salik_agnieszka
styczniowa mama 08'
ja jestem zadowolona z gg :-)
wiki juz jadl fasole i groszek w salatkach :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Amelka też jadła groszek i fasolke.Chyba jednak to zeby bo całe dłonie w buziunu trzyma i jak narazie niema gorączki,ładnie sie bawi tylko jak jej dziąsełka posmaruje zelem.Mąz pracuje do 16 a o 15 mam siłownie wiec wezme dziewczyny ze sobą tym bardziej że mam 20 merów bo siłownia jest w gimnazjum.Jeszcze steper mi sie zepsół i trzeba zespawać dopiero jutro pojedziemy do szwagra, wiec cwicze bez niego ale to już nie to.A jutro m mnie do mamusi zawozi i dopiero po pracy po nas przyjedzie.ja jestem zadowolona z gg :-)
Celina jadła fasolę i jasia i szparagową w sezonie. Ja mam ogród i sadzimy tyle fasoli że cały rok później jemy;-)aha i brzuszek go nie bolał?
groch jest bardzo zdrowy i ma dużo rzeczy w sobie
Groch
Dla dzieci lepszy jest łuskany. Suchy groch ma więcej witamin z grupy B niż świeży. Zawiera też witaminy E, C oraz sód, magnez, wapń i żelazo.
Od kiedy: od 2. roku
Jak podawać: w zupach, jako purée.
Fasola
Najpopularniejsze odmiany to biała, perłowa, jaś, kidney, czarna, trzykolorowa, mung. Fasola jest dobrym źródłem magnezu, fosforu, żelaza, wapnia, cynku i manganu.
Od kiedy: od 2. roku
Jak podawać: duszoną z warzywami, w zupach, jako purée, w sałatkach.
znalazłam takie coś
Ogórki sa bardzo zdradliwe i podobno nie tak zdrowe jak my myślimy, podobno przeszkadzają we wchłanianiu wit.Ca czemu ogórków zielonych nie dajesz?
mój nie lubi akurat ogórków zielonych i pomidorów
a pomidorowa tak i sosiki pomidorowe też