reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

O jeja to naprawde takie poważne?Aga pomodle sie aby było ok.Wiec działaj kochana bo ja sie tam na tym nieznam ale dziewczyny widze że coś o tym wiedzą wiec pocłuchaj ich rady.

A dlaczego robiłas mu te wyniki bo jakoś w temacie niejestem,jakie objawy widziałaś napisz prosze.
Amela narazie zdrowa aby tak dalej,Wiki też.Pozdrowienia i buziaki.

reklama
Oskarek dziękuje za życzenia.
Aga dziewczyny mają racje.To nie przelewki.Bierz Wikiego i idź do jakiegoś dobrego specjalisty bo zdrowie dziecka jest najważniejsze.A kasa jak trzeba to się znajdzie.Pamiętaj na zdrowiu dziecka się nie oszczędza!!!!!!!!!!!

Aga ale chyba na lekarza zawsze sie znajda pieniazki, a ze zdrowiem dziecka nie ma co żartować... niestety polska służba zdrowia nie pomaga za dużo a niekiedy jeszcze tylko pogarsza-czekając aż wypiszą skierowania itp...

wszystkim dzieciaczkom życze dużo zdrówka!!

Aga mozesz sie obrazic albo i nie ale prosze Cie nie mow ze nie ma hematologii dzieciecej w Katowicach, bo jest poradnia hematologiczna dla dzieci w katowicach, prosze Cie zadzwon chociaz tam i sie dowiedz, bo z tym nie ma zartow, wysylam Ci link i mam nadzieje ze z niego skorzystaszhttp://szukaj.sluzbazdrowia.pl/Hematologia/Katowice/Poradnia-hematologiczna-dla-dzieci/D50,W24,M2065,k167154.html

jestem w poradni hematologicznej w szpitalu matki i dziecka w katowicach !!! nie rozumiem juz nic z tego co piszecie wiec poczekam na wtorkową wizyte u hemetologa i wtedy beda juz wyniki i wszystko jasne wiec zobaczymy... narazie musze czekac, puki z malym jest ok mam sie nie martwic tak powiedzieli lekarze. czekam do wtorku, a kasa sie znajdzie na malego zawsze !!! ale najpierw chce uslyszec ta diagnoze, i naprawde na nikogo sie nie obrazam , dziekuje wam za kazde slowo dziewczyny, mam nadzieje ze to zadne zapalenie stowow, czy szpik kostny....

a z tych dobrych rzeczy to wiki dzisiaj caly dzien siadal sam :-) mam nadzieje ze jutro znowu to bedzie robil i juz nie zapomni jak sie to robi :-) bo juz bym mogl sam sie zaczac ruszac juz nie chce mi sie z nim dreptac po calym mieszkaniu za rączki :-)

hejo.
Bardzo dawno mnie tu nie bylo.
Napisze po krotce co u nas- otoz- dzis wyszedł Boryskowi pierwszy ząb!!!!Jestem mega szczesliwa ale noc pewnie i tak bedzie zarwana...
Borys juz od 1,5 miesiaca stoi. Ostatnimi czasy zaczyna stawac sam, bez podparcia.
Raczkuje, zasuwa po calej chałupie.Uwielbia jabłka i banany ale ostatnio mleka nie toleruje. Na nocnik na razie go nie sadzam( bo jezcze nie mam nocnika :))
A tak w ogle to- Aga- pliss nie bagatelizuj tego...I napisz koniecznie co z Wikusiem...Trzymamy kciukasy za Was. Zrob wszystko co sie da, postaw na nogi nawet samego prezydenta gdyby trzeba bylo...

reklama
wlasnie przegladam wyniki malego i na tych z 10 maja jest CRP 2,6 mg/l a 5 to norma wiec wszystko ok bylo tak ? a na tych badaniach ze wczoraj pisze tylko CRP latez DODATNI nie wiem co i ile dodatniego bo nic wiecej nie pisze i chyba dlatego zlecila to badanie znowu .... a reszta jest ok wszystko miesci sie wnormach ... a czytam i czytam np to :

Stężenie białek w surowicy krwi zależy od wielu czynników, między innymi od jego podaży w pokarmach, stopnia biosyntezy białka w organizmie, od utraty białka przez nerki, przewód pokarmowy, skórę ( oparzenia ). Znaczenie diagnostyczne ma nie tylko oznaczenie ogólnego stężenia białka, ale również jego poszczególnych frakcji (określonych najczęściej metodą elektroforetyczną).

ZAKRES WARTOŚCI PRAWIDŁOWYCH 6-8 g% lub 63-79 g$/l

WARTOŚCI OBNIŻONE- niedostateczna podaż białka,- upośledzone wchłanianie białka z przewodu pokarmowego,- nadmierna utrata białka przez przewód pokarmowy, nerki lub skórę,- przewlekłe krwawienie z różnych narządów- posocznice, nadczynność tarczycy, choroby nowotworowe

WARTOŚCI PODWYŻSZONE- produkcja białek patologicznych ( szpiczak mnogi)- wzmożona produkcja białek fizjologicznych ( przewlekłe stany zapalne, marskość wątroby, siatkowica (zmiany nowotworowe ).Oznaczać można także białko C-reaktywne CRP, tzw. białko ostrej fazy którego stężenie wzrasta w stanach zapalnych, szczególnie tkanki łącznej. Prawidłowe stężenie CRP w surowicy jest mniejsze niż 5 mg/l.

Ostatnia edycja:
Do góry