reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Już chyba o to pytałam, ale nie zauważyłam odpowiedzi. Więc jeszcze raz: czy dajecie maluchom gluten? w tych nowych przepisach o żywieniu daje się go wcześniej nawet karmionym piersią. A jeśli tak to w jakiej postaci? ja słyszałam o kaszy mannej, ale nie wiem jakie proporcje dokładnie - doczytałam że 2-3 gram czyli pół łyżeczki na 100 gram jedzenia ale czy liczyć pół łyżeczki suchej kaszy czy juz ugotowanej?

reklama
witam się popołudniowo dopiero, my po spacerku, Martysia z Nadią najpierw bardzo się polubiły, pomacały, pooglądały, a potem - jedna w krzyk, druga w krzyk :eek: wyglądało to... komicznie!!

Załączniki

• DSCN5349.jpg
    DSCN5349.jpg
    406,4 KB · Wyświetleń: 33
  • DSCN5350.jpg
    DSCN5350.jpg
    382,2 KB · Wyświetleń: 28
  • DSCN5351.jpg
    DSCN5351.jpg
    480,3 KB · Wyświetleń: 28
  • DSCN5352.jpg
    DSCN5352.jpg
    419,7 KB · Wyświetleń: 26
pandorax- ja jeszcze nie podaje bo nie wiem co robic jak i ty:-(, informacji szukalam i co lekarz to inna opinia.
ja kupilam kaszke mleczno-pszenna z hippa po 5 miesiacu ale jeszcze czekam.:-)

Pamiętacie jagnę25?pisała ostatnio z którąś z was o chuście do noszenia dziecka.No więc dostałam dziś wiadomość od niej na gg że niedługo już wróci do nas na forum.

Dziuba ma racje:tak:,spacer byl piekny z naszymi Jeczydlami, dziewczynki byly soba zafascynowane, dotykaly sie, usmiechaly do siebie az... Martysia scisnela Duskowa pulchna raczke i moja corcia sie troche wkurzyla ,lekko mowiac hehehe, byla afera i dym na cale Baltyckie, jedna krzyczala, druga plakala i tak na zmiane:szok::szok::szok::-D:-D:-D A ja z Dziuba mialysmy beke na calego, te sie darly a mysmy sie smialy bo wygladalo to groteskowo...fajniy spacer, mlode moglyby tylko wiecej spac:cool:

Pandi tak moj maly od miesiaca wcina gluten w kaszkach z hippa w sloiczku takie kaszki na dobranoc dostaje je na podwieczorek co jakis czas.

Ale wam zazdroszce tego spotkania laski :-) a zdjecia sa zajebiste :-)

Anja , Dziuba foty superowe a dziewczynki jak malowane:tak::tak::tak:
Ja z glutenem czekam.............za 2 tygodnie wizyta u pediatry to sie dopytam
Anula ale Twoja małą jest wcześniakiem i to 2 miesiące za wcześnie więc powinnaś sie jeszcze wstrzymać z glutenem, bo tak naprawdę to Zosia ma 3 mieisące nie 5 , bo się robi korygację

reklama
Do góry