reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

i wiecie co? jestem w szoku jak szybko takie maluszki się uczą- przez 2dni Majka podłapała,że babcia jest na każde jej najmniejsze nawet niezadowolenie i teraz próbuje mnie sterroryzować. od wczoraj oduczam Maję, że jak pisnie czy tupnie nogą to ja zaraz wezme ją ręce. i powiem Wam, że nie jest łatwo! ale bedę konsekwentna...

reklama
i wiecie co? jestem w szoku jak szybko takie maluszki się uczą- przez 2dni Majka podłapała,że babcia jest na każde jej najmniejsze nawet niezadowolenie i teraz próbuje mnie sterroryzować. od wczoraj oduczam Maję, że jak pisnie czy tupnie nogą to ja zaraz wezme ją ręce. i powiem Wam, że nie jest łatwo! ale bedę konsekwentna...

Oliskowi wystarczy jeden dzien z babcia....a ja potem przez 2, 3 dni oduczam go tego........ech
Ja chce wrocic do pracy bo nudzi mnie siedzenie w dom, teraz jest super cieplo..cale dnie na podworku.........ale zaraz przyjdzie jesein i zima i chyba udusze sie w 4 scianach.Nie ukrywam tez ze te pare groszy sie przyda:tak::tak:
Kocham Oliska najbardziej na swiecie ale to nie oznacza ze musze siedziec calymi dniami w domu....szczesliwa mama to szczesliwe dziecko...a Olisiek jest takim dzieckiem ze mu z kazdym dobrze
Ja szukam na 1/4 etatu wiec top byloby 2, 3 razy w tygodniu po 3-5 godzin dziennie.Wiec troche sie wyrwe, pojde do ludzi i Olisek bedzie mial duzo mamusi
Jak to sie mowi...........'".wilk syty i owca cala":tak::tak::-):-):-)

Ostatnia edycja:
pomysł z pracą na 1/4 etatu jest całkiem ciekawy, ja też nie chciałabym iść od razu na cały etat. wiem też, że takie oderwanie sie od domowej rzeczywistości jest dobre i dla rodziców i dla dziecka. trzeba "tylko" postarac sie o dobrą nianię, a z tym bywa niestety różnie. Pracowałam jako niania i niesety przyszłym kandydatkom na opiekunkę do mojej córki postawię wysoką poprzeczkę.

A ja nie pracuję od czasu skończenia szkoły i ciągle nic nie mogę znaleźć.Chciałam wstawić fotki małego z cyfrówki ale nie chcą zapisać się na forum.Wiecie może dlaczego i co mam zrobić?

ja podobnie jak aOlA narazie jestem za granica i tutaj jestem z córeczką, po powrocie do kraju zamierzam iść do pracy tak na 1/2etatu... ale kiedy to będzie.. mała już chyba do przedszkola pójdzie:crazy: chociaż w domu mi się już nudzi, wolałabym byc między ludzmi jednak bałabym się zostawic wiki z nianią, bałabym się że przegapie jej pierwsze kroki itp.

reklama
tak tak zmieniłam fryzurke, 2 dni po slubie pobiagłam do fryzjera hihihihi
Jezu ile mam załatwiznia ze zmianą nazwiska, tym bardziej ze mam firme i wszystko musze zmieniac, sady, ksiegi wiczyste, działak ,firma itd itd, masakrraa, głowa pęka.
Jeśli chodzi o pomoc moje mamy to nie żałuje ze sie wyprowadzam bo moja mama mi w niczym nie pomagała, wiec i tam dam sobie rade:):):) buziaki

Do góry