z warzywami, w zupach, jako purée, w sałatkach.

znalazłam takie coś :tak:
Celina jadła fasolę i jasia i szparagową w sezonie. Ja mam ogród i sadzimy tyle fasoli że cały rok później jemy;-)
Ja tam małej daje wszystko tylko nie ogórki zielone.

reklama
Do góry