Jak Celina wpada w histerie, to ląduje w łóżeczku, ale tym w kuchni, które służy jako kojec do zabawy. Ogólnie to staram się aby mała nie histeryzowała. Czymś ją zawsze zajmę, gorzej jest jak bawi się z tatą , bo on zawsze ją drażni i mała zaczyna płakać i go gryźć. Tłumaczę, proszę ale nic nie dociera. Tylko nie pozwalam małej wsadzić do łóżeczka jak ugryzie męża, mówię że się broniła, bo już nie chciała być łaskotana.
reklama
salik_agnieszka
styczniowa mama 08'
tez tak robilam ale wtedy rzuca tym co ma aktualnie w raczce :-)
dlatego go nie wsadzam wole sie nie przekonywac czy bedzie sie potem bal spac czy nie ...
teraz wsadzam go do lozeczka i zasypia i niech tak zostanie ze lozeczko jest do spania.
dlatego go nie wsadzam wole sie nie przekonywac czy bedzie sie potem bal spac czy nie ...
teraz wsadzam go do lozeczka i zasypia i niech tak zostanie ze lozeczko jest do spania.
nina2201
mama Oliviera
hej laski!!!
mój mały to tez straszny nerwus! jak czegos nie dostanie to płacze tzn. udaje, ze płacze albo kładzie się na podłodze, ja wtedy nie reaguje po prostu on się uspokaja i jest ok!
Oli chodzi już tak jakby to robił od zawsze!:-)
Aga nie przejmuj się na pewno znajdziecie inne mieszkanie głowa do góry!
Wczoraj byliśmy cały dzień na zakupach, moja siostra sukienkę wybrała i zamówiła, ale gorzej było ze szwagrem nie moglismy znależć butów ani garnituru!!! na szczęście kupiliśmy wszytsko ale było ciężko!
mój mały to tez straszny nerwus! jak czegos nie dostanie to płacze tzn. udaje, ze płacze albo kładzie się na podłodze, ja wtedy nie reaguje po prostu on się uspokaja i jest ok!
Oli chodzi już tak jakby to robił od zawsze!:-)
Aga nie przejmuj się na pewno znajdziecie inne mieszkanie głowa do góry!
Wczoraj byliśmy cały dzień na zakupach, moja siostra sukienkę wybrała i zamówiła, ale gorzej było ze szwagrem nie moglismy znależć butów ani garnituru!!! na szczęście kupiliśmy wszytsko ale było ciężko!
Witam moja też bardzo nerwowa ,jak jej czegos niedac albo nie po jej mysli to tak głosno piszczy że aż mnie głowa goli.Wczoraj bylismy w sklepie i cos chciała a ja niewiedziałam co, to tak piszczała ze ludzie sie oglądali.
Jak czegos niechce to kiwa głową i mówi nie nie,mówi jeszcze:am ,tata ,dadzia, baba ,lala na Wiktorie , żadko mama,daj.I wydaje mi sie że wiecej robi niż Wiki jak była mała,dostaje przykład od Wiki te dobre nawyki i niestety te złe .
Aga mieszkanie niebyło ci poprostu niepisane ,zobaczysz jeszcze trafi sie Wam lepsze i ładniejsze tego Wam życze.
Jak czegos niechce to kiwa głową i mówi nie nie,mówi jeszcze:am ,tata ,dadzia, baba ,lala na Wiktorie , żadko mama,daj.I wydaje mi sie że wiecej robi niż Wiki jak była mała,dostaje przykład od Wiki te dobre nawyki i niestety te złe .
Aga mieszkanie niebyło ci poprostu niepisane ,zobaczysz jeszcze trafi sie Wam lepsze i ładniejsze tego Wam życze.
e-stera
Fan(ka)
Ja czasem wsadzam małego do łóżeczka za karę.............ale już nie będę tak robić.......................tylko ze długo tam nie siedział..................góra 30 sekund i naprawde rzadko.No do lozeczka go wsadzam jak musze pojsc do lazienki zeby nie zabil sie bo wszedzie wlazi i skacze
Teraz zanoszę go do innego pokoju.a on jak widzi ze nie zwraca nikt uwagi to się zajmuje sobą.Oczywiście tłumaczenie i odwracanie uwagi tez jest.....ale czasem to jak grochem o ścianęCzasem mu mówie że może do woli wrzeszczeci tak nie bezie po wjgo myśli ......hihiih
To taka próba sił....kto wygra............czy krzykiem wymuszę czy nie heheh
A jak rzuca zabawakmi to mu zabieram tę zabawkę którą rzucał
Teraz zanoszę go do innego pokoju.a on jak widzi ze nie zwraca nikt uwagi to się zajmuje sobą.Oczywiście tłumaczenie i odwracanie uwagi tez jest.....ale czasem to jak grochem o ścianęCzasem mu mówie że może do woli wrzeszczeci tak nie bezie po wjgo myśli ......hihiih
To taka próba sił....kto wygra............czy krzykiem wymuszę czy nie heheh
A jak rzuca zabawakmi to mu zabieram tę zabawkę którą rzucał
Ostatnia edycja:
anja - pewnie ze nie, popatrz na jej stara gebe przeciez ona wyglada jak babcia tych dziecihehe nancy chyba naturalnie nie zaciazyla,
moje dziecie tez jest duzym newrusem, ostatnio mi kulka z fishera przywalil bo gdzies mu nie pasowala i nie dala sie wcisnac:-) a jak wymusza cos na oliverze to wrzeszczy jak opentany az mu wszystkie zylki na glowie sie napinaja z wysilku
salik_agnieszka
styczniowa mama 08'
kupilam sobie aparat i odrazu mi sie humor poprawil :-) teraz tylko musze czekac az przyjdzie :-)
reklama
salik_agnieszka
styczniowa mama 08'